Raspberry Pi 3 Model A +: Et jukseark

Raspberry Pi 3 Model A +: En omvisning i det nye brettet En tur gjennom alle funksjonene på det siste Raspberry Pi-brettet.

Med mer enn 20 millioner Raspberry Pi-brett som er solgt, viser suksessen for familien til små datamaskiner med lave kostnader lite tegn til å bremse.

Det siste tilskuddet til dette bestselgende dynastiet er Raspberry Pi 3 Model A +.

Her er en guide til alt du trenger å vite om $ 25-styret.

Hva er Raspberry Pi 3 Model A +?

En datamaskin med en enkel tavle på $ 25 som i utgangspunktet er en billigere, mindre og litt avstrippet versjon av Raspberry Pi 3 B +.

Det er en oppdatering av den eksisterende $ 20 Raspberry Pi 1 Model A +, som ble utgitt tilbake i 2014 og er basert på den samme maskinvaren som den aller første Raspberry Pi som kom ut i 2012.

Hvordan er Raspberry Pi 3 Model A + forskjellig fra Raspberry Pi 1 Model A +?

Sammenlignet med det gamle brettet, er Pi 3 Model A + basert på mye nyere og raskere maskinvare, noen 10 ganger raskere, i henhold til noen CPU-benchmarks.

Pi 3 A + kjører på en system-på-brikke som har en firkjerne, 1, 4 GHz CPU - det samme som i Pi 3 B + - sammenlignet med den eldre enkjernede 700MHz prosessoren i det første gen A + -kortet .

Det største spranget fremover er tillegget av 802.11ac Wi-Fi til Pi 3 A +, noe som gjør det langt enklere å komme i gang og få data til og fra brettet, da var tilfellet med den originale A +, som ikke hadde noen nettverkstilkobling, heller ikke Ethernet eller Wi-Fi.

Ulempen med den nye modellen A + koster $ 5 mer, $ 25 mot det første styrets $ 20 prislapp. Det bruker også mye mer kraft, med benchmarking av Gareth Halfacree for offisiell Raspberry Pi-publikasjon. MagPi Magazine finner ut at den bruker 1.13W når den er i tomgang og 4.1W under belastning. Dette i motsetning til tidligere standarder som antyder at Pi 1 A + med USB Wi-Fi-dongle bruker rundt 0, 8 W når den er inaktiv.

Hvordan er Raspberry Pi 3 Model A + forskjellig fra Raspberry Pi 3 Model B +?

Pi 3 A + koster $ 10 mindre enn B +, og som du forventer at noen funksjoner er kuttet for å redusere prisen.

A + har 512 MB RAM, halve minnet til B +; har bare en enkelt USB 2.0-port, sammenlignet med fire på B +; og ingen Ethernet.

Den er også mindre, en kvadratisk kvadratstørrelse (65mm × 56.5mm) sammenlignet med den rektangulære (85.6mm × 56.5mm) modell B +. Dimensjonene til den nye A + er de samme som den første generasjonen A +.

A + 's strømforbruk er også lavere, da Halfacrees målestokk fant at Pi 3 A + hadde en kraftuttrekking på 1, 13 W når tomgang og 4, 1 W når de er under belastning, sammenlignet med 2, 3 W når de er i tomgang og 5, 7 W under belastning for B +.

Driftstemperaturene ser ut til å være litt lavere på Pi 3 A +, med Halfacree som måler 60, 8 ° C på A + og 62, 5C på B + (141, 4 ° F og 144, 5 ° F) etter 10 minutters CPU-belastning.

Bilde: Raspberry Pi Foundation

Hva kan Raspberry Pi 3 Model A + gjøre?

Mye av hva Raspberry Pi 3 B + kan gjøre.

Ut fra standarder fant TechRepublic at Raspberry Pi 3 A + generelt samsvarer med den generelle CPU- og 3D-grafikkytelsen til Pi 3 B +, noe som ikke er overraskende gitt at de deler den samme basesystem-på-en-brikken (SoC).

Den samme relativt godt matchede ytelsen gjelder også for Wi-Fi-gjennomstrømning, med A + som administrerer en anstendig 87 Mbps båndbredde på 5MHz Wi-Fi-båndet når du er i samme rom som ruteren - raskere enn B +.

Imidlertid fant TechRepublic i praktiske tester A + -kampene på flere områder av daglig bruk av PC.

Når du kjører webapper, kan B + håndtere Googles G Suite relativt enkelt, mens A + frøs når de prøver å kjøre Google Drive og Google Docs.

Når du spiller av video, fungerer lokal video bra, med A + som administrerer jevn avspilling av en 1.920x1.080 oppløsning .mov-fil som er fanget av en iPhone 5S. Men online video er en annen historie, med A + som bare kan spille YouTube-video på 480p uten stamming, og selv da ikke helt jevnt.

Hvem bør kjøpe Raspberry Pi 3 Model A +?

Brettet, med sin lille størrelse og relativt lave strømforbruk, er godt egnet for de som ønsker å bygge et brett til hjemmelaget datamaskinvare. Hvis noen bruker mesteparten av tiden ekstern tilgang til Pi A + fra en annen PC, vil ikke manglene som en stasjonær maskin virkelig gjøre noe.

Selv om de jobbet innenfor begrensningene for den relativt uekte maskinvaren som er tilgjengelig på Raspberry Pi 1 A +, kom maskinvarehacker med noen ganske imponerende prosjekter, inkludert: et Windows 98-armbåndsur, et bevegelsesdetekterende kamera, et bikube-styringssystem og nettkontrollert robot rover.

Den nye A + kan også være en anstendig oppgradering for folk som bygde maskinvare rundt en første generasjon A + og vil ha et kraftigere brett som en drop-in erstatning.

Og på det enkleste nivået, kan det også appellere til de som ønsker lignende maskinvare som Raspberry Pi 3 Model B +, men ønsker å spare litt ekstra penger.

Hvem er Raspberry Pi 3 Model A + sine rivaler?

Av de kommende brettene som vil utfordre Model A +, er sannsynligvis den mest betydningsfulle La Frite, en datamaskin på 15 dollar med en lignende, men litt tregere prosessor, raskere minne og to USB 2.0-porter. En stor ulempe er at brettet ikke har Wi-Fi-støtte, i stedet tilbyr 100 Mbps Ethernet. Som et ikke-utgitt styre er det også et ukjent om det vil oppfylle løftet på papir.

Ett styre som er tilgjengelig nå er $ 15 Nano Pi Neo. Det er billigere enn A + og pakker en relativt dyktig Allwinner H3-prosessor, litt raskere RAM og 100 Mbps Ethernet. Imidlertid er det mange ulemper, for eksempel færre GPIO-pinner, ingen Wi-Fi-støtte og ingen HDMI for å koble til skjermer.

Som med mange Pi-rivaler, har noen eiere rapportert om stabilitetsproblemer, med Wi-Fi-tilkobling noen ganger slipp til systemet er tilbakestilt og styret noen ganger slår seg av på egen hånd. Andre rapporter sier at det kjører veldig varmt og trenger en kjølevæske for å kjøle seg.

Det er også et tilbakevendende problem med de fleste Raspberry Pi-konkurrenter som ikke tilbyr samme bredde av stabile operativsystemer, programvare og samfunnsstøtte, noe som gjør dem vanskelige å bruke uten betydelig teknisk kunnskap.

Hva er de andre Raspberry Pi-brettene?

Flere generasjoner av Raspberry Pi-brett har blitt utgitt siden lanseringen av den første Pi-brettet-datamaskinen i 2012.

Hovedutgivelsene inkluderer Raspberry Pi Model A + og B +, Raspberry Pi 2 Model B, Raspberry Pi 3 Model B, og Raspberry Pi 3 Model B + tidligere i år. Det har vært flere spin-off-brett, for eksempel de bittesmå og ultra-billige Raspberry Pi Zero og Zero W.

Det er også Raspberry Pi Compute Module 3 (CM3), som pakker den samme 1, 2 GHz, firkjernede Broadcom BCM2837-prosessoren og 1 GB minne som brukes på Pi 3 på et slankere og mindre kort.

CM3s kompakte design, i samme størrelse som en DDR2 liten disposisjon dobbel in-line minnemodul, er egnet til å bygges inn i elektroniske apparater. Den originale Raspberry Pi Compute Module ble brukt i forskjellige IoT-, hjemme- og fabrikkautomatiseringsprodukter, så vel som en mediaspiller.

Plusset for eiere av tidligere Raspberry Pi-brett er at det ikke er tegn til offisiell støtte eller programvareutvikling for eldre styrer som skal droppes i løpet av en nær fremtid.

A + vil forbli i produksjon til minst januar 2023.

Tilleggsressurser

  • Raspberry Pi 3 Model B + anmeldelse: hands-on med det nye brettet
  • Raspberry Pi 3 B +: Medskaperen Eben Upton avslører alt om det nye brettet
  • Raspberry Pi 3 Model B +: Se alle de nye funksjonene på brettet
  • Raspberry Pi 3 Model B +: En omvisning i det nye brettet
  • Slik konfigurerer du Raspberry Pi 3 Model B +

Når slippes Raspberry Pi 4?

Eben Upton, medskaper av Raspberry Pi og administrerende direktør i Raspberry Pi Trading, sa at utgivelsen av 3 A + i noen henseender markerte "enden av en æra", og sa at den var "den siste 'klassiske" Raspberry Pi før vi snur vår oppmerksomhet på å definere en spesifikasjon for Raspberry Pi 4, og finne ut hvordan plattformen vil se ut fra et silisiumperspektiv. "

Upton har tidligere snakket om hvordan Raspberry Pi 4-maskinvaren vil være en avgang fra det som kom før.

Kommer eksisterende Raspberry Pi-tilfeller og tilleggspakker til A +?

Tillegg og saker for den første generasjonen A + skal passe til det nye brettet, som er i samme størrelse som den originale Raspberry Pi A +.

Når er Raspberry Pi 3 Model A + tilgjengelig?

Styret er nå tilgjengelig fra CPC, RS Components, Pi Hut, Pimoroni, Pi Supply og ModMyPi i Storbritannia, og Adafruit, Micro Center, element14, PiShop.us, Chicago Electronic Distributors og CanaKit i USA.

For alle andre land, besøk denne siden på Raspberry Pi Foundation-nettstedet, så blir du omdirigert til de rette butikkene.

Hva er spesifikasjonene for Raspberry Pi 3 Model A +?

Prosessor: Broadcom BCM2837B0, firkjerne A53 (ARMv8) 64-bit SoC @ 1, 4 GHz

Minne: 512 MB LPDDR2 SDRAM

Tilkobling: 2, 4 GHz og 5 GHz IEEE 802.11 b / g / n / ac trådløst LAN, Bluetooth 4.2, BLE.

USB: 1 x 2, 0

Utvidbarhet: Utvidet GPIO-topptekst med 40 pinner

Video og lyd: 1 x HDMI-port i full størrelse, MIPI DSI-skjermport, MIPI CSI-kameraport, 4-polig stereoutgang og kompositt videoport.

Multimedia: H.264, MPEG-4-dekode (1080p30), H.264-kode (1080p30); OpenGL ES 1.1, 2.0-grafikk

SD-kortstøtte: microSD-format for lasting av operativsystemer og datalagring

Inngangseffekt: 5V / 2, 5A DC via microUSB-kontakt, 5V DC via GPIO-topp,

Størrelse: 65mm × 56.5mm

Miljø: Driftstemperatur 0 - 50C

Samsvar: Lokale og regionale godkjenninger listet her.

Produksjonslevetid: Raspberry Pi 3 Model A + vil være i produksjon frem til minst januar 2023.

Les mer om Raspberry Pi 3 Model A +

  • Slik konfigurerer du Raspberry Pi 3 Model A +
  • Raspberry Pi 3 Model A + anmeldelse: En $ 25 datamaskin med mye løfte
  • Raspberry Pi 3 Model A +: En nærmere titt på det nye $ 25-brettet

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com