Én av fem digitale nomader tjener mer enn $ 100 000 per år eksternt

Hvordan øke produktiviteten for eksterne arbeidstakere Ettersom flere teknologiprofesser går over til eksternt arbeid, kan det hende at IT-avdelinger må gjøre endringer i retningslinjene sine for å la remotere få ting gjort.

Fremveksten av den digitale nomaden - fagpersoner som jobber fullstendig eksterne jobber og ofte flytter lokasjoner - har åpnet for nye muligheter for folk som søker arbeid utenfor tradisjonell bedriftsinfrastruktur. Mens disse arbeiderne typisk er stereotype som tusenårsmenn eller Gen Zers som tjener lave lønninger, er dette faktisk usant, ifølge en ny rapport fra FlexJobs.

Rapporten kartla mer enn 500 digitale nomader, og fant at den gjennomsnittlige digitale nomaden faktisk er en gift kvinne Gen Xer med en bachelorgrad eller høyere, som er en erfaren ansatt som jobber i et selskap minst 40 timer i uken i skriving, utdanning og opplæring eller administrative karrierefelt. Denne personen har helseforsikring og sparer for pensjon.

"Det er en rekke misoppfatninger om digitale nomader, som at bare unge årtusener som går gjennom en fase, er interessert i livsstilen, at de er frilansere som ikke tjener skikkelig, eller de ikke kan vokse til en god karriere mens du er på reise, og ingen av disse er validert av disse dataene, "sa Sara Sutton, grunnlegger og administrerende direktør i FlexJobs, i et blogginnlegg. "Å praktisere nomader kan finnes på tvers av demografi og karrierefelt, og de er hardtarbeidende fagpersoner som av forskjellige årsaker som balanse mellom arbeidsliv, dårlig lokalt arbeidsmarked eller lidenskap for reise, er opptatt av å tjene penger i. en ikke-konvensjonell måte. "

Digitale nomader kan også ha en høy lønn. Rapporten fant: 18% av disse profesjonelle rapporterte å tjene mer enn $ 100 000 per år, mens 22% tjener mellom $ 50 000 og $ 99 999. I mellomtiden tjener den gjennomsnittlige amerikanske arbeidstakeren omtrent 46 600 dollar per år. Noen 38% av de spurte sa at de føler seg mindre økonomisk stresset som en digital nomad, mens 34% sa at de ikke opplever noen forskjell i stress fra da de jobbet en tradisjonell jobb, ifølge rapporten.

Flertallet av digitale nomader er Gen Xers (41%), sammenlignet med 27% som er Gen Z eller tusenårsmor, og 32% som er baby boomers eller i den stille generasjonen. Flertallet av digitale nomader (35%) er ansatt i et selskap, i stedet for å være frilansere (28%) eller bedriftseiere (18%), fant rapporten.

Digitale nomader sa at deres største utfordringer er å finne pålitelig Wi-Fi (52%), finne et godt sted å jobbe (42%), nettverk (35%), tidssoner (29%) og arbeidskommunikasjon (20%). De beste fordelene er en fleksibel plan (85%), ingen pendling (65%), frihet til å bo og jobbe hvor som helst (65%), arbeidslivsbalanse (63%), ingen kontorpolitikk (52%) og ingen påkledning opp på jobb (51%), fant rapporten.

De store takeawayene for teknologiledere:

  • 18% av digitale nomader rapporterer å tjene mer enn $ 100.000 per år, mens 22% tjener mellom $ 50.000 og $ 99.999. - FlexJobs, 2018
  • Majoriteten (41%) av digitale nomader er Gen Xers. - FlexJobs, 2018

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com