Raspberry Pi og Linux tar på seg bedriften med SUSE-støtte for $ 35-datamaskinen

Slik konfigurerer du Raspberry Pi 3 Model B + Denne videoen leder deg gjennom alt du trenger å vite for å få Raspberry Pi 3 Model B + i gang.
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
 • SUSE tilbyr kommersiell støtte for SUSE Linux Enterprise Server (SLES) for arm som kjører på Raspberry Pi 3 Model B.
 • Et økende antall $ 35 bringebærcomputere brukes i nøkkelsystemer på fabrikk- og butikkgulv.

For et tiår siden ville tanken om at en $ 35 datamaskin kunne kjøre nøkkelsystemer på en fabrikk eller butikkgulv være utenkelig.

Mer om Open Source

 • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
 • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
 • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
 • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

I dag er det akkurat det som skjer i stadig flere bedrifter, som finner måter å skreddersy den allsidige, men under $ 40 Raspberry Pi-datamaskinen til deres behov.

Den økende bruken av Pi-brett fra virksomheten har ført til at SUSE begynte å tilby kommersiell støtte for SUSE Linux Enterprise Server (SLES) for Arm som kjører på Raspberry Pi 3 Model B.

"En rekke store selskaper bestemte seg for å bruke Raspberry Pi-baserte overvåkingsløsninger i sin industrielle produksjonsvirksomhet, " sa Jay Kruemcke, senior produktsjef i SUSE. "Disse kundene valgte Raspberry Pi av mange grunner, men lave kostnader, bred tilgjengelighet og utbredt kjent med programmering av Raspberry Pi toppet listen."

Bruksområder varierer mye, fra automatisk overvåking av robotskrutrekkere til billige datamaskiner i butikkgulvet der arbeidstakere bruker en berøringsskjerm for å flagge problemer med en produksjonslinje, for eksempel mangel på deler eller maskinsvikt. Disse nye applikasjonene er på toppen av den langvarige bruken av Pi for digital skilting, så vel som nettverksovervåking og IT-overvåking, med SUSE som forventer bruk av å ballong enda mer.

"Etter denne kunngjøringen, vil vi sannsynligvis høre om mange nye måter å bruke SLES på bringebær Pi, " sa Kruemcke.

Pi ble opprinnelig opprettet med mål om å oppmuntre folk til å lære om datamaskiner, og Eben Upton, medskaper av styret og administrerende direktør i Raspberry Pi Trading, sier styrets økende bruk av virksomheten kompletterer disse hovedmålene.

"Vi ønsker industriell bruk av enheten velkommen, siden det hjelper våre mål om å nå flere mennesker med verktøyene, innholdet og utdanningsprogrammene de trenger for å forberede fremtidens jobber, " sa han.

Raspberry Pi-styrene finner en økende rolle i industrien og tredjepartsprodukter, og bidrar til å presse salget av Pi til nærmere 18 millioner. I fjor ble lanseringen av Raspberry Pi Compute Module 3 (CM3), som pakker den samme 1, 2 GHz, firkjernede Broadcom BCM2837-prosessoren og 1 GB minne som ble brukt på Pi 3 Model B på et slankere og mindre kort som er egnet til å bygges inn elektroniske apparater.

Det siste Pi-brettet som skal slippes, Pi 3 Model B +, er også designet for å gjøre det enklere for tredjeparter som ønsker å bygge rundt Pi, med den modulære samsvarssertifiseringen for styrets trådløse LAN med to bånd som lar det være inkludert i sluttprodukter med betydelig redusert samsvarstesting.

Hva er det neste for SUSE og Pi?

I tillegg til å legge til kommersiell støtte for SLES på Pi, har SUSE gitt ut en versjon av SLES for Arm 12 SP3 som passer på et Raspberry Pi SD-kort. Operativsystemets bilde er redusert til 630MB for å passe til IoT-infrastruktur, men Pi vil ha tilgang til alle pakkene i SLES for ARM, som kan legges til etter installasjon.

Det nye bildet starter på et lett grafisk skrivebord og inkluderer Wi-Fi, HDMI, Ethernet og GPIO-pinnestøtte som standard. Som med det tidligere SLES for Arm-bildet som ble utgitt for Pi, støtter ikke OS lyd, 3D-grafikk, Raspberry Pi berøringsskjerm eller kamera som standard.

SLES for Arm ble utgitt for Pi tilbake i 2016 og hadde tidligere bare støtte fra samfunnet, men vil nå være tilgjengelig med 12 x 5 eller 24 x 7 støtte fra SUSE.

Prisene for det offisielt støttede operativsystemet vil bli utgitt i løpet av de neste ukene, men SUSE tilbyr en 60-dagers gratis evalueringsperiode for å prøve ut det støttede operativsystemet på Pi.

Kruemcke sier at fremtidige utgivelser av SLES for Arm for Raspberry Pi vil utvide I / O-støtten og gi mulighet for nettverksinstallasjon av OS på en Pi uten å måtte bruke et SD-Card-bilde, samt legge til støtte for andre 64- bit Raspberry Pi-maskinvare, for eksempel Compute Module og Raspberry Pi 3 B +.

SLES for Arm kjører på Raspberry Pi 3 Model B.

Bilde: Matt Richardson

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

Les mer om Raspberry Pi 3 Model B +

  • Raspberry Pi 3 Model B + anmeldelse: hands-on med det nye brettet
  • Raspberry Pi 3 B +: Medskaperen Eben Upton avslører alt om det nye brettet
  • Raspberry Pi 3 Model B +: Se alle de nye funksjonene på brettet
  • Raspberry Pi 3 Model B +: En omvisning i det nye brettet
  • Slik konfigurerer du Raspberry Pi 3 Model B +

  © Copyright 2021 | pepebotifarra.com