Naked CIO: Hva skjedde med den fantastiske krympende IT-avdelingen?

Rapporter om IT-avdelingens bortgang er sterkt overdrevet. Det faktum, det er levende og godt og bor i en organisasjon i nærheten av deg, sier den nakne CIO.

I årevis har vi blitt fortalt at IT-avdelingen uunngåelig vil krympe. De siste dødsdommere er silicon.coms CIO Jury, som sier at om fem år vil den gjennomsnittlige IT-avdelingen være langt mindre enn den er i dag på grunn av cloud computing og outsourcing.

Vår avdeling og dens rolle har alltid vært i en konstant evolusjonstilstand. Gjerne nye teknologier som software-as-a-service og cloud computing vil ha innvirkning på hvordan vi adresserer og støtter teknologi. Men å tro konsekvensen av en slik endring vil være mindre avdelinger er å ta et myopisk syn på tilstanden til vår rolle i organisasjoner.

Faktisk ser jeg utvidelse på mange områder - spesielt når prosessforbedring og automatisering blir stadig mer gift med teknologibearbeiding.

Kan nye teknologitrender faktisk føre til at IT-avdelingens rolle vokser?
(Fotokreditt: Shutterstock)

Til og med fremveksten av sosiale nettverk og større interaktivitet via nettet og mobilen vil skape en mengde områder hvor ressurser og involvering fra IT vil være kritisk.

Vekst i samsvar
Den som ikke klarer å se tegnene på at etterlevelse og styring vil vokse de neste årene, bør kanskje komme litt mer ut. Ytterligere integrering i EU gjør bare dette området mer komplekst og vil kreve passende ressurser og ferdigheter.

Kanskje vektleggingen vil endre IT-aktiviteter fra å fullføre sikkerhetskopier og utføre servervedlikehold til en mer aktiv og designorientert rolle, forbedre distribusjonen og styringen av teknologi og applikasjoner i en organisasjon. Men stol på meg når jeg sier at fremvoksende teknologi ikke vil krympe IT-avdelingen.

Strategisk sett, etter hvert som flere organisasjoner ser økte investeringer og prosentvise forbruk på teknologi, vil det fremme en mer profesjonell holdning til ressursbruk. La oss innse det, vi har måttet gjøre mer med mindre i lang tid. Hvis selskapene våre ønsker å innse den virkelige kraften i teknologi, må en forpliktelse til ressurser og ferdigheter være front og sentrum.

Jeg er imidlertid sterkt enig i en av CIO-juryens kommentarer om at IT vil bli omdannet og begynne å styre jobben med virksomhetstransformasjon. Når virksomheten og IT samsvarer, vil IT-ressursene eie endringsagendaen for moderne virksomheter og utvikle seg på denne måten.

Jeg tror ikke nødvendigvis at IT-avdelinger vil vokse, men jeg ser ikke entydige bevis på at de vil krympe heller. Min vurdering er at utviklingen av IT vil migrere til endring, med IT-fagfolk som driver forretningsutvikling og prosess og bruker dem på teknologier og applikasjoner.

Offshoring og outsourcing
Jeg tror også at du ikke kan snakke om offshoring og outsourcing som grunner til reduksjon i avdelingsstørrelse. Min beregning er basert på hvor mange ressurser som kreves for å utføre og styre IT-operasjoner effektivt. Hvis en organisasjon bruker ressurser fra andre steder, endrer det ikke det faktum at det fremdeles krever at noen gjør jobben.

Hvis offshoring er en del av dette argumentet, tror jeg at vi alle kan demonstrere at avdelinger har krympet - i noen tilfeller drastisk - alt for mye de siste årene. Men i virkeligheten flytter organisasjoner bare brikkene rundt for skattelettelser og oppfatning av antall ansatte og en hul begrunnelse av kostnadsreduksjon, som jeg absolutt er skeptisk til.

Så mens jeg respekterer mine kolleger i CIO-juryen, tror jeg vurderingen deres i denne saken var feil. Mer oppmerksomhet - spesielt på CIO-nivå - må sentrere seg om å gjenoppfinne rollen som IT-avdelingen, og ikke betyde den. Vi burde ikke si at fordi det eksisterer sky, bør ikke våre verdifulle medarbeidere.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com