Project Wing: Et jukseark på alfabetets droneleveranseprosjekt

Hva er prosjektfløyen? En nærmere titt på droneleveringsprogrammet av Googles morselskap Alphabet.

Project Wing ble offentliggjort i 2014, og ble født av Google X, søkegigantens hemmelighetsfulle laboratorier der den koker opp potensielt verdensforandrende teknologier.

Nå, som drives av Googles morselskap Alphabet, er Project Wing fokusert på å transformere hvordan varer blir sendt, ved å utvikle både fly og systemer som er nødvendige for autonome leveringsdroner.

Project Wing har kanskje ennå ikke innsett sin ambisjon om å utvikle et fungerende drone-levering-system, men det gjør fremskritt på en rekke områder. Her er alt du trenger å vite om dette moonshot-prosjektet.

En av dronene som ble hentet etter testing.

Bilde: Alfabet / prosjektfløyen

Hva er prosjektfløyen?

Project Wing er Alfabetets prosjekt for å bygge leveringsdroner, med tanke på at disse autonome flyene blir brukt til å frakte alt fra dagligvarer til akuttmedisin.

Alfabetet tester disse dronene flere steder i verden, inkludert California og Australia.

Prosjektet ble opprinnelig sett for å være en måte å raskt levere hjertestarterutstyr til ofre for hjerteinfarkt, og Alphabet ser fortsatt forskjellige humanitære roller for dronene, for eksempel å hjelpe til med katastrofehjelp.

Project Wing drives av en blanding av forskere, utviklere, forretningsstrateger og ingeniører.

Hvordan fungerer droneleveransen til Project Wing?

Flåten med ubemannede fly blir designet for å samle pakker fra forretninger og hjem, frakte dem til et valgt sted og senke pakker til bakken på det angitte stedet, for eksempel i nærheten av et dørstokk eller i en hage.

De automatiserte flyene flyr planlagte ruter og bruker sensorer og programvare for å unngå kollisjoner med droner og andre hindringer.

Dronenes rute er kartlagt av Project Wings Unmanned Air System Traffic Management (UTM) -plattform, som tildeler dronenes flyvei og sørger for at flyene er i stand til å følge ruter som unngår hverandre, bygninger, trær og andre farer.

For at Project Wing skal fungere effektivt, ønsker Alphabet at dronene sine skal kunne hente pakker fra hvem som helst på nesten ethvert sted, uten behov for spesialisert infrastruktur eller høyt trent personale.

Hvordan ser Project Wing-droner ut, og hvilken maskinvare brukes?

Siden de første testene har utformingen av dronene utviklet seg for å redusere vekten og forbedre deres aerodynamikk. De eksisterende dronene er et kryss mellom et fly og et helikopter, med både rotorer og faste vinger, og er designet for å ta av og lande uten rullebane, mens de også kan reise lenger enn tradisjonelle quadcopters.

Prototyper brukt under australske tester i 2017 var i stand til å reise maksimalt 120 km i timen, kunne ta av og lande loddrett og hadde et vingespenn på under 1, 5 meter.

Flyets skreddersydde propeller er designet for å minimere støy, en viktig funksjon hvis dronene skal brukes i boligområder. Prosjektets uttalte mål er å designe et system som er lite påtrengende under start, flyging og levering.

Alphabet sier at forskere fra Project Wing valgte å designe sine egne fly for å sikre at fartøyet kan arbeide unisont trygt og effektivt. Dronene ble designet på Alphabet-laboratoriene på FoU-anlegget sitt X i Mountain View, California.

Ingeniører jobber med et av dronenes systemer i laboratoriet.

Bilde: Alfabet

Hvor langt kan hver prosjektvinge-drone fly?

Under testene var den maksimale avstanden flyet har flydd rundt 14 km tur / retur, selv om de vanligvis reiste rundt 10 km for å levere.

Hvor høyt flyr prosjektvingedronene?

Project Vings leveringsdroner flyr opp til 400 fot over bakken.

Hvor autonome er Project Wing-fly?

Mens dronene opererer autonomt, overvåkes for øyeblikket hver drone av en pilot, som kan ta kontroll over flyvningen hvis det oppstår et problem. Etter hvert planlegger Google å kjøre et helautomatisert system, som er trygt og effektivt og ikke krever at pilotene er i beredskap.

Hvor mye kan Project Wing-droner bære?

I testene har dronene fraktet pakker med mat og medisin som veier opp til 1, 5 kg, men målet er at flyet skal kunne transportere et bredt spekter av varer. For å utvide typen pakker som kan transporteres med dronene, jobber Alphabet for å kutte vekten til prototypeflyet, og dermed øke vekten på de leverte leveransene.

Til syvende og sist ser Alphabet på at droner skal kunne transportere lette varer raskere og pålitelig enn det som er mulig i dag, samtidig som de genererer langt lavere nivåer av klimagasser enn lastebiler.

Hvor trygge er Project Wing-droner?

Alt på dronene har en sikkerhetskopi som kan ta over i tilfelle feil, med overflødige motorer, batterier og navigasjonssystemer som kan kjøpes på nettet av intelligente kontroller for å holde dronen luftbåren.

Alfabetet sier at sikkerhet er topp prioritet for dronene, og understreker det høye nivået av redundans det bygger seg inn i flyet.

Hvordan kontrolleres dronene til Project Wing?

Project Wings UTM-trafikkstyringssystem håndterer automatisk drone-flystier - planlegger og rydder ruter, og løser konflikter med andre fly.

Mer om innovasjon

 • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
 • Augmented reality for business: Cheat sheet
 • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
 • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

I juni 2017 deltok Project Wing-droner i en serie tester som ble avholdt av NASA og Federal Aviation Authority (FAA), med fokus på hvordan man styrer et stort antall droner i et delt luftrom.

Under testene, på et sted som ble drevet av Virginia Tech Mid-Atlantic Aviation Partnership, demonstrerte Google hvordan Project Wings UTM-plattform håndterer sanntids ruteplanlegging og luftrom og farevarsler for Wing-droner, slik at en enkelt operatør kan passe på flere droner .

Testene ble designet for å vurdere om Project Wings UTM automatisk kunne styre flyveiene til flere ubemannede luftfartssystemer samtidig, og hjelpe fartøyet med å navigere rundt hindringer og andre fly uten manuell inngrep - en nødvendig evne hvis en enkelt operatør skal være kunne ivareta en flåte av leveringsdroner.

Den komplekse prosedyren for å styre flyveiene til flere droner samtidig er mulig på grunn av det store antallet backend-systemer som UTM-plattformen trekker til. UTM bruker data fra Google Maps, Earth og Street View for å gi den en forståelse av fysisk terreng - plasseringen av bygninger, veier, trær og andre interessante objekter - og kan påkalle den enorme datakraften som er distribuert over Googles sky av millioner servere.

Dronene overvåkes under testing.

Bilde: Alfabet

Hvor har Project Wing gjennomført tester?

De første offentlige testene for Project Wing ble avholdt i Queensland, Australia, i 2014, og siden 2016 har Project Wing fullført tusenvis av testflyvninger av sine droner.

Under de første forsøkene leverte Project Wing batterier, vann på flasker og radioer til bønder i Queensland. Da Google beskrev hvorfor den valgte Australia for å teste sine droner, uttalte Google at "australiere har vært tidlige adoptere av droner, og brukt teknologien i jordbruk, industri og i nødssituasjoner i mange år".

Project Wing fullførte sin første storstilte droneleveranse til publikum i september 2016, da de autonome flyflyene leverte hundrevis av lunsjer til Virginia Tech-studenter.

Alfabetet har fortsatt å konsentrere drone-testingen sin om Australia, og høsten 2017 begynte å levere direkte leveranser til hjem i det landlige Googong-området utenfor byen Canberra, slik at en rekke husstander i regionen kan bestille mat og medisiner ved hjelp av en smarttelefon-app og få dem levert av drone.

Testene så Project Wing-droner ferge pakker til alpakka-bønder, matematikkprofessorer, ryttere og kunstnere som bodde i New South Wales-regionen. Området og varene som ble levert ble delvis valgt på grunn av forskjellen det kunne gjøre for deltakernes liv, med beboere overfor en 40-minutters tur-retur med bil for å kjøpe dagligvarer på grunn av avstanden til området.

Under forsøkene kunne deltakerne bruke Project Wing-appen til å bestille 100 forskjellige produkter fra Chemist Warehouse - inkludert medisiner, solkrem, tannprodukter, hudpleievarer, kosmetikk, vitaminer og personlig pleievarer. Sultne innbyggere kunne også bestille en rekke burritoer og burrito-boller fra restauranten Guzman y Gomez.

Dette australske testområdet utvides, og i begynnelsen av 2018 begynte Project Wing-droner leveranser i nabolandet Tuggeranong, som inkluderer flere bygde distrikter og hjem med mindre bakgårder - i det som ser ut til å være en prøve på hvordan systemet fungerer i tettere befolkede områder.

Alphabet har sagt at det håper å utvide området dronene deres leveres videre etter hvert som testingen fortsetter.

Forsøkene ga også Alphabet en mulighet til å teste UTM-plattformen sin, spesifikt hvor effektivt den kunne identifisere trygge og praktiske steder å etterlate varer som passer deltakernes kriterier for avleveringspunkter - alt samtidig som de hjelper droner med å navigere trær, hus, gjerder og andre hindringer i nærheten. Det ga også Project Wing-teamet sjansen til å utforske noen av de praktiske hensynene når de transporterer varer fra en faktisk virksomhet, for eksempel når det gjelder Guzman y Gomez, hvordan sikre burritos ble levert ferskt fra kjøkkenet, samt hvordan håndtere pakker med forskjellige former og størrelser.

En pakke blir levert av en Project Wing-drone under testing i Australia.

Bilde: Alfabet

Hvordan leverer dronene pakker?

Under testene henger dronen omtrent fem meter over bakken og senker gjenstander ved hjelp av en vinsj. Når den er satt ned, kobles pakken fra linjen og dronen flyr av, slik at husholderen kan samle pakken.

Deltakere i testene kunne bruke Project Wing-appen til å dirigere droner for å levere gjenstander til en rekke lokasjoner.

Er droneleveringsvirksomheten bærekraftig?

Alfabetet ser for seg at til slutt UTM-systemet kan brukes til å tillate forskjellige hobbyhandlere og kommersielle droneoperatører å trygt fly fartøy i det samme luftrommet, med et nettverk av luftromsleverandører som koordinerer bevegelsene sine ved hjelp av sanntids ruteplanlegging og varsler av uventet oppførsel eller farer gitt av UTM.

Alfabet forventer at UTM vil spille en viktig rolle i å hjelpe et stort volum droner å operere i et delt luftrom - utføre operasjoner som strekker seg fra levering av pakker til søk og redning.

Den amerikanske føderale luftfartsmyndigheten har estimert at det vil være rundt 1, 6 millioner kommersielle droner i bruk innen 2021.

Hvem samarbeider med Project Wing?

Å håndtere det økende antall droner trygt og sikkert på himmelen krever samarbeid og koordinering mellom regulatorer, luftfartssamfunnet, droneoperatører og produsenter og lokale mennesker.

Alphabet jobber med droneoperatører og produsenter for å gjøre UTM interoperabel med forskjellige autonome fartøyer, med mål om å gjøre flyging tryggere og enklere.

På reguleringssiden sier Alphabet at det samarbeider med FAA i USA om systemet for lav høyde autorisasjon og varslingskapasitet (LAANC), og i Australia samarbeider det med Civil Aviation Safety Authority (CASA) om måter å håndtere droner i et delt luftrom med lav høyde.

Hva er de største utfordringene for den kommersielle dronebransjen?

Bortsett fra de uavklarte tekniske utfordringene med å ha et lite antall mennesker som styrer flåter av droner i et dynamisk miljø fullt av bevegelige hindringer og befolket med mennesker, dyr og fugler, er den andre viktigste barrieren regulerende. Inntil nylig så det ut som drone-leveringssystemer som Project Wing og Amazon Prime Air kan være treg med å komme seg fra bakken i USA, med Australia, Singapore og Storbritannia som plasserer færre reguleringsbarrierer enn USA i veien for fremtidige prosjekter.

Til tross for Federal Aviation Authority-forskriftene som stopper fremdriften i USA i fjor, er det imidlertid rapporter om at et inngrep fra Det hvite hus kan bidra til å fjerne mange av veisperringene ved å presse på for et tettere samarbeid mellom regjeringen og selskaper som Amazon og Alphabet om spørsmålet om drone. leveranse. Inntil et slikt partnerskap bærer frukt, er det minst 10 FAA-godkjente, drone-relaterte pilotprogrammer som forventes å starte i vår.

Hva er den nåværende tilstanden til Project Wing, og hva er neste gang?

Tidsplanen for prosjektet har ikke akkurat kjørt etter planen - ikke overraskende gitt de tekniske og regulatoriske hindringene som må overvinnes. I 2015, i et flykontrollkonvensjon i nærheten av Washington, fortalte David Vos, daværende sjef for Project Wing-teamet, deltakerne at selskapet håpet å få en kommersiell droneleveringsvirksomhet i gang innen 2017.

Imidlertid ser tester ut til å øke, og neste på agendaen er en utvidelse av testene i Australia, som vil se droner levere til mindre bakgårder i tettere befolkede områder.

I likhet med Amazon med Prime Air-prosjektet, jobber Alphabet for tiden med regulatorer for å fjerne veisperringer til droneleveringsprogrammet sitt.

Hvilke programmer relatert til Project Wing jobber alfabetets ingeniører?

Project Wing ble født av X, divisjonen i Googles morselskap Alphabet som fokuserer på moonshot-prosjekter - programmer designet for å utforske nyskapende teknologi uten forventning om å generere noen avkastning på kort sikt. Andre viktige prosjekter som kommer fra divisjonen inkluderer Project Loon, som tar sikte på å bruke internettstrålende ballonger for å bringe rimelig internett til landlige områder, og Waymo-prosjektet for å utvikle en selvkjørende bil.

Hvorfor mislyktes den originale Project Wing X?

Prosjektet har aldri opphørt siden offentlig lansering i 2014, men det har gått gjennom noen steinetepper. I 2015 avslørte Google X-direktør Astro Teller at den opprinnelige dronen måtte redesignes på grunn av lidelse fra stabilitetsproblemer mens hun svevde. I ettertid ryktes det at prosjektet har hatt noen tilbakeslag, og skal visstnok skaleres tilbake i 2016 etter at et foreslått partnerskap med kaffekjeden Starbucks brøt sammen. Nyheter om sent ser imidlertid ut til å være mer positive, med en serie vellykkede gjennomførte tester som tar Project Wing nærmere et fungerende system.

Imidlertid, Alphabet skodde solenergi-drone-divisjonen som ble dannet ved Titan Aerospace-anskaffelsen i 2014, med ansatte omfordelt over Project Loon, Project Wing og andre Google X-divisjoner.

Hvordan er Project Wing forskjellig fra Amazon Prime Air?

Amazon Prime Air ligner Project Wing, ved at det er et konsept for et autonomt droneleveringssystem som vil transportere pakker til deres destinasjon innen 30 minutter. Amazon har bygget et lager som det gjennomførte Prime Air-leveranser i Cambridge, England som del av en rettssak i 2016.

Amazon planlegger at droner skal fly på opptil 50 mph og bære pakker som veier opp til 2, 26 kg.

I likhet med Project Wing jobber Prime Air for tiden gjennom tekniske og regulatoriske utfordringer, uten lanseringsdato for tjenesten som for øyeblikket er oppført på Amazons nettsted.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

Se også

 • Google gjør det enklere for bedrifter å fly dronerflåter med nytt flystyringsverktøy fra Project Wing
 • Google kan snart ta konferansesamtaler til himmelen med videokonferanserør
 • Project Wing-testing av droneleveranser av medisiner og burritos i Australia (ZDNet)
 • Project Wing tester drone management platform (ZDNet)
 • Alfabet skodder Google Xs Titan drone-program (ZDNet)
 • Slik vil Google-droner levere pakkene dine, og holde kjæledyrene dine trygge (ZDNet)
 • Dronespill: Google leser Project Wing mot Amazons Prime Air (ZDNet)
 • Googles Project Wing-droner vil levere Chipotle-burritoer hos Virginia Tech (ZDNet)
 • FAA for å lette Googles amerikanske droneleveringstesting (ZDNet)
 • Google vil at droner skal levere pakkene dine innen 2017 (ZDNet)
 • Ta en titt på Ziplines nye drone-leveringssystem (CNET)
 • Komme i gang med drone-fotografering (gratis PDF) (TechRepublic)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com