Programstyringsprogramvare: 7 største faktorer du må vurdere før du kjøper

5 gratis programvareløsninger for prosjektledelse Leter du etter programvareløsninger for prosjektledelse? Her er noen av de beste alternativene å velge mellom.

Adopsjon av prosjektledelsesprogramvare øker, ettersom prosjektledere og bedriftsledere i økende grad oppsøker slike verktøy for å øke driftseffektiviteten og oppfylle forretningsmessige mål, ifølge Capterras prosjektforskningsrapport om prosjektledingsprogramvare, utgitt onsdag.

Funksjonalitet er fortsatt den viktigste faktoren prosjektledere vurderer når de tar beslutninger om kjøp av programvare, viser rapporten. Før du velger programvaren som er riktig for prosjektbehovene dine, må bedrifter og prosjektledere evaluere sitt indre miljø, identifisere prosjekter, bekrefte at programvaren vil støtte tilstrekkelig alle aspekter og utføre en prøvekjøring, anbefalte en tidligere Capterra-rapport.

IT-prosjektledelse: 10 måter å holde seg under budsjettet (gratis PDF) (TechRepublic)

"Organisasjoner på tvers av bransjer trenger prosjektstyringsverktøy - og mange av dem trengte dem i går, " sa Eileen O'Loughlin, senior prosjektledelsesanalytiker ved Capterra og undersøkelsens ledende analytiker, i en pressemelding. "Nesten 70 prosent av brukerne evaluerte og kjøpte PM-programvare på mindre enn seks måneder. Denne raske adopsjonen viser hvor kritiske PM-verktøy er som bedrifter ser ut for å effektivisere og forbedre arbeidsflyt."

Rapporten kartla 400 USA-baserte prosjektledere, hvorav nesten 200 var programvarebrukere av prosjektledelse.

Følgende syv faktorer ble rangert som de viktigste i beslutninger om kjøp av prosjektledingsprogramvare:

 1. Funksjonalitet (40%)
 2. Brukervennlighet (24%)
 3. Pris (9%)
 4. Kundestøtte (9%)
 5. Gjennomføring / trening (8%)
 6. Bedriftens omdømme (5%)
 7. Programvare popularitet (5%)

Prosjektledelse programvare trender

Skybaserte prosjektstyringsverktøy øker, rapporten fant: 60% av de undersøkte prosjektlederne sa at de nå bruker skybaserte løsninger på sine nåværende PM-verktøy, mens 40% sa at de bruker lokale eller desktop-løsninger. Dette samsvarer med organisasjonenes økende overgang til skyen generelt, da skybaserte verktøy lar prosjektledere få tilgang til informasjon og oppdateringer i sanntid, på tvers av enheter.

Kostnadene spiller også en stor rolle i beslutningene om kjøp av programvare: 49% av brukerne sa at de starter programvaresøket og forventer å betale mindre enn $ 5000 årlig, og 49% sa at de ender opp med å bruke det beløpet, fant rapporten.

Rundt 70% av brukerne sa at de stort sett er fornøyde med de nåværende PM-verktøyene, og rapporterer forbedring på en rekke områder, inkludert en økning i antall prosjekter som er fullført i tide, ifølge rapporten.

Bruk av prosjektstyringsprogramvare er også i utvikling, viser rapporten. Oppgavetavler, porteføljestyring og grafkart er de mest ønskede prosjektstyringsverktøyets funksjoner, la den til. Mest bemerkelsesverdig endres disse verktøyene fra de som er designet for tekniske brukere til de for mindre tekniske forretningsfolk som har flyttet inn i prosjektledelsesroller senere i karrieren.

For mer, sjekk ut hvorfor programvareprosjektet ditt mislyktes, og hvordan du lykkes neste gang på TechRepublic.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

Se også

 • IT-budsjettering: Et jukseark (TechRepublic)

 • Cloud providers 2019: En kjøperguide (TechRepublic nedlasting)

 • Retningslinjer: Arbeidsplassetikk (TechRepublic Premium)

 • Tekniske budsjetter 2019: En CXOs guide (ZDNet)

 • 6 måter å slette deg selv fra internett (CNET)

 • Beste oppgavelister-apper for å håndtere oppgaver på hvilken som helst plattform (Download.com)

 • CXO: Mer målesningsdekning (TechRepublic på Flipboard)

Bilde: iStockphoto / NicoElNino

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com