Roboter stjeler din kontorjobb også: 3 casestudier

AI kan skape flere arbeidsplasser enn det ødelegger TechRepublics Alison DeNesco forklarer en ny rapport om den positive økonomiske effekten av kunstig intelligens.

I vanviddet over fremveksten av kunstig intelligens (AI) og dens innvirkning på arbeidsstyrken, har mange fokusert på blå kragejobber, ettersom noen rapporter forutsier at halvparten av lavt kvalifiserte jobber i USA risikerer å bli erstattet av automatisering i nærheten framtid. I virkeligheten er imidlertid et bredt utvalg av jobber med hvit krage allerede påvirket av teknologien, ifølge en New York Times-rapport.

AI kan snart erstatte millioner av kontormedarbeidere over hele verden, ifølge Kai-Fu Lee, administrerende direktør i Sinovation Ventures og tidligere president for Google Kina. "Denne erstatningen skjer nå, og den skjer i en ekte, fullstendig desimering, " sa Kai-Fu Lee på en konferanse på MIT i 2017. "Etter min mening blir den hvite krage-arbeidsstokken utfordret først - arbeid med blå krage senere ."

Mer om kunstig intelligens

  • Google DeepMind-grunnlegger Demis Hassabis: Tre sannheter om AI
  • De 10 mest etterspurte AI-jobbene i verden
  • De 3 mest oversett begrensningene av AI i virksomheten
  • Hvordan bli maskinlæringsingeniør: Et jukseark

Dette gjentok en Gartner-rapport fra 2017 som fant at innen 2022 vil en av fem arbeidere som hovedsakelig engasjerte seg i arbeidslivet, stole på AI for å få gjort arbeid. Å bruke AI på mindre rutinemessig arbeid med varierte oppgaver vil komme arbeidere i disse jobbene til gode, ifølge Gartner, og teknologien vil sannsynligvis hjelpe menneskelige arbeidere for mer effektivitet, i stedet for å erstatte dem fullstendig.

Totalt sett er AI klar til å skape 2, 3 millioner arbeidsplasser innen 2020, mens de bare eliminerer 1, 8 millioner jobber, forutså Gartner også.

Her er tre bransjer med hvit krage der AI-teknologier allerede erstatter menneskelige arbeidere.

1. Motedesignere

På det indiske e-handelsnettet Myntra ble en av de bestselgende skjortene faktisk designet av to datamaskinalgoritmer som jobbet sammen for å matche design og butikkens inventar, ifølge New York Times-rapporten. Andre klesbedrifter bruker nå rutinemessig AI for å bestemme hvilke klær som skal lagres, og hva de skal anbefale kundene, heter det i rapporten.

2. Advokater

Nye plattformer som Beagle og jEugene tilbyr juridisk kontraktsgjennomgang langt raskere enn mennesker kan, og til en brøkdel av kostnadene for typiske advokatgebyr, som bemerket av Inc. i retten jobber et selskap allerede med et basert på IBM Watson.

3. Leger

Legene har brukt robotassisterte kirurgiske verktøy i mer enn 30 år, og kuttet ned menneskelige feil og operasjonstider, bemerket Inc. Nå bruker flere sykehus roboter som da Vinci Si for å utføre operasjoner. AI brukes også til å diagnostisere pasienter med forskjellige sykdommer.

De store takeawayene for teknologiledere:

  • Mens mange har fokusert på potensialet for at AI kan ta jobber med blå krage, er også hvite kragejobber utsatt, ifølge noen rapporter.
  • AI-systemer forsterker og erstatter allerede menneskelige arbeidere innen motebransjen, jus og medisin.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com