Prosjektledere får tre verktøy i ett med Clarizen V6

Clarizen har nylig utgitt Clarizen V6, en SaaS-prosjektledelsesplattform (Software-as-a-Service) som støtter internt og eksternt sosialt samarbeid, dra og slipp ressursallokering, et nytt brukergrensesnitt, forhåndsvisning av objekt, en ny søkemotor og forbedret dokument samarbeid. Prisene for Clarizen V6 varierer basert på utgaven: Professional, Enterprise eller Unlimited.

Jeg har fulgt utviklingen av Clarizen V6s utvikling i flere måneder og brukt prøveversjonen for å teste den. Her er mine førsteinntrykk av Clarizen V6, i tillegg til noen høydepunkter for oppsett og funksjoner.

Setup

Jeg er tilhenger av å demokratisere prosjektledelsesdata, så jeg liker at oppsettet til Clarizen V6 inkluderer alternativer for å invitere andre brukere og importere en Microsoft Project-fil når du setter opp ditt første prosjekt ( figur A ).

Figur A

Importer en Microsoft Project-fil for å starte et Clarizen-prosjekt. (Se et forstørret bilde av bildet.)

Clarizen åpner med et oversiktsskjermbilde ( figur B ) som er godt lagt opp og viser kritiske prosjektdetaljer på en måte som vil være enkelt for alle teammedlemmer å konsumere.

Figur B

Oversikt over et typisk prosjekt i Clarizen. (Se et forstørret bilde av bildet.)

Dessverre, i løpet av oppstarten av fristen min, ble testkontoen min gjort inaktiv av Clarizen, og jeg hadde problemer med å gjenvinne tilgang i et døgn. Jeg fikk også en 404-feil da jeg prøvde å tilbakestille passordet mitt. Dette var midlertidige ordensforstyrrelser.

Nytt brukergrensesnitt og søkeverktøy

Mens en Gantt-kartvisning fremdeles tjener sine formål, tilbyr SaaS-baserte prosjektstyringsverktøy som Clarizen tilgjengelighet for en rekke brukere. Det nye brukergrensesnittet er godt designet og gjør det mulig for teammedlemmer som ikke er prosjektledere å bruke Clarizen V6 til full effektivitet.

Clarizen V6 inkluderer Object Preview, som gir teammedlemmer hele konteksten de trenger rundt enhver systemenhet, inkludert prosjekter, oppgaver, dokumenter og samtaler. Muligheten til å drille deg ned i prosjektdetaljer med bare en mus utjevner tilgangen til prosjektinformasjon for alle gruppemedlemmer.

Clarizen V6 inkluderer også en ny søkemotor for å hjelpe teammedlemmer med å søke prosjektinformasjon.

Interne og eksterne sosiale samarbeidsverktøy

Konvergensen av sosialt samarbeid og prosjektledelse har vært en blandet pose i mange henseender. Men siden så mange prosjektgrupper må samarbeide direkte med eksterne kunder og entreprenører, ser jeg flere leverandører legge opp sitt sosiale samarbeid. Jeg spår at Clarizen vil være en av lederne innen prosjektledelse og bedrifts sosial konvergens.

Clarizen V6 lar brukere knytte samtaler til et prosjektelement, inkludert oppgaver, milepæler og tidsfrister. Det er et element i prosjektledelsen / bedriftens sosiale konvergens i Clarizen som virker så enkel på overflaten, men implementeringen er mye strammere. Figur C viser starten på en samtale knyttet til et prosjektelement i testprosjektet jeg satte opp for denne artikkelen.

Figur C

Knytte en samtale til et prosjektelement i Clarizen V6. (Se et forstørret bilde av bildet.)

Når et team starter en diskusjon fra et prosjekt, kan de bruke hash-koder for å etablere diskusjonstråder, søkeordkoder og målretting av deltakere for samtaler ved å bruke @ -symbolet.

Det er også løftet å starte arbeidsflyt direkte fra en diskusjon innen Clarizen. Figur D viser oppgaveskaping fra en diskusjon i et Clarizen-prosjekt.

Figur D

Opprette en oppgave fra en diskusjon i Clarizen V6. (Se et forstørret bilde av bildet.)

Klikk på Legg til annet fra starten av en diskusjon for å få tilgang til alternativer ( figur E ) for å legge til dokumenter, utgiftsrapporter, arbeidsobjekter, Gantt-widgeter eller veikart-widgeter.

Figur E

Andre alternativer i Clarizen V6. (Se et forstørret bilde av bildet.)

Clarizen har store ambisjoner om sosiale verktøy i sin flaggskip-applikasjon. Selv om jeg i prinsippet er enig i visjonen til administrerende direktør Avinoam Nowogrodski om fremtiden til prosjektledelse og samarbeid, ser jeg høyt samarbeidsorganisasjoner eller nye team som best passer for Clarizen V6. Det kan være noen adopsjonsproblemer i mer dysfunksjonelle miljøer med tanke på åpenheten plattformen tilbyr. Selv da kan Clarizen V6 bli et kraftig endringsverktøy med riktig prosjektleder og ledelses sponsing.

Ressurstildeling

Ressursallokeringer kan være et problem med tradisjonelle prosjektstyringsapplikasjoner, men dra og slipp ressursallokering fungerer i Clarizen V6 som annonsert. Når prosjektledere har testet det ut, vil de bruke det.

Dokument samarbeid

Det er praktisk å sentralisere dokumentene og prosjektstyringsplattformen gjennom integrasjon eller fillagring ombord. Clarizen V6 integreres med Box og Google Drive. Jeg var i stand til å koble til et dokument på Google Drive sømløst innen noen få klikk direkte fra oversiktssiden for Clarizen-prosjektet.

Du kan også lage notater direkte i Clarizen. Dette kan være nyttig for registrering av beslutninger og andre prosjektdetaljer.

I tillegg lar Clarizen team registrere tid og utgifter, komplett med en arbeidsflyt for å sende rapporten til ledelsen for godkjenning.

Siste tanker

Mens jeg må tulle Clarizen V6 for tilgangsproblemene jeg hadde to dager før fristen min for denne artikkelen, kan det være pålitelig for kurset i skyverdenen. Produktets funksjoner oppveier imidlertid den midlertidige plagen for disse problemene. Clarizen V6 er en ideell løsning for prosjektgrupper og organisasjoner som ønsker å sentralisere prosjektstyring, samarbeid og kommunikasjon.


© Copyright 2021 | pepebotifarra.com