Klar til å slutte? 3 tegn på at det er på tide å lete etter en ny jobb

Jobbsøkere: Legg ut CV på disse 11 nettstedene gratis Å legge ut CV på nettet er viktig i dagens rekrutteringsprosess. Her er de beste nettstedene for å se din CV, ifølge ZipJob.

Bare 21% av de amerikanske ansatte er fullstendig engasjert i arbeidet sitt, ifølge en fersk Achievers-rapport, noe som resulterer i at mange arbeidere bestemmer seg for å forlate jobben. Sammen med å føle seg frakoblet, slutter ansatte til slutt sine stillinger på grunn av ulik mulighet, ikke blir utfordret og mangel på anerkjennelse.

Tips om intervju: Hvordan lande din neste tech-jobb (gratis PDF) (TechRepublic)

Men til slutt å bestemme seg for å slutte tar mot, og lar mange ansatte lide på jobb de ikke liker lenger enn nødvendig.

"Hver situasjon er annerledes, " sa Lana Buchbinder, rekrutteringssjef i Mondo. "Å slutte vil avhenge av individet og hvor lenge de har følt seg umotiverte, ikke verdsatt, eller som om de ikke lenger passer med selskapet og / eller teamet."

Ansatte må følge nøye med på klagene på jobben og iverksette tiltak før de senere når det er mulig. Mer enn halvparten av teknisk ansatte (52%) sa de tror arbeidsplassene deres er giftige, heter det i en blindrapport. Denne misnøyen med en arbeidsplass kan resultere i problemer med mental helse for de ansatte.

Varseltegnene

Her er de tre ledetrådene som indikerer at det er på tide at en ansatt forlater sin stilling.

1. Føler meg selvtilfreds

Selvsagt og å føle mangel på vekst på jobb er store røde flagg, sa Buchbinder.

"Du kommer inn og går bare gjennom bevegelsene, " sa Buchbinder. "Ingenting er utfordrende, og du kjeder deg mer enn en gang i løpet av dagen. Å finne en ny stilling vil bringe spenningen tilbake og gi deg muligheten til å lære og videreutvikle ferdighetssettet ditt."

2. Underkompensert og undervurdert

"Tegn på dette kan bli interessert i emnet arbeid eller ikke motta anerkjennelse for fullført arbeid, " sa Buchbinder. "Dette kan også oppstå når du har lagt til mer arbeid i din nåværende arbeidsmengde, men ikke mottar noen ekstra kompensasjon."

Ansatte må bekreftes på jobb, på den måten vet de hva de gjør godt med, og hva de trenger å bli bedre på.

3. Problemer med arbeidskultur

En sunn bedriftskultur - og god kulturtilpasning - er avgjørende for ansattes tilfredshet, ifølge en fersk Workwise-rapport. Hvis en ansatt ikke lenger griper med kultur, er sjansen stor for at de vil forlate.

"Ting endres, og du kan finne at verdiene og personlighetene dine ikke lenger er i samsvar med selskapskulturen, " sa Buchbinder. "Eller du kan finne at du ikke passer inn i teamet ditt etter at selskapet gjennomgår et lederskifte, opplever omsetning eller utvikler seg fra det det startet da du først ble ansatt."

Før du drar

Det er definitivt noen skritt å ta før de bestemmer seg for å forlate jobben, sa Buchbinder, ettersom de fleste vil vurdere å slutte med en siste utvei.

Å kommunisere med en leder eller rådgiver om deres følelser bør være det første trinnet for ansatte. "Det kan være et resultat av manglende selvbevissthet fra ledergruppens side og en enkel løsning for å holde deg lykkelig i rollen din, " sa Buchbinder.

"Ta med ideer, endringer eller forbedringer til dem, " la hun til. "Hvis du føler at det ikke er noen vekst eller læringsmuligheter, kan du se om det er et fortsatt læringskurs arbeidsgiveren din ville sponset som du kan ta ut av kontoret. Mange selskaper gir muligheten til å delta på disse kursene for å øke kunnskapen din, og hvis firmaet ikke gjør det, kan du foreslå det. Hvis du føler deg underkompensert, kan du ta den opp med manageren din. Den eneste måten de vet at du leter etter mer, er hvis du gir dem beskjed. "

Hvis kommunikasjon ikke løser problemet, kan det være på tide at den ansatte går videre til en annen mulighet.

For mer, sjekk ut disse 20 tech enhjørningene har de beste selskapskulturene på TechRepublic.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

Se også

  • Dark Web: Et jukseark for profesjonelle (TechRepublic)
  • Tekniske konferanser og arrangementer å fange i 2019 (TechRepublic nedlasting)
  • Retningslinjer: Arbeidsplassetikk (TechRepublic Premium)
  • Remote working 101: Professional's guide to the tools of the trade (ZDNet)
  • 5 beste stående skrivebordskonvertere for 2019 (CNET)
  • De 10 viktigste iPhone-appene gjennom tidene (Download.com)
  • Teknisk historie: Sjekk dekningen vår (TechRepublic på Flipboard)
Bilde: iStockphoto / Motortion

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com