RunCore debuterer SSD med innebygd datadestruksjon

Den kinesiske produsenten av lagringsenheten RunCore kunngjorde nylig den globale lanseringen av solid state drive (SSD) kalt InVincible, som har en fysisk mekanisme for selvdestruksjon som er designet for å forhindre at sensitive data blir gjenopprettet. Selv om RunCore InVincible SSD knapt er noe en typisk liten bedrift vil kreve, har den applikasjoner innen forsvarsindustrien og andre felt der beskyttelsen av svært sensitiv informasjon er av største betydning.

I kjernen tilbyr InVincible SSD relativt middelmådig ytelse på 240 MB / s lese og 140 MB / s skrive over et SATA II-grensesnitt. I motsetning til en standard SSD, leveres stasjonen med en standard SATA-sammenkobling som inkluderer flere sett med kabler som fører til to knapper som er fargekodet rød og grønn. Å klikke på den grønne knappen vil starte en "intelligent" ødeleggelsesfunksjon, mens du trykker på den røde knappen vil utløse en permanent fysisk ødeleggelse. Begge funksjonene tilbyr i utgangspunktet en rask måte å slette omborddata uten å måtte distribuere spesialiserte verktøy eller programvare.

Jeg mottok dokumentasjon med tilleggsinformasjon om hvordan selvdestruksjonsmodusene fungerer på InVincible SSD. Interessant nok ser utgivelsesdatoer på et datablad jeg mottok fra RunCore ut til å antyde at den intelligente ødeleggelsesfunksjonen kunne ha eksistert i et par år. Jeg oppsummerer resten av detaljene nedenfor.

  • Intelligent ødeleggelse er egentlig en hurtig slette prosedyre som overskriver hele SSD ved å skrive en "1" i hver celle for å tørke alle data. Hastigheten til denne operasjonen avhenger av den totale kapasiteten til en stasjon og flashminnetypen som brukes i en bestemt SSD; dokumentasjonen attributter den til mer enn 2, 5 GB / s og viser 13 sekunder som kreves for å tørke en 32 GB SSD, 25 sekunder for en 64 GB SSD og 50 sekunder for en 128 GB SSD. InVincible SSD kan settes tilbake i normal bruk etter å ha gjenskapt datapartisjonene og formatert den med standard diskadministrasjonsverktøy.
  • Fysisk ødeleggelse oppnås ved høyspenning og høy strøm på kort tid ved bruk av en "spenningsforsterkningskrets", med NAND-flashbrikker målrettet en om gangen. Destruksjonsprosedyren tar 10 sekunder å ødelegge SSD-kontrolleren og lagringsmediet; dette antyder at det kan være mulig å trekke ut noen data fra NAND-brikkene hvis strømmen blir forstyrret innen dette tidsvinduet. RunCore-dokumentasjonen anbefaler omstart for å sikre at data som fremdeles ligger i datamaskinens minne, blir utryddet.

Det er mulighet for MLC eller SLC flashminne, og overlevelsesevne ved forskjellige temperaturer kan spesifiseres. Den ultimate versjonen av InVincible SSD vil fungere ved temperaturer fra -40 til 85 grader Celsius (-40 til 176 grader Fahrenheit), og den industrielle karakterversjonen av InVincible SSD vil fungere fra -20 til 70 grader Celsius (-4 til 158 grader Fahrenheit).

En 64 GB Ultimate-versjon av InVincible SSD med MLC NAND (RCV-III-S2564-M8D) koster $ 1200 for lave ordremengder. Det er ingen prisinformasjon for Industrial Grade-versjonen på dette tidspunktet.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com