Kvanteberegning er ikke en kur for alle forretningsutfordringer

Sette qubits for å jobbe og spille Forskjellene mellom kvantedatamaskiner og tradisjonelle datamaskiner.

Praktisk talt hver ny teknologi blir fanget i en hype-syklus - mange vil hevde at 5G-nettverk er i forkant av dette, for tiden, da løfter om hva 5G vil være i stand til å være langt unna hva første nettverksutrullinger faktisk kan gi. Overfloden av hype innen teknologi setter en urealistisk forventning til ytelsen, noe som uunngåelig fører til skuffelse når teknologien endelig når forbrukerne.

Hype-sykluseffekten er litt mer indirekte innen foretaksteknologi. Det er investert uvurderlige mengder penger i teknologier som aldri helt klarte det - dette er delvis en svikt i planleggingen, da ikke alle teknologier kan brukes direkte og like på alle saker som brukes i virksomheten, til tross for overmodige forsøk på å gjøre slik som i økende grad er tilfelle med blockchain.

Hewlett Packard Enterprise ser kvanteberegning i dette lyset. Selv om HPE ikke bygger kvantedatamaskiner, satser ikke selskapet mot teknologien.

"Hvis du prøver å finne grunntilstanden til et molekyl som du tror kan være et bra legemiddel, ville en kvantecomputer være din maskin til å gjøre det, " sa seniormedlem Hewlett Packard Enterprise, Ray Beausoleil til TechRepublic. "Jeg er en stor forsterker av kvanteberegning. Jeg synes applikasjonene kommer til å bli utrolig interessante og viktige. Jeg tror bare ikke at bedriften kommer til å være et av de stedene der applikasjonene blir funnet, med mindre du ' er et farmasøytisk eller materialfirma. "

Typisk kontorarbeid vil ikke bli forbedret av kvantemaskiner; dette er ikke en teknologi som en gjennomsnittlig regnskapsfører kan bruke for å forbedre arbeidet sitt. "Kvantedatamaskiner er ikke så gode på de tre R-ene - lesing, skriving og aritmetikk. De liker ikke å lese store databaser, de kan ikke gi deg veldig store kompliserte avlesninger, og de gjør ikke vanlig aritmetikk også som en vanlig gammel klassisk datamaskin, "sa Beausoleil.

Klassiske applikasjoner er dårlig tilpasset kvantesystemer

Vanskeligheten med å forsøke klassiske beregninger på kvantecomputere er ikke mye forstått, noe som fører til optimistiske spådommer om deres anvendbarhet i generelle brukssaker.

"Anta at du har et 200-lags dypt nevralt nettverk, 50 noder per lag. Det er 200 med 50 med 50 vekter du trenger etter at du er ferdig med å trene ... la oss late som hver av disse vektene er 50 biter, " sa Beausoleil sa, sette opp et eksempel på behandling av en petabyte med data ved hjelp av en maskinlæringsalgoritme. "I prinsippet kunne vi lagre en petabyte i 50 alen. De må imidlertid være 50 perfekte alen."

Den nåværende generasjonen av kvantedatamaskiner - støyende mellomliggende-skala-kvantumsystemer (NISQ) - bruker ufullkomne qubits som er utsatt for miljøstøy, og som kan brukes i kort tid før de oppnår decoherence. Det er mulig for en kvantecomputer å kombinere støyende qubits for å simulere en perfekt qubit, med John Preskill som estimerer denne konverteringen rundt 1000 støyende qubits for 1 god qubit, mens IBM-forskere har sett en viss suksess ved å forsterke og måle støy for å ekstrapolere hva en støyløs tilstand ville vært.

Beausoleil bemerker imidlertid at "det store problemet er at ingen har noen anelse om hvordan man effektivt kan ta den petabitten med informasjon og kode den i 50 alen. Det er ingen algoritme for det, " legger til at "Det er ikke noe som heter et kvantum harddisk. "

Hver gang nevrale nettverket kjøres, må datasettet lastes inn på nytt - noe Beausoleil hevder at det ennå ikke er mulig, og utgjør en stor heftelse for adopsjon av kvantecomputere. "Jeg kan bare få en klassisk bit informasjon ut av hver alen. Jeg må løpe disse 200 med 50 ganger 50 ganger, og deretter planlegge målingene nøye slik at jeg hver gang får en unik vekt, " sa han. "Hver gang jeg kjører det, koder jeg den petabitten med data på nytt i kvantitetsregisteret."

Det er ingen kvantekart

I motsetning til bransjeressurser som International Technology Roadmap for Semiconductors, og industrianekdoter som Moores Law, er det ingen delt visdom om når kvantedatamaskiner med høyere ytelse vil være tilgjengelige. Etter NISQ er neste trinn å etablere "kvanteoverlegenhet", en terskel der en kvantecomputer beviselig kan utføre en beregning som en tradisjonell datamaskin. Når dette skjer, vil det være en bemerkelsesverdig teknisk prestasjon; Imidlertid vil det fortsatt ikke komme til å være transformerende.

"Spørsmålene som folk prøver å svare på for å demonstrere kvanteoverlegenhet, er det ingen som bryr seg om. De er ikke viktige, banebrytende spørsmål, " sa Beausoleil. "Når en kvantecomputer kan brukes til å svare på et spørsmål som ikke kan besvares på en klassisk datamaskin, og det er av virkelig betydning, er det når kvanteberegning er en ting."

For mer informasjon om kvanteberegning, lær hvordan en ny produksjonsteknikk kan skape skalerbare kvantedatamaskiner, og hvordan heliummangel vil påvirke kvantecomputert forskning.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com