Rask tips: Bruk stedsbevisst utskrift i Windows 7

Hvis du er som meg, går den bærbare datamaskinen din fra sted til sted. For å sjonglere med alle stedene dine og alle handlingene dine, kan det hende du slutter å måtte angi en ny standardskriver når du flytter til et annet sted. Med Microsoft Windows 7, trenger du ikke å gjøre dette. I stedet er det du kan gjøre å sette opp stedsbevisst utskrift, som sømløst knytter en annen standardskriver til et bestemt nettverk.

Tro det eller ei, denne utskriftskonfigurasjonen er ganske enkel å sette opp; du må bare vite hvor du skal se og hva du skal gjøre. Når du har satt dette opp, vil standardskriveren du bruker automatisk bytte, avhengig av nettverket du er koblet til. Alt du trenger for å oppnå dette er følgende:

  • Windows 7 Premium (eller nyere utgave) installert på en mobil enhet
  • Konfigurerte nettverk på enheten
  • Installerte og konfigurerte skrivere på enheten

La oss se på trinnene for å oppnå dette.

Trinn 1: Konfigurer en standardskriver

Merkelig nok vil dette ikke fungere uten et standard skriverinnstilling. Selv om de fleste brukere vil vite hvordan du setter en standardskriver, la oss se på dette bare i tilfelle.

Klikk først på Start | Enheter og skrivere for å åpne vinduet Enheter og skrivere. Når dette vinduet er åpent, høyreklikker du skriveren du vil angi som standard, og velger Angi som standardskriver.

Trinn 2: Aktiver stedsbevisst utskrift

Neste trinn er å instruere Windows 7 om at du vil bruke funksjonen. For å gjøre dette, klikker du på Administrer standardskrivere fra menylinjen Skrivere og enheter. Når det nye vinduet åpnes ( figur A ), må du kontrollere at boksen Endre standardskriver når jeg endrer nettverk er avmerket. Når dette er valgt, må du nå kartlegge skriverne til nettverkene.

Figur A

Hvis du trenger å deaktivere denne funksjonen, må du huske å gå tilbake til dette vinduet og merke av i boksen tilknyttet Bruk alltid samme skriver som min standardskriver.

Trinn 3: Kartlegg skriverne

For at dette trinnet skal fungere, må nettverkene og skriverne allerede være installert og fungere. Det er klart at du ikke trenger å være koblet til hvert nettverk eller ha hver skriver tilgjengelig for deg i det øyeblikket du konfigurerer det. Men disse enhetene må allerede være satt opp og fungere.

Fra det samme vinduet der du aktiverte posisjonsbevisst utskrift, vil du se to nedtrekkslister. Den første listen er for de konfigurerte nettverkene på maskinen din, og den andre er for konfigurerte skrivere på maskinen din. For å kartlegge en skriver til et nettverk, må du først velge et nettverk fra rullegardinlisten. Når du har valgt et nettverk, velger du en skriver du vil kartlegge til det nettverket, og klikker deretter Legg til-knappen. Når du legger til en kartlagt skriver i nettverket, vil den vises i ruten under rullegardinlisten.

Du kan kartlegge så mange skrivere du vil. Det eneste du ikke kan gjøre er å kartlegge flere skrivere til et enkelt nettverk. Husk at dette er å kartlegge en standardskriver til et nettverk. Det betyr at når du kobler til et annet nettverk, tildeles en annen standardskriver.

Hold deg oppdatert på de siste Microsoft Windows-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows Desktop-nyhetsbrev, levert hver mandag og torsdag.

Ulempen

Som jeg nevnte tidligere, vil dette bare fungere med mobile enheter. Så hvis du håper å kunne bruke denne funksjonen på skrivebordet, ikke bry deg. Selvfølgelig reiser de fleste brukere ikke med stasjonære datamaskiner, så ulempen er egentlig ikke så mye av en ulempe.

Siste tanker

Muligheten til automatisk å tilordne spesifikke standardskrivere til forskjellige nettverk på en enkelt maskin gir en utrolig praktisk mobilopplevelse. Dette gjelder spesielt for forretningsbrukere som er på farten eller til og med IT-administratorer som har behov for å skrive ut fra flere steder.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com