Raspberry Pi: Fire fantastiske prosjekter som viser hva som er mulig med $ 35-styret

Slik konfigurerer du Raspberry Pi 3 Model B + Denne videoen leder deg gjennom alt du trenger å vite for å få Raspberry Pi 3 Model B + i gang.

Mer om innovasjon

 • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
 • Augmented reality for business: Cheat sheet
 • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
 • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Raspberry Pi-datamaskinfamilien hadde enda et fantastisk år i 2017, med mer enn 17 millioner solgte brett og Raspberry Pi Zero W $ 10 ble utgitt.

I sin årlige gjennomgang for året fremhevet den veldedige stiftelsen bak det lille styret, Raspberry Pi-stiftelsen suksesser, alt fra utdanningsoppsøkende hjelp til 150 000 barn til 8, 5 millioner mennesker som lærte via nettbaserte prosjekter.

Men utover disse beundringsverdige prestasjonene, er selve Pi-brettene kanskje mest kjent for sin allsidighet, og rapporten feirer også produsentene som har tilberedt de mest inspirerende Pi-drevne kreasjonene det siste året, alt fra det sublime til det latterlige. Her er stiftelsens valg:

Stent-testende robot

Bilde: Raspberry Pi Foundation / Harvard Medical Fakultets leger

Medisinsk ingeniørfag er bare et av de viktige områdene der forskere har funnet en bruk for Pi.

Denne stent-testende roboten ble designet av Dr Henry J Feldman, sjef informasjonsarkitekt ved Harvard Medical Fakultets leger.

Stentene det gjelder er gummirør som brukes til å holde åpne pasienters luftveier. Nye stentkonstruksjoner må testes 300000 ganger for å bli sertifisert for bruk, og Feldman utviklet et system som bruker en datamaskinvisjon og maskinlæring for å identifisere når en stent mislykkes under testingen. Det fungerer ved å kjøre bildegjenkjenningsbiblioteket OpenCV på Pi, som analyserer opptak av testen som er tatt av Pis kameramodul. Pi-en blir forsterket av et HAT festet maskinvarebrett, som kontrollerer griperen som knuser stenten under tester.

Systemet gir data og bilder som identifiserer feilen poenget mer nøyaktig, noe som igjen gjør det mulig for designere å produsere en mer spenstig stent.

Les mer om prosjektet her.

C-Turtle

Bilde: Charlie Leight / ASU Now

Denne inspirerende bruken av rimelige datamaskiner kan en dag bokstavelig talt redde liv.

Tradisjonelt rydding av landminer har krevd dyre roboter, på grunn av at robotene har behov for å overleve flere sprengninger.

Forskere ved Arizona State University brukte Pi til å lage en veldig annen type bot. C-Turtle er robotikk på en skyvering, med et skall og skilpadde flippers laget av papp og kjører på en $ 5 Raspberry Pi Zero. Til tross for lave kostnader er boten tilpasningsdyktig, ved å bruke maskinlæring for å lære seg å skyve seg fremover over forskjellige terreng på flippene.

Kostnadene bare 70 dollar, botsene er billige nok til å bli ansett som engangsbruk, og forskerne håper at båtenes flåter til slutt kan brukes til å oppdage og kartlegge landminer.

Les mer om prosjektet her.

BitBarista

Bilde: Raspberry Pi Foundation / University of Edinburgh

BitBarista er en autonom kaffemaskin, designet for å fungere med et minimum av menneskelig tilsyn.

Delonghi-kaffemaskinen har blitt forsterket med en Raspberry Pi, slik at den kan selge kaffe til gjengjeld for bitcoin, og til å betale bitcoin for grunnleggende vedlikehold, for eksempel å fylle opp vannforsyningen eller legge den på nytt med kaffebønner.

Dette automatiseringsprosjektet ble bygget av et team ved University of Edinburghs Center for Design Informatics, og hjelper det også med å spre sosial bevissthet ved å be kundene om å bestille nye kaffebønnsforsyninger, basert på informasjonen den viser dem om kvalitet, pris og miljø- og samfunnsmessige effekter å bestille forskjellige bønner.

Den tilkoblede Pi forbedrer maskinen på forskjellige måter, slik at den kan lese signaler fra sensorer for kaffemaskiner, kontrollere dens funksjoner og koble til Internett. Det er også utstyrt med et lite kamera for å lese smarte koder, slik at det kan gjøre Bitcoin-betalinger direkte til kundenes Bitcoin lommebøker.

Les mer om prosjektet her.

Robocod

Egentlig ikke en torsk eller en robot, men det er fremdeles en gullfisk som kjører et kjøretøy ved å svømme rundt tanken.

Bilde: Alex Kent / YouTube

Selvfølgelig er ikke alle Pi-drevne prosjekter seriøse, noen er direkte dumme, mens de fremdeles er teknisk ganske imponerende.

Et eksempel er Robocod, et prosjekt som bruker Pi for å skape verdens første kjøretøy drevet av en fisk.

Bevegelsen styres av fisken, datasynet sporer plasseringen og når den svømmer rundt, beveger Pi tanken i tilsvarende retning.

Hvis du vil gi gullfisken din en smak av den åpne veien, kan du sjekke kodelageret for prosjektet på GitHub, og finne ut mer om arbeidet her.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

Les mer om Raspberry Pi 3 Model B +

  • Raspberry Pi 3 Model B + anmeldelse: hands-on med det nye brettet
  • Raspberry Pi 3 B +: Medskaperen Eben Upton avslører alt om det nye brettet
  • Raspberry Pi 3 Model B +: Se alle de nye funksjonene på brettet
  • Raspberry Pi 3 Model B +: En omvisning i det nye brettet
  • Slik konfigurerer du Raspberry Pi 3 Model B +

  © Copyright 2021 | pepebotifarra.com