Raspberry Pi-drevet Boom IoT-sensor oppdager atomeksplosjoner, tornadoer, raketter

Raspberry Pi 3 Model B +: En guidet omvisning i det nye brettet Se nærmere på alle forbedringene på det siste Raspberry Pi-brettet.
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
  • Raspberry Boom er en Raspberry Pi-drevet atmosfærisk monitor som oppdager uhørbare lyder relatert til menneskeskapte og naturkatastrofer.
  • Raspberry Boom kan oppdage tornadoer, snøskred, meteorer, atomeksplosjoner, soniske bommer og mer.

Raspberry Boom, en ny Raspberry Pi-drevet sensor som oppdager lyder som ikke kan høres for mennesker, kan plukke opp støy forbundet med tornadoer, snøskred og til og med atomeksplosjoner, kunngjorde morselskapet OSOP i en pressemelding torsdag.

Panama-baserte OSOP er kjent for sin tidligere Raspberry Pi-baserte seismograf, Raspberry Shake. Raspberry Boom, som oppdager infrasound-bølger, kan fungere som en ledsagerenhet til Shake, heter det i utgivelsen.

Begge produktene er rettet mot hjemmetekniske entusiaster og forskere for bruk i innsamling og studier av overvåkede data. I følge utgivelsen "kobles hver enhet til hverandre på et live verdenskart kalt Station View. Aldri før har så mange sammenkoblede infrasound-enheter blitt foreslått offentlig eller privat. Dette ville skapt den største innbyggervitenskapens infrasound-gruppe på verdensbasis. "

Som bemerket av Liam Tung, på søsternettstedet ZDNet, kan Raspberry Shake også dele data til en EQ Viewer, som samler informasjon om jordskjelv.

Raspberry Boom kan oppdage lydfrekvenser som er lavere enn 20 Hz (helt ned til 0, 05 Hz), noe som typisk blir sett på som grensen for menneskelig hørsel, konstaterte utgivelsen. Dette betyr at sensoren kan oppdage både menneskeskapte og naturkatastrofer. Det ble opprinnelig inspirert av arbeidet til vulkanekspert Jeffrey Johnson, som tidligere hadde utviklet sitt eget infrasonic deteksjonssystem.

Sensoren kan hjelpe enkeltpersoner og bedrifter til å holde seg trygge mot snøskred, jordskjelv og vulkanutbrudd. Og den kan også oppdage lyd fra kjernefysisk testing, skuddskudd, soniske bommer og rakettantenninger - for eksempel ble den brukt til å spore lyd fra SpaceX Falcon Heavy Launch.

I tillegg til å gi interessant informasjon for hjemmeentusiaster, ser forfatterne også et tilkoblet nettverk av Shake- og Boom-sensorene som gir enda mer kontekstuell data.

Raspberry Boom ble lansert på Kickstarter og oppfylte det opprinnelige målet på veldig kort tid. Interesserte folk kan få hånden på et Boom-brett og en sensor for et bidrag på $ 179.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com