Mye mye om Joss Whedons nye film

Hva gjør du når du kjeder deg i driftsstans mens du jobber med The Avengers etterproduksjon? Begynn å skrive din neste film! Det var akkurat det Joss Whedon gjorde da han pakket inn hitfilmen sin. Det viser seg at han er en stor Shakespeare-fan. Som sådan skapte han et modernisert Much Ado om ingenting, som hadde premiere på forrige måneds Toronto International Film Festival (TIFF).

Hvis du er som meg, lurer du på hvorfor du bør bry deg om å lide gjennom nok en Shakespeare-nyinnspilling (jeg vet at jeg er en anomali - en forfatter som unngår Shakespeare). Whedons filmversjon bruker skuespillets originalspråk, men tilfører en film noir-følelse med svart og hvit film - tenk Don Pedro som en gangster. Det er ikke alt. Whedon, som tror Shakespeare sannsynligvis vil glede seg over den moderne superheltsjangeren, satte Much Ado i den moderne verden. Det er Shakespeare møter Sony, ettersom karakterer gjør slike verdslige moderne oppgaver som å laste inn videoer på smarttelefonene sine, men med en noir-følelse og shakespearsk ordforråd.

Filmen ble skutt på bare 12 dager hjemme hos Whedon i Los Angeles, men har etter sigende ikke et hjemmelaget lavbudsjett-preg. Selv om filmen ble spilt i familie og venner, er den fremdeles stjernespekket med Nathan Fillion, Amy Acker, Alexis Denisof, Clark Gregg og Sean Maher.

Riktignok høres dette ganske bra ut (selv om det er Shakespeare). Fra anmeldelsene jeg har lest, har Whedon gitt nytt liv til et gammelt skuespill på en måte som ikke har blitt gjort før, noe som er et skikkelig bevis på hans kreativitet og filmskapende dyktighet. Det er ingen overraskelse at Lionsgate og Roadside Attraksjoner kjøpte de nordamerikanske utgivelsesrettighetene så snart de så det på TIFF.

Det er bare åtte anmeldelser som ble lagt ut til Rotten Tomatoes på dette tidspunktet, men så langt blir Much Ado About Nothing rost av de fleste kritikere som en suksess og har en rangering på 88%. Filmens utgivelsesdato er ikke kunngjort ennå, og traileren er ikke utgitt; oppdaterer vi dette innlegget når den informasjonen blir tilgjengelig. Foreløpig kan du sjekke en fremdeles fra filmen nedenfor og i denne YouTube-videoen for å få en følelse av dens utseende.

Alexis Denisof og Amy Acker i Much Ado About Nothing (Bilde med tillatelse av Much Ado About Nothing contact)

Gi oss beskjed i diskusjonen om du er spent på å se at Whedon tar på seg mye om ingenting .

Takk til Selena Frye for tipset om Much Ado-show på TIFF.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com