OmniPlan: Visuell prosjektstyring for iPad

Den nylig utgitte OmniPlan har funksjoner på profesjonelt nivå som setter en ny stolpe for iPad prosjektledelsesapper. Dette er kulminasjonen til Omni Group for å porte alle de populære Mac-produktivitetsapplikasjonene sine til iPad, noe som gjør det vel verdt $ 49, 99 (USD) prislappen. Da jeg tidligere skrev om nettbrett-apper for prosjektstyring, hadde OmniPlan ennå ikke lansert. Etter å ha sjekket ut denne appen, er jeg her for å si at ingen dekning av iPad-prosjektstyringsapper er komplett uten den.

Som deres andre iPad-apputgivelser, gjør Omni Group en god jobb med å opprettholde funksjonsparitet mellom iPad og desktop-applikasjoner. Noen desktop-prosjektadministrasjonsapper skremmer brukere fordi de har et rykte på seg for å være vanskelig å mestre. Imidlertid treffer OmniPlan det søte stedet for prosjektgrupper og enkeltpersoner som søker en prosjektstyringsapp som er enkel å bruke.

Lag et prosjekt med OmniPlan

Si hva du vil om gyldigheten av iPad som et prosjektstyringsverktøy. OmniPlan bruker de beste delene av iPad-brukeropplevelsen med noen robuste planleggingsfunksjoner for prosjektledelse for å gjøre innstillingen og administrasjonen av en prosjektplan enklere enn det ville vært i en stasjonær applikasjon .

Du trenger ikke å gå gjennom komplekse menyer for å starte et prosjekt. Bare trykk på + -symbolet, og OmniPlan åpner et tomt prosjekt med en startoppgave ( figur A ). Figur A

Komme i gang med et OmniPlan-prosjekt.

Nå som du har startet et prosjekt, har du full tilgang til appfunksjonene. Trykk på prosjektnavnet, og endre deretter navnet til en mer beskrivende tittel for prosjektet ditt. Trykk på Oppgave 1, velg deretter alle og klipp ut. Nå kan du skrive inn et nytt navn for oppgaven. Når du trykker og holder på statuslinjen, kan du justere startdato og varighet.

Tildeling og styring av ressurser er en utfordring for noen organisasjoner, og funksjonene blir ofte glemt eller glanset over i skrivebords prosjektstyringsapplikasjoner, uavhengig av brukervennlighet. OmniPlan setter også styring og tildeling av ressurser tilgjengelig i løpet av noen få tapper. Du kan til og med automatisk levelere ressursallokeringene ( figur B ). Men akkurat som jeg ville gjort med automatisk ressursutjevning i en desktop prosjektstyringsapplikasjon, anbefaler jeg å prøve ut automatisk utjevning av ressurser et par ganger før du går mobil med appen. Det har vært min erfaring at denne funksjonen kan være en dose virkeligheter om hvor besatte prosjektressursene dine er mellom de forskjellige oppgavene. Figur B

Tildel og administrer ressurser i OmniPlan.
OmniPlan lar deg se prosjektplaner etter filtre, inkludert ressurs, status, type og synlig datoområde ( figur C ). Justerbare visninger er viktige i prosjektledelsesapper for skrivebord og nettbrett, og du trenger ikke gå dypt ned i menyer for å endre visninger over prosjektplanen din i denne appen. Figur C

OmniPlan inneholder noen fine visningsalternativer.

Å gå til en iPad prosjektledelsesapp lar deg samarbeide om prosjektstyringsplaner. OmniPlan inkluderer en endringssporingsfunksjon som du kan angi hvis du har mer enn én bruker som jobber med en prosjektplan. Funksjonen lar deg godkjenne endringer én endring av gangen, noe som er nyttig for de brukerne som ikke er like komfortable med GANTT-diagrammer og andre prosjektplanformater.

OmniPlan oppdager også brudd i prosjektplanene. Dette er en nyttig funksjon for mobile prosjektledere, fordi den oppdager planelementer som ikke er korrekte, for eksempel oppgaver som starter før prosjektet starter og andre planleggingsfeil og anomalier som kan påvirke den samlede prosjektplanen din. Dette er en funksjon jeg forventer på et skrivebord, men ikke en iPad prosjektstyringsapp.

En annen kraftig funksjon som jeg ikke forventet å finne, er den smarte planleggingsfunksjonen som kan hjelpe deg med å faktorere i teammedlemskjemaer, inkludert ferier.

Synkroniser OmniPlan-planer

Prosjektledere som bruker en iPad må få dataene sine fra enheten, og OmniPlan lar deg bruke en WebDAV-server eller Omni Sync Server (en gratis tjeneste fra Omni Group for at kundene dine skal synkronisere data). Selv om jeg ennå ikke har hatt noen problemer med Omni Sync Server under personlig bruk, er jeg ikke sikker på om noen sikkerhetsbevisste kunder kommer til å ønske at prosjektplanene sine skal synkroniseres gjennom en gratis tjeneste, selv om det kjører problemfritt.

Send OmniPlan-planer til andre brukere

Du kan gå til dokumentvisningen og trykke på en prosjektplan for å velge den. Deretter trykker du på handlingsknappen, så har du muligheten til å sende prosjektplanen via e-post eller sende den til en annen app i et kompatibelt format. Jeg forventet PDF, HTML og OmniPlan som støttede formater, men jeg skulle gjerne sett GAN-format for brukere som vil eksportere timeplanen sin til Microsoft Project eller et annet program for administrasjon av skrivebord eller sky.

Figur D

Du kan sende OmniPlan-timeplaner eller sende dem til andre apper.

Siste tanker

Mens OmniPlan for iPad fremdeles ikke har Dropbox-støtte eller egen støtte for Microsoft Project, er det en veldig solid og brukbar prosjektstyringsapp. Du kan til og med bruke den som din eneste prosjektledelsesapp uten å gå glipp av noen funksjonalitet.

Hvilken prosjektstyringsapp bruker du på iPad- eller Android-nettbrettet ditt? Del du opplever i diskusjonstråden nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com