Sikre data med FileVault 2 på en Mac

Med lagringspriser på så lave nivåer, har sluttbrukere ingen unnskyldning for ikke å ha minst en sikkerhetskopi for dataene sine. Dette er hva jeg forteller alle med hensyn til å holde hans eller hennes data trygge i tilfelle tap ved et uhell. Imidlertid lages det ikke mye støy når det gjelder å holde data trygge fra andre. Med dette refererer jeg til datakryptering. Vi vurderer tross alt alle de kontornotater, økonomiske filer og e-poster personlig, privat informasjon, men ingenting blir virkelig gjort for å beskytte integriteten til disse filene. Hvem som helst kan bare logge inn og lese (eller verre, endre) dataene!

Datakryptering er ikke bare for topphemmelig data lenger. Det er for alle som ønsker å beskytte innholdet på harddisken mot nysgjerrige øyne, ondsinnet sabotasje eller gammeldags spionasje. Og selv om kryptering av data virker som en lang, kompleks prosess - realitetene er at hver versjon av OS X har en versjon av File Vault, Apples krypteringsapp bakes rett i, klar til bruk.

Selv om tidligere versjoner (se File Vault) krypterte de individuelle hjemmemappene på en per bruker, opt-in basis, bruker moderne versjoner av OS X File Vault 2 for kryptering av hele disken. Når den er aktivert, krypterer den hele stasjonen på Mac-en din, beskytter dataene dine med XTS-AES 128-kryptering, ifølge Apple. Den bruker en 256-bits hovednøkkel for "on the fly encryption" (OTFE) og dekryptering, og gir minimal innvirkning på ytelsen mens den sørger for "dataene dine er trygge - selv om de faller i gale hender."

Aktivere FileVault 2 ( OS X 10.7+)

  1. Gå til Innstillinger.app.
  2. Klikk på Sikkerhet og personvern. ( Figur A)
  3. Deretter klikker du på hengelåsen for å autentisere og gjøre endringer.
  4. Velg kategorien FileVault, og klikk deretter på Slå på FileVault-knappen. ( Figur B )
  5. Et nytt vindu åpnes og ber om å angi passord for alle lokale brukere på datamaskinen. * ( Figur C )
  6. Når alle brukerkontoer har et passord tilknyttet kontoen, klikker du på Fortsett, og vinduet vil endres og viser gjenopprettingsnøkkelen. Denne nøkkelen brukes i tilfelle hovedpassordet går tapt, man kan gjenopprette dataene sine. ( Figur D )
  7. Etter å ha klikket OK, blir du bedt om å la Apple lagre gjenopprettingen for deg eller ikke. Hvis du velger Ja, må du opprette spørsmål og svarkombinasjoner som vil bli besvart nøyaktig som angitt for å hente nøkkelen. Hvis du velger nei, vil følgende skjermbilde be brukeren om å starte noden på nytt for å fullføre den innledende diskkrypteringsprosessen. ( Figur E )

* Merk: Alle lokale brukerkontoer må ha et passord for å kunne fortsette med å bruke FileVault. Det er tross alt ikke mye av grunnen til å kryptere data hvis det ikke er noe passord som beskytter kontoen i utgangspunktet, ikke sant?

FileVault-installasjonsprosessen vil variere i fullføringstiden når omstart er startet. Dette vil hovedsakelig avhenge av datamengden som finnes i stasjonen. En god tommelfingerregel når du ruller ut denne funksjonen er å gjøre den til en del av de opprinnelige installasjonsprosessene når du distribuerer bærbare datamaskiner eller stasjonære maskiner. På denne måten blir hele disken kryptert før produksjonsbrukere begynner å lagre dataene sine på stasjonene. Det beste er at dette skjer mens du begynner å aktivere krypteringsskjemaet, når data som er skrevet til stasjonen, også blir kryptert, automatisk når du flytter.

Til slutt gjelder FileVault 2 ikke bare den lokale harddisken, men kan også utvide til eksterne stasjoner og Time Machine-sikkerhetskopieringer. Når den brukes sammen med sistnevnte, etableres en komplett backup + -krypteringsløsning som sikrer data fra ende til ende.

For mer informasjon om implementering av FileVault 2, se disse grundige kunnskapsbase-artiklene (KB) direkte fra kilden på: http://support.apple.com/kb/ht4790 og http://support.apple.com/kb / HT5077.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com