Naked CIO: Det er på tide at firmaer tok et blad ut av Facebook

Sosiale medier er i brann, så hvorfor er organisasjoner så kule med å innkassere potensialet sitt, spør Naken CIO.

Inntil nylig hadde jeg vært skeptisk til sosiale nettverk og fordelene ved teknologien for forretningsdrift - utover å gi de åpenbare koblinger til forbrukerne og skape et kommunikasjonssystem mellom kunder og foretak.

Men de siste ukene har jeg tenkt på å utvikle eksisterende sosiale nettverk for å lage en forretningskommunikasjonsportal.

De fleste selskaper har allerede intranett eller portaler, men i de fleste tilfeller gir disse en en-retningsstrøm av informasjon til ansatte. Noen intranett er mer rettet mot samarbeid, men kanskje neste trinn er å definere selskaper som sosiale grupper, inkludert innlegg og integrere med applikasjoner, billettsystemer og e-post for å gi en Facebook-lignende evne til å se aspekter av virksomheten.

Bedre informerte ansatte />
Det kan virke avskrekkende å koordinere og konfigurere et slikt nettverk, men oppskriften eksisterer egentlig allerede. Å lage sosiale enheter basert på team, geografi, forretningsenheter og ferdighetssett er en god måte å dele informasjon på, og vil skape en bedre informert gruppe medarbeidere. Selv om jeg ikke kjenner til noe, er jeg sikker på at tilnærming allerede har blitt brukt i noen selskaper.

Virksomheter består av sosiale enheter og samarbeidsenheter, og enda viktigere er de avhengige av effektiv levering av informasjon og varsling for å optimalisere produktiviteten. Spørsmålet er da om Facebook eller et annet sosialt nettsted kan ettermonteres for å gjelde spesifikt til virksomhet uten å påvirke selskapets personvern og fortsatt være effektive.

Bedrifter klager over ineffektiv samarbeidsprogramvare, men ignorerer likevel Facebook
(Fotokreditt: Facebook)

I hvilken grad bedrifter kan dra nytte av denne plattformen, vil i stor grad være et spørsmål om deres spesifikke omstendigheter, men generelt vil kobling av forretningssystemer som prosjektstyring, rapportering, billettering og kundesporing for å lage varsler og innlegg virkelig hjelpe med å holde personalet informert om tidsplaner, tidsplaner, risiko og problemer som berører spesifikke enheter.

Det kan også gi rom for prosjektering av ideer og skape en tankeprosess i fri form som virkelig kan være til nytte for en moderne tid og strukturert virksomhet der meninger og ideer verdsettes.

Problemer med personvern og datasikkerhet />
Jeg liker ideen, men det store spørsmålet er om du kan adskille denne informasjonen fra omverdenen og være sikker på at personvernet til selskapets data forblir intakt. Kanskje den eneste måten å oppfylle det kravet på ville være å utvikle ditt eget sosiale nettverk.

Selv om utviklingen vil være kostbar, vil det også ta tid å få de ansatte til å bruke den i den grad de trenger. Med eksisterende grensesnitt som på Facebook, kan adopsjon være sømløs og brukervennlighet ville ikke være noe problem.

Hovedpoenget er at når sosiale nettverk sprer seg, bør virksomheter begynne å ta i bruk en strategi for å utnytte kraften i teknologien, ikke bare for å kommunisere til kundene, men også som et middel til å utvikle intern kommunikasjon og samarbeid.

Vi sutrer over å ikke ha samarbeidsverktøy som fungerer effektivt på arbeidsplassen, men vi ignorerer et av de mest fruktbare samarbeidsverktøyene i verden i dag - det med 500 millioner venner.

Til tross for problemene med personvern og konfidensialitet, vet jeg at jeg kommer til å begynne å tenke på hvordan denne løpende teknologien kan brukes i vårt selskap. Kanskje du også burde gjort det.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com