Peter Cochrane's Blog: Den skjulte sikkerhetstrusselen på kontoret ditt - skrivere

Skrevet i Pentagon City og sendt til silicon.com fra en kaffebar i Washington DC via en gratis wi-fi-tjeneste.

Minne pleide å være dyrt og sjeldent, men nå er det billig og i alt - og representerer en skjult sikkerhetsrisiko.

Jeg spør ofte hvor dataene deres er lagret. De gir meg de vanlige svarene, som datamaskiner, sikkerhetskopieringsstasjoner, minnepinner og serverfarmer. Men ingen siterer kopimaskiner og skrivere. Likevel har de minne også, og noen har harddisker og ikke bare RAM.

De fleste kopimaskiner som er bygget siden 2000, inneholder harddisker som lagrer bilder av hvert dokument som er kopiert, skannet eller sendt av maskinen. Hva skjer med disse maskinene på slutten av livet? De selges som 'forhåndsbruk' eller kasseres og sendes over hele verden til steder inkludert India, Russland, Kina og Sør-Amerika.

Denne praksisen utgjør en alvorlig trussel for selskaper og enkeltpersoner. En CBS-reporter demonstrerte nylig sikkerhetsmessige implikasjoner og omfanget av problemet. Han besøkte et lager lastet med brukte fotokopimaskiner bestemt til videresalg i Argentina og Singapore. Etter å ha kjøpt fire av dem for omtrent $ 300 hver, kom han tilbake til basen, og på mindre enn 30 minutter fikk harddiskene demontert.

Ved hjelp av gratis rettsmedisinsk programvare som var lett tilgjengelig på internett, fikk han tilgang til innholdet på hver stasjon. Resultatene var sjokkerende. Den første maskinen hadde data fra Buffalo, New York, Police Sex Crimes Division, som inneholdt detaljer om klager på vold i nære relasjoner og en liste over etterlyste sexforbrytere.

Er du klar over sikkerhetsrisikoen din kopimaskin utgjør?
(Fotokreditt: Shutterstock)

Den andre kopimaskinen, fra Buffalo Narcotics Unit, inneholdt en liste over mål i et stort narkotikarazzia. Den tredje, fra et byggfirma i New York, inneholdt detaljerte design for en bygning nær Ground Zero på Manhattan og 95 sider med lønnsstubber med navn, adresser og personnummer.

Det blir verre. De mest urovekkende resultatene ble funnet på den fjerde maskinen - fra Affinity Health Plan, et forsikringsselskap i New York - som ga 300 sider med individuelle helsejournaler. Disse inkluderte alt fra reseptbelagte medisiner, til blodprøver og en kreftdiagnose.

I 2008 bestilte Sharp Copiers en undersøkelse om sikkerhet og fant at 60 prosent av de spurte var uvitende om at kopimaskiner lagret bilder. Folk var heller ikke klar over, eller uvillige, til å betale for sikkerhetspakker som ble tilbudt av de fleste store kopimaskinprodusenter, som automatisk krypterer eller sletter et bilde fra harddisken.

Stopper det der? Vet noen hva som skjer når du kaster en standard skriver? De har RAM, og mye av det. Er vi sikre på at de er flyktige, eller husker de dataene i lang tid? Det er ment å være flyktig og ikke-permanent, men jeg vil ikke ta den modige antagelsen.

Mitt råd, og jeg har sagt dette før, er enten å bruke en 2 kg hammer eller et programvareverktøy av god kvalitet for å slette alt. Selv foretrekker jeg mye hammeren.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com