Peter Cochrane's Blog: Å se rødt over å bli grønt

Skrevet i en stor europeisk by og sendt til silicon.com over et 3G-nettverk som gir mer enn 4 Mbps.

Å gå grønt burde være grei, men det er det ikke. Mennesker er vanlige og synes det er veldig vanskelig å endre seg. Bare det å få dem til å slå av ting virker et stort hinder.

Det er lunsjtid, og jeg ser på lengden på et stort kontor som okkuperer en etasje i en tårnblokk i en stor fastlands-EU-by. Jeg kan se tre andre mennesker på pultene sine som jobbet, og bare teller 102 stasjonære maskiner som er slått på, tent og surret, eller i standby-modus.

Kontoransatte har det bra med resirkulering, men overser betydelig miljøvennlig praksis
(Bildekreditt: Shutterstock)

Når jeg ser ut av vinduet, kan jeg se direkte inn i en annen tårnblokk med en lignende stille periode. Mennesket og maskinemballeringsfaktoren virker omtrent den samme, og det samme gjør prosentandelen av mennesker og opplyste maskiner.

Jeg er i 10. etasje, og det er mer enn fem etasjer over meg. Når du ser opp og ned atriumet, ser det ut til å være en kjedelig enhetlighet i utformingen og lite lunsjtid okkupasjon. Alle etasjene er opplyste, aircondition og har mye IT-utstyr som bruker strøm.

Etter et beskjedent estimat bruker gulvet mitt omtrent 140 kW og bygningen, i denne standby-modus, omtrent 2.100 kW. Hvis jeg antar at bygningen ved siden av er omtrent den samme, snakker vi 4.2MW. I akkurat denne byen ville det ikke være vanskelig å finne 20 slike kontorbygg, så den totale energibruken er i størrelsesorden 80 MW.

Hvis jeg kunne projisere dette forbruksmønsteret over hele byen, regner jeg med at vi snart snakket alvorlig energi - sannsynligvis tilsvarer produksjonen fra et kjernekraftverk.

Tidligere i dag bemerket jeg at omtrent 35 prosent av pultene var ledige eller ikke tildelte. Paradoksalt nok er disse kontorene utstyrt med rikelig med forsyninger med søppelkasser for gjenvinning av plast og papir. Jeg er sikker på at alle føler seg bra med slike tiltak, og at de faktisk ser det hele som et bidrag til å redde planeten. Hvor galt kan de være?

Hvem betaler strømregningen her og har de ikke hørt om å gå grønn og grønnere teknologi? For ikke å nevne bærbare datamaskiner, iPads, mobilitet og hjemmefra.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com