Sikre smarte fabrikker: Hvordan Schneider Electric kobler enheter og forhindrer strømbrudd

Dette er hindringene for smart fabrikkframgang Schneider Electric's Andrew Bennett forklarer den digitale transformasjonsprosessen til det industrielle tingenes internett.

Dan Patterson fra TechRepublic snakket med Andrew Bennett, SVP for IoT EcoStruxure hos Schneider Electric, om EcoStruxures rolle i tingenes internett.

Se videoen, eller les hele utskriften av samtalen deres nedenfor.

Patterson: Internet of Things har en dyptgripende innvirkning på den digitale transformasjonen av nesten alle bransjer. Andrew, tusen takk for tiden din i dag. Jeg lurer på om vi først kunne begynne med, hva er EcoStruxure, og hvilken rolle spiller tingenes internett?

Spesiell egenskap

The Cloud v. Data Center Decision

Denne eboken, basert på den siste spesialfunksjonen ZDNet / TechRepublic, tar en nærmere titt på de nåværende foretakstrendene rundt sky migrasjoner.

  • Les mer

Bennett: Ja, flott, takk, Dan. Schneider Electric er selvfølgelig et selskap som jobber med mange industrikunder, slik at du kan tenke på oss i industrirom og bygninger, i nettet, og selvfølgelig, hva vi gjør for steder som datasentre. Og en av tingene vi har gjort lenge, er å tenke på å koble til enheter i disse innstillingene for å forbedre analysene. Det er virkelig kjernen i det vi gjør som selskap. Vi tar et veldig OT, operasjonelt teknologiperspektiv på det. Og så EcoStruxure, EcoStruxure er virkelig vårt sett med arkitekturer som lar oss tenke på alle disse tilkoblede enhetene, og deretter kantkontroll, hvordan kontrollerer du disse enhetene.

Mange av våre kunder kjører oppdragskritisk operasjonell teknologi, så dette kan være et kjernekraftverk, et petrokjemisk anlegg eller nettet. Og så, kantkontroll av disse enhetene, faktisk å ha intelligens, ikke bare innebygd i nodene, men i kanten, er virkelig viktig, siden de ikke kan risikere å bli koblet fra internett.

Og så på toppen av EcoStruxure, på toppen av den bunken, begynner det med de tilkoblede enhetene og deretter kantkontroll, det er virkelig der vi bygger mye av programvaren vår. Så vi bygger programvare for kontroll, for analyse, av hvor vi begynner å bygge ut noe av AI og maskinlæring, og hvor vi selvfølgelig lagrer mye av den dataen i skyen, slik at vi begynner å gjøre mer sofistikert utsikt over hva som skjer på disse produksjonssidene, eller petrokjemiske sties, eller hva de måtte være.

Og det er det, vil jeg si i kjernen av det, det er hva EcoStruxure er. Det er en arkitektur som gjør at alle disse tre lagene kan samvirke, og den er virkelig designet for å være helt åpen og interoperabel, fordi selv om vi synes kundene våre bare skal kjøpe Schneider Electric-ting, er det sannsynligvis ikke realistisk, og så må vi være veldig åpent på den måten vi også samarbeider med andre leverandører.

Patterson: Jeg er glad for kjernekraftverkene, det er alle typer industrifasiliteter som tar i bruk Internet of Things, men generelt når jeg snakker med folk, selv i forretningsteknologi, har de en tendens til å tenke på IoT som et smart kjøleskap eller din Alexa. Kan du gi oss et eksempel på en enhet som kan være IoT og distribuert i stor skala?

Bennett: Ja, helt sikkert. Jeg tenker, tenker bare på en bryter. Bare din elektriske infrastruktur, og egentlig det viktigste, fordi det er ganske vanskelig å kjøre en produksjonsprosess eller et anlegg uten strøm. Og slik i dag, på grunn av vår arv og vår arv med kraft og leverer ren pålitelig energi, starter alt med den elektriske infrastrukturen. Så på anlegg i dag har vi kunder som forbinder disse eiendelene. De vil vite om energiforbruket sitt. De ønsker selvfølgelig å redusere energiforbruket fordi det er bra for bunnlinjen.

Det er også bra fra et bærekraftsperspektiv. Så hvis du tenker på all den elektriske infrastrukturen, kan du begynne å jobbe deg opp i bunken med tanke på om det er en motor som kjører et transportbånd, eller en del av prosessen. Enten det er en pumpe. Dette er alle enheter som historisk sett ikke alle var koblet sammen, ikke sant. De så ikke historisk behovet for å nødvendigvis koble dem sammen. Over tid ble flere og flere av disse enhetene koblet til, først og fremst slik at selskapene kunne kontrollere.

Så når vi snakker om OT, som sammen med IT et sekund, snakker vi virkelig om operativ teknologi der en SCADA, som er programvaren for å kontrollere den infrastrukturen, faktisk åpner og lukker enheter. Det kan være en bryter, det kan være en pumpe, og det som skjedde over tid er selvfølgelig at data er enormt verdifulle for å begynne å tenke på bredere trender. Og så mange ganger snakker vi om denne IT / OT-konvergensen, som sannsynligvis blir litt overspilt der ute, men det er virkelig disse to verdenene, ikke sant, der du tar alle disse tilkoblede enhetene fra et OT-perspektiv, og begynner å tenk på alle de fantastiske tingene du kan gjøre med IT fra en AI, maskinlæring og alle de flotte tingene som kommer der ute i bransjen.

Patterson: Du sa de magiske ordene der. Hvilken rolle spiller automatisering og kunstig intelligens med denne tilkoblede infrastrukturen?

Bennett: Ja, lytt, jeg tror det er et uendelig sett med applikasjoner i IoT og det industrielle rommet til tingenes internett. Du vet at jeg også tror vi må være forsiktige, fordi jeg tror det er en tendens, og jeg er absolutt skyldig i det, ved å bruke mye av buzzwords og tiltrekke folk til den rene maskinlæringssiden av ligningen. Men det vi observerer med kundene i dag, er først og fremst at mange av dem fremdeles beveger seg gjennom den reisen for å faktisk koble til disse enhetene, ikke sant? Kontrollere enhetene. Så snille av det, vil jeg si muligheten til å faktisk samle data.

Men det som skjer over tid for sikker er at når du samler data, mens du kan begynne å se på bredere trender, kan du begynne å få inn ting som maskinlæring, og det jeg tror at vi ser i dag, er det mest uttalte er at du fortsatt trenger ganske mye menneskelig interaksjon når det kommer til maskinlæring eller AI. Du må identifisere mønstre, og så må du mate dem tilbake til maskinlæring slik at du vet hvordan den mønstergjenkjenningen ser ut, og så kan du begynne å ta proaktive tiltak, og bare et eksempel.

Du kjenner til mange strømbrudd eller problemer som skjer i industrielle omgivelser, starter ofte, du kan faktisk se på ting som delvis utladning, eller elektrisk delvis utladning som skjer i utstyr. Og hvis det skjer over lengre tid, vil antagelig utstyret trolig mislykkes. Og i dag, hvis du så på underskriftene på hvordan det ser ut, kan et menneske se på det, vet du at vi har tusenvis av elektriske ingeniører i selskapet vårt. Utrolig intelligent om hva de gjør. Du ønsker kanskje ikke nødvendigvis å drikke og drikke sammen med dem, men de er morsomme også å faktisk identifisere disse problemene. Disse karene kan se på det, de kan se på de signaturene, de kan øyeblikkelig si: "Du kommer til å ha et problem her."

Nå for å kodifisere det, og faktisk ta det og bygge AI rundt det, er den prosessen, vil jeg si at vi er i de tidlige stadiene. Så du sier dette, det er slik mønsteret ser ut, nå kan du mate det inn i et AI-system, og du kan begynne å lage et sett med mønstre som du kan se etter, og så tydeligvis gjøre det vi til slutt vil gjøre, som er ikke bare å forutsi, men unngå strømbrudd og utstyrssvikt i industrielle omgivelser.

Patterson: Andrew, siste spørsmål til deg, hva med sikkerheten? Alle av oss som bruker Internet of Things, ser sikkerhet som en integrert del av hele infrastrukturen. Hvilken rolle spiller cybersecurity og cyber forsvar i bruk av IoT-enheter?

Bennett: Ja, se på programvaren, maskinvaren som vi leverer til våre kunder, du vet at vi jobber med folk som driver oppdragskritisk OT der ute i bransjen. Så det er den gode nyheten. Den dårlige nyheten er at disse klientene alltid kommer til å være mål, du vet virkelig aggressive nasjonstatstypeangrep, ikke bare ditt løp av møllehacker.

Så for oss, som et selskap, når du litt tilbake til å tenke på EcoStruxure og de tre stablene, tror jeg det viktige er å tenke, ikke bare om hvor godt herdet det tilkoblede produktet er, for noen av dem er ikke ' t. De var ikke historisk, de var bare kanskje et termometer, ikke sant, og så ville du ikke tenke på hvordan du måtte beskytte bare et lite apparat.

Men du må tenke på nettbasert sikkerhet på tvers av hele stabelen. Ikke bare produktene, ikke bare kantkontrollen, men programvarelaget øverst. Så for oss som selskap er det virkelig vår tilnærming til å tenke på alle de tre aspektene ved EcoStruxure, hvordan vi ikke bare tar med nye enheter og legger til ny IO til det miljøet, men hvordan vi tenker på cybersikkerhet fra produktdesignnivå alt sammen veien opp til den øverste programvarebunken, så det er en stor utfordring, og du vet at vi tar det ganske seriøst som et selskap, som du kan forestille deg.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com