Klar, sett, løve! Hvordan tøffe brukere som er ivrige etter det nye Mac OS

Det er ingen hemmelighet at Apples nye Mac OS, Lion, vil påvirke virksomhetene. OS inkluderer mange forbedringer som vil påvirke forretningsdrift, nettverksadministratorer og brukere. Men TechRepublic-leserne har med rette påpekt at Apples nye App Store, som gjør det mulig for brukere å laste ned og installere det nye operativsystemet, kan være forstyrrende i noen organisasjoner.

Historisk sett er små bedrifter avhengige av en IT-konsulent for å vedlikeholde og oppgradere systemene sine. Mellomstore organisasjoner og store bedrifter besitter vanligvis egne IT-ansatte, som vanligvis omhyggelig tester nye operativsystemer og oppgraderinger før distribusjon i produksjonsmiljøer.

Visstnok gir volumlisenser større bedrifter (spesielt de som låser nettverk) muligheten til å opprettholde status quo og distribuere Mac OS X Lion som før. Men nå er det en rynke. Stryk det. Nå kan det være et paradigmeskiftende rip i selve stoffet til IT-universets kontinuum; brukere kan laste ned OS og installere Lion akkurat som de gjør Angry Birds på iPhones og iPads.

Var det siste setnings hyperbole? Kan være. Bare litt. Men sannelig, brukernes nye evne til å laste ned og installere en ny operativsystemplattform med noen få klikk, betegner en endelig endring fra vanlig forretningsskikk. Apples krysser Rubicon, og virksomheter har ikke noe annet valg enn å følge.

Tidevannet skifter

I begynnelsen av juli kunngjorde Apple "at over 15 milliarder apper er lastet ned fra den revolusjonerende App Store av mer enn 200 millioner iPhone-, iPad- og iPod Touch-brukere over hele verden." Kunngjøringen la til at mer enn 400 000 apper er tilgjengelige.

Det er klart, brukere liker å laste ned og installere sin egen programvare. Men brukere, i det minste på Windows-plattformen, har en tendens til også å utløse virus og spyware-infeksjoner. Dermed er ikke empowerment av brukerapplikasjoner alltid en god ting.

Bedrifter pass på

Brukere vil ønske å laste ned og installere Lion. Likevel er det mange programmer og applikasjoner som ennå ikke er testet med det nye operativsystemet. Sjansen er stor for at Lion kan bryte noen veldig viktige og potensielt kritiske forretningsapplikasjoner. Min rådgivning mottok varsler fra Mac-programvareutviklere før operativsystemet ble utgitt. Disse varslene advarte kundene om å utsette installasjonen av det nye operativsystemet til utvikleren kunne teste programvaren sin på plattformen og sikre eller korrigere eventuelle uforenligheter.

Noen brukere har ikke tenkt å vente. Det kreves ikke noe geni for å forutsi støttesamtalene: "Jeg prøver å lukke avisen på tidsfrist, men jeg kan ikke åpne publiseringsprogramvaren"; "Jeg prøver å oppsummere nylige kliniske testresultater, men programvaren genererer en merkelig feil jeg aldri har sett før"; og "hvorfor kan jeg ikke åpne databasen?"

Hva kan virksomheter gjøre for å forhindre at brukere for tidlig laster ned og installerer Mac OS X Lion? Noen ideer kommer lett inn på deg:

  1. Kommunisere. Forsikre deg om at brukerne vet å holde på, hvis organisasjonen planlegger å vente med å installere operativsystemet. Send en epost. Bedre ennå, ta den opp på et vanlig leder- eller direktørmøte.
  2. Utnytt Internett-filtrering. Blokker tilgang til Apples iTunes Store i nettverket ditt via proxy-server eller ruter. Apple hjelper til og med med å vise hvordan.
  3. Anhold administrative privilegier. Ikke gi brukerne passord eller tillatelser for systemadministratoren for sine Mac-maskiner. Hvis organisasjonen din har utvidet administratorrettigheter til brukere, kan det være på tide (og Lion's slipper unnskyldningen) for å tilbakekalle disse rettighetene. Forsikre deg deretter om at du nekter ikke-administratorbrukere muligheten til å gjøre systemendringer.
Ekstra løvedekning :
  • Mac OS X Lion anmeldelse: En verdig oppgradering for prisen (video)
  • Mac OS X Lion brøler inn i Mac App Store
  • Mac OS X Lion (skjermbilder)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com