Det nye smarte bytrafikkprosjektet starter i Portland, OR

Hvordan transportteknologi vil endre fremtiden for Austin, Texas Austin, Texas har vært hjemsted for tidlige introduksjoner av automatiserte kjøretøyer, og byen jobber for tiden med en fortausk plass pilot og et dokkeløst sykkelprogram.

Å gjøre trafikken tryggere er drivkraften bak et nytt smartbyprosjekt i Portland, OR. Prosjektet, den første store milepælen for Portlands Smart City PDX urbane data- og teknologisatsing, innebærer installasjon av 200 Current av GE CityIQ sensorer. Sensorene drives av Intel IoT-teknologi og plasseres på eksisterende smarte lysarmaturer i noen av de dødeligste gatene i byen.

Sensorene vil gi data om antall kjøretøy og fotgjengere samt hastigheter på kjøretøyet. Bytrafikkingeniører vil bruke dataene for å forbedre gatesikkerhetsdesign og støtte Portlands Vision Zero-mål om å gjøre gatene trygge for alle brukere.

Sensorprosjektet, som installerte nye mastarmer og sensorene på gatelysstolper på de tre korridorene, kostet drøyt 1 million dollar.

"Portland leder landet i denne viktige datainnsatsen, " sa Portland-ordfører Ted Wheeler. "Vi er i spissen for å bruke avansert teknologi for å gjøre byene våre tryggere for fotgjengere, syklister og sjåfører, og hjelper folk lettere å komme seg rundt, spare tid og redusere muligheten for krasj. Denne piloten er et viktig skritt i å skaffe og utnytte data til ta kritiske beslutninger. "

"Å utforme trygge gater begynner med gode data, " sa PBOT-direktør Leah Treat. "Inntil nå var det tid og intensivt å samle inn disse dataene. Nå med disse smarte sensorene kan vi få sanntidsdata om hvordan Portlanders bruker gatene våre. Som et resultat, vil trafikkingeniørene våre være smartere og Portlanders være tryggere. "

I tillegg til forbedret datainnsikt, er den åpne plattformen CityIQ designet for å håndtere fremtidig vekst ved hjelp av den samme gatebelysningsinfrastrukturen, slik at Portland kan fortsette å tilpasse seg og utvikle nye applikasjoner som tilfredsstiller de spesifikke behovene til byen og dens innbyggere.

"Portland er et flott eksempel på hvordan hver by er i stand til å skreddersy sin løsning for å møte spesifikke utfordringer og muligheter, " sa Austin Ashe, daglig leder for Current Cities for GE av GE. "For eksempel vil vi samarbeide med Portland for å hente ut sykkeldata for bedre å forstå sykkeltrafikkvolumet og syklistenes samhandling med kjøretøy- og fotgjengertrafikk for å forbedre sikkerheten for alle."

San Diego sitt smarte byinitiativ begynte også med en pilot på 200 noder og har i dag vokst til 3.400, ifølge Bruce Stewart, nåværende markedssjef.

Å ha flere noder i Portland vil hjelpe bygatene til å være tryggere for alle. "I hjertet av det er hvordan byen virkelig kan forstå dataene om hva som skjer med fotgjengere, sykler og sjåfører, og så videre, for å gi dem den slags verdifulle datasett, omgjort til innsikt, som lar dem kjøre mot sine mål her for å gjøre byen tryggere, "sa han.

Smart Cities og IoT-nyhetsbrev

Hold deg oppdatert om smarte byer, som inkluderer innovasjoner i IoT, 5G, sikkerhet, dataanalyse, mobilapper og mer. tors

Registrer deg i dag

Se også:

  • 15 hot tech-jobber for smarte byer i 2018 og utover (TechRepublic)
  • Louisville for å skape en smart by med innbyggerforskere (ZDNet)
  • 60% av amerikanerne ønsker å bo i en smart by (TechRepublic)
  • Smarte byinnovasjoner på land og sjø: 3 casestudier (TechRepublic)
  • Smart city IoT-inntekter til å eksplodere fra $ 25B til $ 62B i 2026 (TechRepublic)
  • Hvordan ikke gjøre en smart by: La tusen blomster blomstre i stedet for å ha en plan (ZDNet)
  • IT-lederens guide til fremveksten av smarte byer, bind 2 (Tech Pro Research)

Et smart CityIQ-gatelys med sensoren på plass.

Bilde: Current av GE

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com