Naked CIO: Ingen unnslipper viktigheten av exit-strategier

Selv folk som går over servicekontrakter med en fintannet kam, overser ofte det forbløffende åpenbare - fraværet av en utgangsklausul, sier den nakne CIO.

Hver gang jeg kommer inn i en bygning, ser jeg skilt som peker mot avkjørselen. På de fleste arbeidsplasser er det en evakueringsplan for nødhjelp. På de fleste båter finner du flåter eller livredere, hvis du trenger å forlate skipet. Kort sagt, de fleste stedene vi besøker, og det meste vi gjør tilbyr noen sikkerhetsnett eller avkjøringsstrategi.

Så når jeg gjennomgår kontraktene jeg har arvet for administrerte tjenester, hosting, samlokalisering, programvare som en tjeneste og outsourcing - slik jeg ser ut til å gjøre mye i det siste - er jeg frustrert over mangelen på bestemmelser om å forlate noen av disse forholdene . Likevel varer ingen forhold for alltid.

Denne mangelen er utbredt. Jeg vil til og med gå så langt som å si at mangelen på exit-strategier med denne typen kontrakter er systemisk i IT-avdelinger.

Leverandører elsker fraværet av utreiseforhold fordi denne situasjonen gjør at de kan ha frie tøyler over kostnadene og ingen ansvar for verdien av tjenesten de leverer over tid. De har et fanget publikum, og det er akkurat den posisjonen de prøver å utnytte.

For å være rettferdig er det ikke deres skyld selv om de deler noe av skylden.

Hvor er exit-strategien din?
Fotokreditt: Markhillary via Flickr under følgende Creative Commons-lisens

Utgangsbetingelser skal være et obligatorisk trekk ved overholdelse av myndighetene - og dette synet kommer fra noen som hater etterlevelse og hater regjeringens innblanding i teknologioperasjoner. Men britiske IT-avdelinger lider av å bli fengslet av avtaler og tjenester som ikke har noen uttaksbestemmelser.

De er maktesløse til å gjøre noe med dette problemet på grunn av svimlende termineringsgebyr, manglende driftssynlighet og kritiske og - i noen tilfeller permanente - avhengigheter som krever leverandørtjenestene i evighet.

For CIO-er og de som er ansvarlige for å styre slike forhold, er det viktig at du ikke bare forhandler frem den beste tjenesten, men også at du vurderer utreiseforhold og krav før du forplikter deg. Gjør det ikke bare for selskapet ditt, men også for din etterfølger, fordi hvis de er noe som meg, vil de avsky å gå inn i et miljø bare for å finne seg selv tvangsmessig av manglende svar på avtaler om administrert tjeneste som ikke klarer å få forretningsverdi.

Ikke bare er gjennomtenkte exit-strategier med på å bestemme fremtidig strategi, men de sender også en nøkkelmelding til leverandøren din om at levering av tjenester og verdi vil være viktige tiltak for å fremme et langsiktig partnerskap. De formidler også den øverste risikoen som blir skapt når du velger å engasjere andre til å styre aspekter av driften din.

Det er urealistisk å anta at et partnerskap med en leverandør vil være for alltid, så hvorfor strukturerer vi kontrakter og avtaler på samme grunnlag. Som en del av servicekontrakten din vil jeg til og med oppmuntre deg til å kreve at leverandøren foreslår og til og med finansierer avkjørselen som en del av tjenesteavtalen din.

Pengesamtaler, så å forplikte leverandører til å flytte deg til en annen leverandør eller alternativ struktur vil få oppmerksomheten og redusere potensielle veisperringer som de kan få på plass for å motvirke terminering av tjenester.

Tenk på dette. Du er i 10. etasje i en brennende bygning, og det er ingen avkjørselsskilt som veileder deg i sikkerhet. Hvorfor vil du noen gang sette selskapet ditt i samme stilling?

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com