Sci-fi rant: Når hoppet trekkere haien?

Q: Når hoppet trekkere haien? A: The Klingon Dictionary

Ja, Star Trek lager listen to ganger, men i dette tilfellet snakker vi om Trek-fandom i stedet for selve franchisen.

En gang i tiden ble ikke Trekkere (eller, hvis du foretrekker det, Trekkies), hånet universelt som kjellerbebyggende, spissørede sosiale reprobater som hadde større sannsynlighet for å ha arbeidskunnskap om fiktive fremdriftssystemer for raskere enn lys enn de var paringsritualene til sin egen art. Selv om det kan være vanskelig å fatte, var det en epoke da trekkere ble sett på som sjarmerende optimistiske hobbysnekkere fascinert av en fremtidsvisjon som så menneskeheten ha det bedre sosialt, intellektuelt og teknologisk enn det er nå, og som støttet et morsomt lite sci-fi-show som hadde et godt hjerte og med modig forut for sin tid i sosiale kommentarer, om ikke produksjonsverdier. Trekkere var ikke mer uvanlige enn folk som lidenskapelig fulgte en sportsfranchise eller populær musikalsk handling, selv om de sannsynligvis hadde bedre kostymer.

The Klingon Dictionary The Search for Spock

Det var 1985. I desember 1986 hadde Trek fandom utviklet seg til poenget med at William Shatner dissiderte Trekkies på Saturday Night Live . I løpet av de 20 årene siden, til tross for noen virkelig solide TV fra The Next Generation, har Trekkers fortsatt sin nedtur i det kulturelle kastesystemet i stor grad fordi de tar seg selv - og showet - altfor seriøst.

Utstilling A ikledd sin NextGen-uniform i rettssalen eksisterer ikke Utstilling B Star Trek VI Klingon-versjonen av Hamlet Utstilling C Star Trek-hjemmekino-romResignere hele leiligheten din Voyager

Til og med West Wing tok seg tid til å forelese Trekkies, og jeg ville være den første til å avvise showet for dets hovmodighet bortsett fra - som det med rette påpeker - det er forskjell mellom å være fan og å ha en fetisj. Dette er bildet, på mange måter med rette tjent, av Trek fandom.

Klingon Dictionary gjorde den linjen mellom tidsfordriv og besettelse uskarp. Og selv om dette kan tjene meg tittelen som "Gobhobe'r", kan jeg leve med den. (Nei, jeg oversetter ikke det. Stol på meg, det er mange trekkere der ute som kan forklare det.)

Javisst, hvis du er 12 år gammel og ikke har oppdaget dating ennå, lærer du noen Klingon-setninger, kartlegger dekkene til en ubeskrevet uklar klassen av stjerneskip, eller bare trylle frem historien til en ikke navngitt bakgrunnskarakter fra avsnitt 38 er litt ufarlig pseudo-intellektuell moro. Hvis du fortsatt gjør det i slutten av trettiårene på bekostning av å holde inne en jobb eller utvikle et meningsfullt forhold, trenger du hjelp. Den typen Klingon Dictionary kan ikke gi.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com