Microsofts Project Online tar PPM til skyen

Mens Desktop 2013-applikasjonen kommer ut med en rekke forbedringer for prosjektledere og deres team, har ikke Microsoft glemt skyen. Project Online, Microsofts skybaserte Project Portfolio Management (PPM) -løsning, rulles ut med forbedringer og passer bedre inn i den nye verdenen til SharePoint 2013 / Office 2013 enn Microsoft Project. Den leveres med 25 brukerlisenser, og teamet ditt kan få tilgang til prosjektinformasjon fra en rekke nettlesere og mobile enheter. Project Online er også et mye mer forenklet program å bruke enn Microsoft Project.

Prosjekt på nettet

Å gjøre en sky-prosjektstyringsapplikasjon tilgjengelig gjennom neste versjon av Office 365 har stått på min ønskeliste siden Office 365 Beta. Mens min erfaring med Project Online Preview gikk sakte, øker brukergrensesnittet og funksjonene fortsatt optimismen min for at Project Online er i riktig retning. Den primære metoden for prosjektledere og teamene deres for å samhandle med Project Online kommer til å være via Project Web App ( figur A ). Det flislagte grensesnittet er fint og skal gjøre appen mer tilgjengelig for brukere som ikke er trente prosjektledere. Figur A

Project Web App (Klikk på bildet for å forstørre.)
Project Online dreier seg om prosjektporteføljer og får synlighet over teamenes oppgaver. Dette synet på flere prosjekter er det du vil komme til hvis du står overfor utfordringer med konkurrerende forespørsler kontra budsjettbegrensninger, men ikke har et riktig bilde av ressursutnyttelsen. Figur B viser Prosjektsenteret, hvor du kan se alle pågående prosjekter og kjøre rapporter. Figur B

Prosjektsenteret (Klikk på bildet for å forstørre.)

Med Project Online kan du også bruke visninger til å se nærmere på de nyeste leveransene, risikoene og problemene dine bare ved å klikke på alternativene på sidefeltet.

Business intelligence (BI) begynner å bli en spillveksler i mange bransjer, og Project Online inkluderer et Business Intelligence Center, Interactive Report Designer og Dashboard-deling. Inkluderingen av BI-verktøy i Project Online plasserer denne plattformen i en annen klasse for bedrifter.

Project Online / SharePoint / Project integration

Project Online integreres med SharePoint Online, Project Pro for Office 365 og Project Web App. Du har muligheten til å lage arbeidsflyter ved hjelp av SharePoint Designer for å implementere passende kontroller og styring gjennom prosjektets livssyklus. Dette er stort og bra og et naturlig skritt i modningen. Det jeg ikke ser så lett er kunnskapsbasen og verktøyene for å sikkerhetskopiere disse trekkene. Det er plattformer som Project Online som kan hjelpe SharePoint å få fornyet aksept i bedrifter der det har kommet en dårlig start.

Teamkommunikasjon og samarbeid

Jeg faller firkantet inn i leiren som sier at samarbeids- og kommunikasjonsfunksjoner er integrert i suksessen og vedtakelsen av prosjektledelsesapplikasjoner. Project Online gjør det mulig for team å dele dokumenter og følge mennesker og nettsteder gjennom et sosialt lag i plattformen.

Når jeg kommer gjennom gradene, har jeg også blitt tro på demokratisering av prosjektstyringsdata, og Project Online gir internett tilgang til sammendragsoversikter, tidslinjer og annen prosjektinformasjon. Du trenger ikke å være et niende grad svart belte PMP Ninja for å bruke disse verktøyene, slik at du til og med kan åpne for tilgang til Project Online for forretningsbrukere og ikke frykte at telefonen din lyser opp med spørsmål. Jeg liker spesielt godt å kunne lage nye prosjekter ved hjelp av SharePoint-oppgavelister, som er ideell for team som har medlemmer som kanskje ikke omfavner det allestedsnærværende Gantt-diagrammet. Jeg fikk feil da jeg prøvde å lage oppgavelister, noe som var skuffende.

Dashbordet er basert på Silverlight og Excel Web Apps. Figur C viser et eksempel på et prosjektoversikt for prosjektoversikt. Figur C

Prosjektoversikt Dashboard (Klikk på bildet for å forstørre.)

IT-ledelse

Project Online er tilgjengelig som abonnement, noe som betyr at det ikke vil skattlegge interne IT-ressurser. Å flytte til Project Online er milevis fra å måtte blande seg rundt Microsoft Project-lisenser. Det er også enklere å få plass til mobile arbeidsstyrker og geografisk spredte prosjektgrupper uten lisenser.

Tar Project til skyen

Til tross for noen hikke i ytelsen i Project Online Preview, føler jeg meg komfortabel med å si at Project Online samler det beste av brukervennlighet, samarbeid og tilgjengelighet i et prosjektledelsesapplikasjon som gir prosjektledere og andre interessenter utsikt til ett prosjekt eller hele deres portefølje.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com