Ingen teknologi, ingen logistikk: Inne i verdens beste forsyningskjede

De har ingen ansatte, ingen teknologi og de fleste kan ikke engang lese eller skrive. Likevel har dabbawalaene i Mumbai en av de beste forsyningskjedene i verden. Jo Best rapporterer.

Dabbawalaene - et kjent sted i Mumbai sine gater takket være deres varemerke hvite skjorter og luer - er ansvarlig for å holde byens arbeidere matet, levere lunsjer laget av arbeiderkoner til sine ektemannskontorer hver dag.

Hver arbeidsdag henter dabbawalasene 200.000 måltider fra hjemmene til byens innbyggere og leverer dem til Mumbais kontorer i tide til lunsj. Senere på ettermiddagen kommer dabbawalasene tilbake til arbeidsplassene, samler lunsjkassene og tar dem med tilbake til rett hjem i tide for at containerne skal brukes til lunsj dagen etter.

Mens 85 prosent av dabbawalaene er analfabeter, er det bare én av 16 millioner av leveransene deres som kommer på avveie - en misunnelsesverdig rekord, og en som har vunnet dabbawalaene en rangering på seks sigma for pålitelighet og en plass i pensum på forskjellige handelshøyskoler.

Dabbawalaene er et kjent syn i Mumbai
(Fotokreditt: babasteve via Flickr.com under følgende Creative Commons-lisens)

Så hvordan holder dabbawalaene deres forsyningskjede på sporet - og driver et virtuelt monopol i en av Indias største byer - uten noen logistikkprogramvare og ikke en RFID-kode i sikte?

SLAer for kunder
Mens dabbawalaene er kjent for sine skyhøye pålitelighetsnivåer, krever de det samme fra kundene.

For å holde forsyningskjeden i rute, må hver klient av dabbawalas kunne levere like pålitelig og like raskt.

Når en dabbawala ringer til en kundes hus for å hente lunsjboksen, har de bare fem sekunder på seg til å gi dabbawala containeren, eller han vil gå videre uten den, slik at en byarbeider blir sulten. Kunder som ikke klarer å produsere lunsjboksen i tide i en uke, blir henlagt.

Dette tiltaket er i følge dabbawalas 'Manish Tripathi, fordi en dårlig kunde vil føre til at "tusenvis av gode kunder ikke klarer å få lunsj i tide".

Det forventes at kundene skal levere lunsjkassene sine - vanligvis flerlags stålbeholdere kjent som tiffinbokser - til et angitt tidspunkt etter kl. 9.30 for å sikre at klokken 12.30 kommer boksen på skrivebordet til eieren.

Mellom 9.30 og 12.30 er det det dabbawalaene kaller "krigstid". "Våre 5.000 dabbawalas fører krig mot ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com