Nissans plan for tryggere autonom kjøring? Koble bilen til en menneskelig hjerne

Video: GMs raske kjøretur mot tilkoblede biler, ridesharing og bildeling De neste 30 årene vil resultere i 2 milliarder flere mennesker på planeten, og noen vil bo i superbyer. Tilkoblede biler og ridesharing vil være blant metodene som brukes for transport.
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
  • Nissan tester hjerne-til-kjøretøy-teknologi for å måle førerens hjernebølger og få bilen til å reagere tilsvarende.
  • Det autonome systemet kan bremse, styre og akselerere rundt 0, 2 til 0, 5 sekunder raskere enn et menneske.

Nissan ønsker å forbedre kjøreopplevelsen ved å forsterke den menneskelige hjernen med et autonomt reaksjonssystem, sa den japanske bilprodusenten i en forskningsmelding onsdag.

I stedet for å fjerne det menneskelige elementet helt, blir sjåførens hjerneaktivitet målt og sendt til bilen ved hjelp av pannebånd, heter det i kunngjøringen. Bilen kan da forutsi menneskelige handlinger som å bremse eller akselerere og begynne handlingen raskere, noe som potensielt kan føre til tryggere, mindre stressende kjøringer.

B2V-teknologien (Brain-to-Vehicle) viser en annen tilnærming til autonom kjøring ved å la mennesket beholde en viss kontroll. Ved å bo fysisk i førersetet, kan noen forbrukere føle seg mer komfortable med det sammenlignet med selvkjørende kjøretøyteknologi.

"Når de fleste tenker på autonom kjøring, har de en veldig upersonlig fremtidssyn, der mennesker gir fra seg kontrollen til maskinene, " sa konserndirektør Daniele Schillaci i Nissan i kunngjøringen. "Likevel gjør B2V-teknologi det motsatte ved å bruke signaler fra sin egen hjerne for å gjøre stasjonen enda mer spennende og morsom."

Sjåføren er fortsatt ansvarlig for mesteparten av kjøringen, men B2V-teknologien kan bremse, styre eller akselerere bilen rundt 0, 2 til 0, 5 sekunder raskere enn et menneske, ifølge søsternettstedet ZDNet. Eventuelle biloppførte handlinger vil for det meste være lite synlige for sjåføren, sa Nissan.

Bortsett fra potensielt å ta noe av stresset fra å kjøre, kan teknologien føle ubehag fra føreren og arbeide for å avhjelpe det for morsommere kjøringer, heter det i kunngjøringen. Dette kan bety å justere kjørestilen eller aspektene ved bilens interiør.

Mens kunngjøringen fokuserte på personbiler, kan B2V-teknologi være nyttig for å øke sikkerheten i bransjer som bruker tunge maskiner, inkludert bygging og produksjon.

B2V-teknologi er den nyeste utviklingen i selskapets Nissan Intelligent Mobility-innsats og dets løp for å produsere selvkjørende biler. I 2013, og igjen i 2015, sa Nissan at den ville ha selvkjørende biler på veien innen 2020. I slutten av oktober 2017 testet selskapet autonome kjøretøy på offentlige japanske veier.

Nissan vil demonstrere teknologien på CES 2018, heter det i kunngjøringen.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com