Forskere bruker nanosatellitter for å laste opp data fra klimaendringsforskning på Nordpolen

Gartner Hype-syklus: 5 viktige nye trender TechRepublics Karen Roby snakker med en Gartner-analytiker om teknologitrender, inkludert avansert AI-analyse, sensing av immobilitet og mer. Han diskuterer også deepfakes og lav-jords bane-satellitter.

Det tyske forskningsskipet og isbryteren Polarstern forlot Tromsø, Norge, i september for å starte en årelang seilas i polaris. Nå har forskerteamet et første av sitt slag satellittkommunikasjonsnettverk for å sende tilbake data og funn.

Nøkkel miljøovervåkning for polare breddegrader og europeisk beredskap (Kepler) lanserte kommunikasjonssatellittene for å gi en datalink for forskere på det tverrfaglige driftobservatoriet for studiet av arktisk klima (MOSAiC). Polarstern vil gå inn i en isflak og etablere forskningsutposter på omkringliggende islag for å studere klimaendringer på Nordpolen.

Alfred Wegener Institute leder MOSAiC-samarbeidet som inkluderer 600 forskere og 19 land.

Kepler sa at det måtte etablere et eget kommunikasjonsnettverk fordi forskningsfartøyet vil ligge godt utenfor rekkevidden til tradisjonelle satellitter med høy gjennomstrømning. De to nanosatellittene gir 100 ganger høyere datahastigheter som ikke ville vært mulig ellers, sa Kepler. Med denne forbedrede dataoverføringsevnen kan forskere dele store datafiler mellom skip og land.

"Vår globale datatjeneste gir et kostnadseffektivt middel til å overføre store datamengder som vil bli samlet i løpet av MOSAiC, " sa Mina Mitry, administrerende direktør i Kepler, i en pressemelding. "I stedet for bare å lagre data lokalt og analysere når fysisk lagring kan sendes tilbake med forsyningsskip, gir vi forskere muligheten til kontinuerlig å overføre test- og husholdningsdatasett over vårt unike LEO-satellittnettverk."

Kommunikasjonsnettverket bruker nanosatellitter for å opprette dataforbindelsen mellom forskere på forskningsskipet og teamet hjemme. Nanosatellitter er billigere enn tradisjonelle satellitter og krever seks til åtte måneder å bygge sammenlignet med årene som kreves for tradisjonelle satellitter.

CubeSats er en type nanosatellitt som måler 10x10x10 centimeter med en masse mellom 1 og 1, 33 kg. Individuelle enheter kombineres for å danne større enheter. Tradisjonelle satellitter starter på 500 kilo og går opp til mer enn 1000 kilo.

Nanosatellitter blir lansert i lav bane og sirkler jorden mellom 14 og 16 ganger per dag. Når de kommer til slutten av livssyklusen, slipper de ut av bane og går i oppløsning i jordas atmosfære. Nanosatellitter er nøkkelen til Internet of Things-nettverk samt jordobservasjon, geolokalisering og vitenskapelige applikasjoner.

I følge NanoStats er det 1 251 nanosatellitter i bane fra 31. oktober 2019, og spådommer for 3000 av de små satellittene som skal lanseres i løpet av de neste seks årene.

MOSAiC-ekspedisjonen

Forskerteamet vil etablere et nettverk av observasjonssteder på sjøisen. Skipet og det omkringliggende nettverket vil drive med den naturlige isdriften over polarhetten mot Atlanterhavet.

Logistikken for denne turen er nesten like kompleks som vitenskapen. En landingslist for tilbakeleveringsflygninger vil bli skåret ut havisen. Minst seks personer vil være på isbjørnvakt. Polarstern vil dekke rundt 2500 kilometer med en gjennomsnittsfart på 7 kilometer om dagen.

Rundt 600 forskere vil være om bord i løpet av oppdraget med forskjellige grupper som kommer og går gjennom året. Et støtteapparat på 300 personer vil jobbe i bakgrunnen for å gjøre ekspedisjonen mulig.

Prosjektets budsjett er 140 millioner euro. Nitten land er en del av forskningsbesetningen, inkludert Canada, Kina, Tyskland, Japan, Korea, Russland og USA.

Mannskapet legger ut oppdateringer på PolarStern-bloggen.

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com