Open source kan bidra til å lage et bedriftsklasse-nettbrett OS

Etter begrenset suksess og en massiv lederoverhaling, kunngjorde HP at de vil gi ut WebOS-operativsystemet til open source-samfunnet. De fleste selskaper er ikke fremmed for open source-produkter, med selv den mest leverandørdrevne butikken som har en enhet, server eller annet verktøy som kjører et open source-operativsystem, selv om det bare er subtilt fakturert som sådan. Tradisjonelt har imidlertid open source-verktøy blitt relatert til datasenteret, gjør få innrykk på bedriftens stasjonære maskiner, sparer for selskaper med unike behov, utdanningsinstitusjoner og begrensede utplasseringer.

Nettbrett presenterer en interessant mulighet for åpen kildekode. Mens det er noen tidlige markedsledere, er plassen ung nok til at ting kan endre seg over natten. Å bytte ut et Microsoft-skrivebord, med sine millioner av tilgjengelige applikasjoner og sluttbrukerbekjentskap, er åpenbart skremmende, men de fleste selskaper og deres ansatte har ingen slik historie med nettbrett. Kan HPs utgivelse av WebOS gi en åpen kildekode OS sitt første strandhode i kampen om sluttbrukeren? Kanskje, hvis noen få ting skjer.

Vi trenger alle noen å lene seg til

Mange av de vellykkede open source-applikasjonene til bedriftene falt til slutt under vergemål for en kommersiell enhet av noe slag. Programvaren vil forbli gratis og åpen kildekode, men den kommersielle enheten vil gi støtte og et nummer å ringe når det var et problem med applikasjonen. I noen tilfeller vil disse selskapene forbedre eller forsterke open source-versjonen og gi et mer robust, betalt produkt.

Det er uklart på dette tidspunktet om HP planlegger å gjøre det samme med WebOS. Antagelig er det bare Meg Whitman og hennes rådgiverkammer som kjenner WebOS 'endelige skjebne, men langveis virker det som om HP vasker hendene på plattformen til en viss grad. Selv om det ikke trenger å være HP, vil den gjennomsnittlige bedrifts IT-avdelingen kreve en slags støttestruktur før de tar i bruk WebOS (eller et annet open source nettbrett OS) i alle unntatt tilfeller.

Vis meg maskinvaren

Et annet stort hinder for et open source-nettbrett vil være det som utgjør "åpen" maskinvare. Selv om Intels x86-baserte datamaskinvare ikke er åpen kildekode i strengeste forstand, har den i hovedsak gitt en universell standard for datamaskin, bærbar datamaskin og server. En åpen kildekodeutvikler kan skrive for x86-plattformen og vite at det bokstavelig talt er milliarder av enheter som kan kjøre hans eller hennes kode. Nettbrett er fremdeles veldig selger-sentrisk, og bortsett fra for prototyping modeller, er det ingen "generiske" nettbrett som jeg vet om som lett kan kjøre en åpen kildekode nettbrett OS.

HPs beryktede brannsalg av WebOS-nettbrettet sprøytet inn et stort antall enheter i naturen, men med mindre det er planer om å produsere mer, er det et begrenset maskinvarepool som du kan kjøre fremtidige iterasjoner av WebOS.

En magisk kule?

Alt er imidlertid ikke undergang for fremtiden til et open source-nettbrett OS. De største klagene om dagens avling av tabletter til bedriftsbruk dreier seg om håndterbarhet og sikkerhet. Med noe som WebOS som utgangspunkt, er det en mulighet til å utvikle et "enterprise class" nettbrett OS mens resten av pakken jager etter forbrukerne. Mange selskaper sliter fremdeles med å finne ut hvordan de vil bruke nettbrett, og et bedriftsdrevet nettbrett-OS kan gi noen av svarene.

Det ser ut til å være plass til ikke mer enn tre store plattformer for de fleste klassers teknologi, enten det er mobile nettverksstandarder, stasjonære operativsystemer eller videodiskformater - og det er en sikker innsats at nettbrett vil følge en lignende vei. Med Apple og Google forankret i markedet, og Microsoft gir seg for en større gjeninnsats i markedet, vil det være tøft å finne en plass for en fjerde spiller. Imidlertid kan åpen kildekode presentere et interessant alternativ til en nettbrettplattform med store navn og kanskje til og med skape revolusjonen som "WinTel" -plattformen brakte til bedriftens stasjonær databehandling.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com