Omskolering: Forretningsfolk og medisinsk arbeidere tar DIY tilnærming for å gjøre seg klare for automatisering

2020: Ansatte skal lære i flyt av arbeid, ikke fra A til Å Læring i flyt av arbeid gjennom ikke-lineær opplæring vil føre til sterkere utviklere i 2020.

Mange ansatte tar en gjør-det-selv-tilnærming for å forberede seg på en arbeidsverden som inkluderer automatisering og kunstig intelligens, ifølge en ny undersøkelse av CGS om opplæring i arbeidslivet.

Arbeidstakerne som er mest sikre på jobbferdighetene (38%) er også de som tar initiativ til å søke opplæring og avgrense ferdighetene sine på egen hånd. Undersøkelsen fant at 48% av forretningsfolk, 46% av medisinearbeidere og 21% av salgs- og detaljarbeidere søker opplæring, i stedet for å vente på at arbeidsgivere skal tilby omskolingsprogrammer.

CGS undersøkte mer enn 1000 amerikanske forbrukere om deres syn på verdien av høyskole, ferdigheter, tillit til å endre jobb, arbeidsgiverledet utdanning og hvordan de blir opplært til ny teknologi, inkludert AI.

CGS-undersøkelsen fant at 61% av de ansatte er klar over eller klare for AI og automatisering.

Synspunktene deres om verdien av høyskolen, den flytende karakteren av jobbroller og behovet for livslang læring har en sterk sammenheng med hvor sikre de handler om å tilpasse seg ny teknologi på arbeidsplassen, fant undersøkelsen.

AI-holdninger knyttet til utdanningsnivå

Etter hvert som nye teknologier blir en del av den daglige arbeidsrutinen, må bedriftsledere hjelpe ansatte til å tilpasse seg denne digitale transformasjonen, fant undersøkelsen.

Fordi en persons utdanningsnivå påvirker hans eller hennes oppfatning av AI og automatisering, bør omskolingsarbeid ta hensyn til at ansatte med ulik bakgrunn vil føle seg annerledes om nye teknologier.
CGS-undersøkelsen fant at 65% av arbeidere med en bachelorgrad eller høyere har et positivt syn på AI og automatisering, og 32% mener disse teknologiene ikke vil påvirke jobbene deres i det hele tatt.

For arbeidere uten høyskoleutdanning er 39% bekymret for at denne teknologien kan erstatte jobbene deres. Organisasjoner må forklare hvordan disse nye teknologiene vil endre jobbansvaret, og ikke erstatte en rolle helt.

Digital transformasjon må omfatte skiftende ferdighetsbehov og arbeidernes forventninger til opplæring og utvikling på jobb, ifølge Doug Stephen, president for læringsdivisjonen ved CGS.

"Bedrifter må også sikre at de hjelper arbeidere med å bli komfortable med å lære å lære og nye teknologier, " sa han.

Nasjonale omskolingsprosjekter

På CES 2020 i Las Vegas snakket Gary Shapiro, president i Consumer Technology Association, med Ivanka Trump om behovet for å omskolere ansatte.

Trump er medformann for nasjonalt råd for den amerikanske arbeideren sammen med handelssekretær Wilbur Ross og direktør for innenrikspolitisk råd Joseph Grogan. Mange CTA-medlemmer har lovet å gi omskolingsmuligheter, inkludert læreplasser.

"Vi har fått over 400 selskaper til å forplikte seg til over 14 millioner opplærings- og omskolingsmuligheter for deres nåværende arbeidsstyrke: opplæring, omskolering, forbedrede utdanningsmuligheter og for fremtidige arbeidere, " sa hun.

Trump sa at målet er å definere arbeid basert på ferdigheter snarere enn legitimasjon som en høyskole grad.

"Hvis du er en middel- til sen karriere, er det sannsynlig i dag at du kanskje må bli gjenopplivet flere ganger i karrieren, og du kommer ikke til å gå tilbake til høgskolen for å gjøre det, " sa hun.

CGS leverer forretningsapplikasjoner, bedriftsopplæring og outsourcing-tjenester. Stephen's divisjon bygger treningsprogrammer som bruker AI, AR / VR, maskinlæring og gamification.

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com