En post-BYOD-sjekkliste for det nye nettbrettet

Hvis julenissen hadde med deg et nytt nettbrett, tenker du sannsynligvis å ta det med på jobb etter at du er tilbake fra juleferien. Mens post Christmas Bring Your Own Device (BYOD) -rushet fokuserer på IT-direktører, er det også et godt tidspunkt for nettbrettbrukere å stille de riktige spørsmålene før de forplikter sine personlige enheter til arbeidsgiverens BYOD-program.

En organisasjons flytting til BYOD fører med seg alle slags nye retningslinjer. Som bruker må du gjennomgå arbeidsgivers retningslinjer grundig. Dette er ikke ansattehåndboken du fikk orientering og meldte deg på uten å lese den. Dessverre kan nye BYOD-retningslinjer være i flytende tilstand, så du må være oppmerksom. Vi har også ennå ikke sett den første av BYOD-relaterte juridiske saker. Slike uheldige hendelser kan provosere reaksjonære endringer for BYOD i både små og store selskaper, da de skjerper politikken for å fjerne seg fra juridiske og sikkerhetsrisikoer.

La oss se på det jeg kaller BYOD-sjekklisten etter jul.

Hvorfor tar du med nettbrettet på jobb?

Før du tar nettbrettet ditt i arbeid, må du melde deg av på din forståelse av arbeidsgivers retningslinjer. Dette betyr at du må bestemme om det er verdt å blande dine personlige og arbeidsliv gjennom et nettbrett. Hvis du bruker nettbrett utover den kule faktoren, og hvis du tar tabletten inn på jobb vil hjelpe deg å få en fordel, er det verdt det. Hvis du bare sjekker din personlige e-post- og fantasy-fotballiga, er nettbrettet kanskje bedre igjen i vesken din og blir brakt ut når du er på et gratis Wi-Fi-hotspot i lunsjen.

Overvåker arbeidsgiveren din BYOD-enheter? I så fall, hvordan?

Å sette det personlige nettbrettet i arbeidsgivers nettverk vil ikke være uten å overvåke programvare. Mens MDM-løsninger (Mobile Device Management), for eksempel Good Technology's Good Mobile Manager, ikke er veldig inngripende eller beskatter nettbrettets systemressurser, er det det ene punktet hvor arbeidsgiveren din er i "dine personlige ting."

MDM-løsninger kan overvåke når du sender / mottar e-post, får tilgang til bedriftsressurser og til og med eksterne nettsteder, avhengig av hvordan arbeidsgiveren konfigurerer systemet sitt. Jeg kunne skrevet et helt innlegg (sannsynligvis et par, faktisk) om MDM-løsninger, men i forbindelse med dette innlegget anbefaler jeg at du virkelig stiller spørsmål om sikkerhetsovervåking over din personlige enhet. Med svarene organisasjonen gir deg, er det derfor opp til deg å bestemme om du er komfortabel med å overvåke bruken av din personlige enhet.

Hva er refusjonshensynene?

Mens refusjonshensyn hovedsakelig gjelder bruk av en personlig smarttelefon i bedriftsvirksomhet, er det også et hensyn hvis nettbrettet ditt har 3G eller LTE innebygd. Vær nøye med å se etter eventuelle refusjonsbegrensninger for datatjenester, dokumentasjon av et månedlig stipend og tilhørende kvalifisering .

Selv om firmaet ditt er sjenerøst med refusjoner, vil du sende inn og jage ned utgiftsrapporter hver måned?

Hva er sikkerhetshensynene for nettbrettet?

Å bruke nettbrettet ditt som en del av BYOD betyr at du ikke lenger kan bryte reglene med enkle eller ingen passord, slik at ektefellen eller barna dine kan bruke den samme nettbrettet til å spille Angry Birds etter middagen. Det kan også bety å koble ditt personlige nettbrett via Virtual Private Network (VPN), installere ekstra sikkerhetsprogramvare og andre tiltak.

Selv om mobilsikkerhet bør være en prioritet for alle, er det lett å bli uformell med personlige enheter. Når du tar et personlig nettbrett BYOD, er det din personlige enhet, men arbeidsgivers sikkerhetsregler.

Hva definerer arbeidsgiveren din som akseptabel bruk for BYOD-enheten?

En av utfordringene med BYOD-programmer og policyer er akseptabel bruk. Når personlig eide enheter oppfyller bedriftsinfrastruktur, er det fremdeles et grått område i mange organisasjoner, fordi praktisk talt alle BYOD-policyer fortsatt modnes. Et av de største spørsmålene en organisasjon må stille seg er om BYOD-enheter har tilgang til bedriftens SharePoint-nettsteder og interne applikasjoner.

Hvilken støtte tilbyr arbeidsgiveren din for BYOD-enheter?

Nettbrett har vært en av de teknologiene som har gått over brukerfellesskap. Begge adoptere og nybegynnere kan begge bruke nettbrett effektivt. Uansett hvor du befinner deg i spekteret av nettbrettbrukere, må du finne ut hvilket nivå av støtte arbeidsgiveren din vil tilby for nettbrettet ditt hvis du får problemer i løpet av jobben. Det er også spørsmålet om hvem som håndterer reparasjon eller utskiftningskostnader for en BYOD-enhet hvis den er skadet eller mistet i løpet av virksomheten.

Enhetsstøtte er definitivt et sted hvor din tillit eller mangel på den hos arbeidsgiveren din skal spille inn.

Når et personlig nettbrett går BYOD

Selv om så mye av fokuset på BYOD dreier seg om produktivitet og kostnadsbesparelser, må du som bruker stille spørsmål foran deg før du går inn på organisasjonens BYOD-program. BYOD-policyer kan endre måten du til og med jobber med ditt personlige nettbrett, fordi du blander forretninger med glede.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com