Rapport: 21 millioner aktive iOS-smarttelefoner, nettbrett i Kina

Det er 21 millioner iOS-enheter i aktiv bruk i Kina, sier Shanghai-baserte Stenvall Skoeld & Company i en bloggpost publisert sent i forrige uke. Det strategiske rådgivningsfirmaet nådde dette tallet ved å tabulere data hentet fra det kinesiske mobilforskningsfirmaet Umeng og sin egen analyse av antall iOS-enheter i verdens mest folkerike land. Enheter som er talt inkluderer iPhone-smarttelefonen og iPad-nettbrettet i slutten av 2011, men ikke iPod Touch som også kjører på iOS-operativsystemet.

Majoriteten av slike iOS-enheter finnes i bare en håndfull provinser, der den sterkt industrialiserte Guangdong-provinsen topper listene, med 13, 42% av innbyggerne som hevder eierskap til en iOS-enhet. Velstående byer som Beijing og Shanghai kom på andre og tredje plassering med henholdsvis 10, 38% og 10, 27%. Dette betyr at hver tiende person du møter på gata i Beijing og Shanghai kan ha en iPad eller iPhone bortgjemt under armene eller i en veske.

På en måte er 21 millioner iOS-enheter et overraskende høyt tall gitt hvordan startprisen på en iPhone (3, 988 yuan) og iPad (2, 988 yuan) er utenfor rekkevidden for mange kinesere. En del av grunnen kan antagelig tilskrives økende forbrukerisme etter at det kommunistiske landet åpnet sine grenser for næringsliv og handel; det påkalles en øyeblikkelig gjenkjennelse ved å lage en iPhone eller iPad når det gjelder å utvise sin personlige velstand.

Det er imidlertid også ulemper med forbrukerne, som det kan fremgå av nyhetsmeldinger om fem personer som er tiltalt for ulovlig organhandel av myndigheter. Som rapportert av det offisielle Xinhua News Agency sent fredag, hadde en 17 år gammel student tilsynelatende solgt en av nyrene sine og brukt inntektene til å kjøpe en iPhone og en iPad. I et land hvor omtrent 1, 5 millioner mennesker trenger organtransplantasjoner, har sterke kulturelle tabuer resultert i at bare rundt 10 000 transplantasjoner blir utført hvert år, noe som gir en lukrativ handel med svarte markeder med menneskelige organer. Det er forstått at tenåringen nå lider av nyresvikt som følge av nyretransplantasjonen, og tilstanden forverres.

Det som er ubestridelig er det faktum at smarttelefoner og nettbrett finner veien til hendene til kineserne i Kina, med et stort vekstpotensial gitt den relativt lave penetrasjonen. For å presse hjemmet poenget om å øke eierskapet til smarttelefoner og nettbrett, refererte den korte bloggen også til en tidligere rapport fra Flurry Analytics som pekte Kina til å ha overtent USA med flest antall Android- og iOS-enhetsaktiveringer i mars 2012.

Den store forskjellen i befolkning mellom USA og Kina (310M versus 1.33B) betyr at det kan ta litt tid før BYOD (Bring Your Own Device) -fenomenet blir et snakkepunkt blant IT-fagfolk og ledere i Kina. Likevel for steder som Beijing og Shanghai kan det skje tidligere enn senere.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com