MIT App Inventor 2 alpha: En flott måte å introdusere barna til Android

App Inventor har eksistert siden 2010 - først som et Google vedlikeholdt prosjekt, og deretter ble det overlevert til Massachusetts Institute of Technology (MIT). Gjennom årene har jeg eksperimentert med App Inventor med ulik grad av suksess. Imidlertid synes jeg den nye alfaen er lett å få tak i og er ganske stabil.

Hva er app-oppfinner?

Tanken bak App Inventor er at ved å bruke et helt visuelt verktøy kan datamaskinprogrammeringskonsepter læres på en måte som ligner puslespillene sammen. Jeg tror appellen til App Inventor over lignende verktøy som Scratch og LEGO MINDSTORMS er at den kjører helt online, og den resulterende applikasjonen kan overføres smertefritt til brukerens telefon via Wi-Fi. Alle akkurat nå er forelsket i apper, og dette er dobbelt sant for barn i min erfaring. Barn lyser opp på ideen om å kunne lage sin egen app og kjøre den umiddelbart på egen (eller foreldrenes) Android-enhet.

App Inventor ressurser

Foruten det offisielle App Inventor-nettstedet som er vert for prosjektet, er det et par andre virkelig gode App Inventor-nettsteder. Disse inneholder alt fra enkle samlinger av opplæringsprogrammer til en hel datakursplan på høgskolenivå foreløpig undervist ved University of San Francisco.

Bruke App Inventor

Jeg kunne fortsette med å beskrive App Inventor og dens fordeler, men den mest overbevisende grunnen til å bruke dette pedagogiske verktøyet legger i dets visuelle aspekter, og dermed er tre skjermbilder i orden.

1. Det første du gjør for å lage en app med App Inventor, er å utforme skjermen ( figur A ).

Figur A

2. Velg blokkene som er spesifikke for komponenten og oppgaven din ( figur B ).

Figur B

3. Sett blokkene i logisk rekkefølge ved å bruke de sammenlåste puslespillbrikkene som ledetråder ( figur C ).

Figur C

Et pedagogisk verktøy for barn

App Inventor har utviklet seg fra sin ganske klunkelige begynnelse, honet inn på sine pedagogiske røtter, og nådd et nivå polsk i alfa-versjonen som gjør det til en fantastisk måte å introdusere barn i middelalderen til informasjonsbegrepene.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com