Outsourcing: Er Kina verdens nye kontor?

Det er vanskelig å unnslippe hypen som Kina tiltrekker seg. Likevel er de underliggende faktorene på plass for at landet skal bli en styrke i outsourcing, sier Paul Morrison.

Et stigende Kina kan være tiårets forretningshistorie, men i global outsourcing-vilkår er Midt-riket noe av en ikke-enhet. Faktum er at innen Europa og backoffice-behandling, Øst-Europa og fremfor alt India, er den største delen av offshoring for britiske og europeiske kunder. Men det er på tide å tenke nytt. Kineserne kommer.

Jeg var nylig i Kina for å delta på lanseringen av Capgeminis helt nye forretningsprosess outsourcing (BPO) leveransesenter i Nanhai, i utkanten av Sør-Kinas svimlende megasitet, Guangzhou - befolkning: 16 millioner.

Kompetansen og infrastrukturen i byer som Guangzhou i Sør-Kina er kanskje ikke nok til å trekke vestlige firmaer
(Bildekreditt: Paul Morrison / Alsbridge)

Jeg var der for å se om denne outsourcing-plasseringen hadde noe å tilby virksomheter i Vesten, eller om det var mer et regionalt skuespill for kinesiske firmaer og vestlige firmaer som opererer i Kina.

Kinesisk utdanning og komm
De teoretiske attraksjonene ved outsourcing til Kina er åpenbare: en stor befolkning med dyktige kandidater, utmerket kommunikasjons- og transportinfrastruktur, og en støttende regjering som er opptatt av å fremme utenlandske investeringer. Men er disse faktorene nok i den stadig mer overbelastede offshoring-markedet?

Til dags dato har globale firmaer benyttet seg av kinesisk outsourcing ved å fokusere på regional etterspørsel. For eksempel var Capgeminis grunnlegger for sine Guangzhou-virksomheter for et tiår siden Dairy Farm, den Hong Kong-baserte, pan-asiatiske forhandleren som opererer gjennom merker som Ikea og 7-Eleven.

Til denne typen operasjoner ble globale selskaper med omfattende aktiviteter i Asia, som Unilever og Syngenta, pluss en rekke store kinesiske firmaer lagt til - men bildet har forblitt grunnleggende regionalt.

Mønsteret gjelder likt for andre globale outsourcere som Accenture, Genpact eller Infosys, så vel som Kina-sentriske organisasjoner som Bleum, og M&Y Global Services. I alle tilfeller har strategien vært å målrette mot kinesiske eller globale organisasjoner som leter etter ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com