Peter Cochrane's Blog: Er dette det siste kapittelet for bøker?

Skrevet i hagen min på en varm sommerdag og sendt til silicon.com via det aggregerte wi-fi-systemet på 10 Mbps.

Bøker har vært en stadig mer upraktisk luksus og snart vil de være en vi ikke lenger har råd til.

Jeg har kjøpt, gitt ut, gitt og mottatt tusenvis av bøker i løpet av livet. Disse verkene har spredt seg over kunst, ingeniørfag, allmenn interesse, referanse, vitenskap, teknologi og romaner av alle slag. Men for rundt 15 år siden begynte jeg å snu oppkjøpsmønsteret mitt. Og så for fem år siden hadde jeg en skikkelig blitz og ga bort mange bind.

Etter å ha hatt en familie på fire barn, innså jeg at jeg måtte ta opp det fysiske rotet som et spørsmål om å haste. Og etter å ha skrevet bøker, bokkapitler, gitt andre bidrag til enda mer, og etter å ha fungert som redaktør og dommer, hadde jeg fått mange gratis eksemplarer.

Mitt oppdrag er nå å bli kvitt alle bøkene som rotet livet mitt. Som et resultat har universiteter, høyskoler, skoler, Oxfam og venner alle fått mottakere av alt fra sjeldne eksemplarer til trivielle romaner som ble kjøpt feil. Hvorfor gleder jeg meg over klare hyller? En romøkonomi og et nytt overveldende paradigme.

Er tiden inne for tradisjonelle bøker
på grunn av enheter som Amazons Kindle ebook reader, avbildet over, og Apples iPad?
(Fotokreditt: Amazon)

Selvfølgelig er det noen få bøker jeg synes det er veldig vanskelig, om ikke umulig, å skille seg med. Men realiteten er at jeg nå kan få alt jeg trenger online. Og interessant nok er alle mine amerikanske venner nå Kindle- eller iPad-lesere. De kjøper bare ikke bøker som en gang, og heller ikke jeg.

I dag selger Amazon nesten dobbelt så mange Kindle-kopier som hardbacks, og softbackene er neste mål. Hvorfor er det sånn? Kindle-salget akselererer når prisen senkes for å motvirke iPad-trusselen. Dessuten skynder hver pc og bærbar datamaskin produsent på jorden en enhet av iPad-typen mot produksjonslinjen. Legg til denne utviklingen tilgjengeligheten på godt over to millioner - et tall som vokser raskt - ebook-titler, og vi har en ganske kraft for å endre.

Nedlastinger snuffer ut CD-er. PC-er og elektroniske kameraer gjorde det for den gamle våte prosessen, og avanserte mobiler utsletter effektivt aviser. Bøker ser ut som å være neste.

Men det er en enda mer grunnleggende mekanisme på jobb. Akkurat som tape- og CD-teknologi ikke kunne støtte dagens verdensmarked for bredden og dybden i musikken vi nå alle liker, kan ikke papirbøker støtte menneskets fremtidige krav.

I dag er de aller fleste bøker utgitt for et publikum på rundt en milliard i den første verden. Men ytterligere en milliard lesere kommer raskt opp i de fremvoksende økonomiene, og med mer enn fem milliarder mennesker nå på mobiltelefoner, hvorav halvparten har nettlesere, er det virkelig spill.

Økologisk er det å trykke bøker en ikke-bærekraftig teknologi nå, enn si på lang sikt.

Så er det selvfølgelig formatet, som er fast og alltid utdatert, uten oppdateringer, uten søk. Disse tyngde tomene er romhungerte og utsatt for fysisk forringelse som gjør dem til støv i løpet av tiår. Så for de fleste av oss er en bok omtrent like nyttig som, vel, en avis.

Til slutt kjøper ikke ungdom bøker. De kommer i økende grad fra en kultur som tror at hvis noe ikke er på nettet, eksisterer det ikke. Videre blir bibliofiler gamle og blir snart borte.

Så om 20 til 30 år vil vi være? Bøker vil antagelig ha blitt verdsatte kuriositeter fra nyere tid, og pleide å pryde hyller slik som keramikk gjør i dag - bare en ting av estetisk glede for eieren - men absurd dyrt sammenlignet med en eBok som koster pence.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com