Avstemning: Er ungdom eller erfaring mer verdifull for å jobbe innen IT?

Vi har hatt en ildstorm i forumene på TechRepublic den siste uken, helt siden Jack Wallen siterte "Youth" som en av de 10 tingene du må lykkes med IT, og da svarte Toni Bowers med hennes motbevisning, IT er best egnet for de unge? Jeg tror ikke det. Nå vil vi offisielt stille det til avstemning med en avstemning.

Først vil jeg avklare noe. Vi mottok en rekke sinte meldinger fra leserne som svar på Jacks artikkel, hvor mange av dere stiller spørsmål som: "Hvordan kunne du publisere noe slikt?" og "Er det dette TechRepublic handler om?"

Det jeg vil at alle skal huske på er at TechRepublic ikke er en homogenisert informasjonskilde med et enkelt sett med prinsipper og idealer. Først og fremst er TechRepublic et fellesskap av teknologifagfolk, og på nesten alle temaer kan du finne kontrasterende synspunkter blant forfatterne og medlemmene våre. Vi liker det på den måten, fordi det er slik det er i den virkelige verden. Vi mener at TechRepublic alltid skal representere mangfoldet av synspunkter, og at sammenstøtet av forskjellige meninger vil hjelpe oss til slutt å komme oss ned på sannheten. For at det skal fungere, fremmer vi enhet i mangfold, som handler om å respektere forskjellige meninger - spesielt i de du ikke er enige i.

Når det gjelder spørsmålet om ungdom versus erfaring, fremkaller dette for meg en sportsmetafor (som vanlig). Jeg tenker på Michael Jordan da han først kom inn i NBA. Fyren var ren energi og entusiasme. Han ville lage akrobatiske oppsett, fly rundt blokkerende skudd og bare dunk rett over folk. Han var fantastisk, men han var også noen ganger ute av kontroll. Senere, da han nådde midten av 30-årene, var han uten tvil en enda bedre spiller. Han vant absolutt mesterskap mye oftere. Men han hadde ikke lenger 40 minutter med voldsom energi som han hadde i 20-årene. I stedet ble han mye mer effektiv, sløste ikke lenger med så mye krefter, og brukte utbrudd av energi på strategisk verdifulle tider for å overgå motstanderne. I 30-årene overgikk Jordan bare flate av sine motstandere fordi han var en mer flittig student i spillet og hadde mange suksesser og fiaskoer å trekke fra i sin erfaring som basketballspiller.

Det er klart, karrieren til profesjonelle idrettsutøvere kondenseres til en mye kortere periode (10-20 år vs. 40+ år for gjennomsnittlige arbeidere), så vi bør tenke på Jordans 20-årene som første halvdel av karrieren (25-45 for en IT pro) og 30-årene som andre halvdel av karrieren (45-65 for en IT-proff).

Mer spesifikt innen IT er yngre arbeidere ofte etterspurt fordi de er billigere, er villige til å jobbe lengre timer og er mer formbare - siden de ikke allerede er innelåst i et sett med ferdigheter, prosedyrer og teknologier. I mellomtiden foretrekkes ofte eldre arbeidstakere fordi de vet hvordan de skal gjøre ting, har vanligvis vært gjennom flere plattformoverganger og kan bruke erfaringene sine til å effektivt fullføre prosjekter uten å kaste bort så mye krefter eller ressurser.

Så nå er det tid for din stemme. Svar på spørsmålet nedenfor, og dykk deretter inn i diskusjonen.

Ta avstemningen

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com