Microsoft Project planlegging gratis med Gantter

Få prosjektplanleggingsverktøy gir robustheten til Microsoft Project i et nettbasert miljø. De fleste nettbaserte prosjektstyringsverktøy har teamsamarbeid med en "velg en dato" prosjektledelsesmetode i stedet for å støtte en dynamisk timeplan der oppgaveavhengighet og oppgavefremdrift driver endringer i prosjektplanen.

Jeg har skrevet tidligere om gebyrbaserte samarbeidsplanleggingsverktøy som LiquidPlanner og Brightwork som gir innovative tilnærminger til prosjektsamarbeid og prosjektplanlegging. Microsoft Project Server er et populært valg for organisasjoner som er investert i en Microsoft SharePoint- og Microsoft Project-strategi.

Prosjektgrupper som søker den dynamiske planleggingsfunksjonen til Microsoft Project uten lisensavgift vil imidlertid bli overrasket med Gantter, et gratis verktøy for prosjektstyringssamarbeid som beskrives som et "nettbasert Microsoft Project." Gantters utseende og følelse etterligner Microsoft Project Gantt View og støtter kjerneplanleggingsfunksjonene som kreves for å utvikle og administrere en prosjektplan ( figur A ). Figur A

Gantter (Klikk på bildet for å forstørre.)
Å legge inn oppgaver er like enkelt å lage oppgaver i Microsoft Project på et skrivebord. Gantt-diagrammet oppdateres med hvert tastetrykk uten å måtte oppdatere nettleseren for å se den siste endringen. Hver oppgave støtter lignende oppgaveegenskaper som Microsoft Project, inkludert oppgavetyper, innsatsstyrte oppgaver, kalendere og begrensninger ( figur B ). Notater, ressurser og forgjengere er også inkludert i hver oppgaves egenskaper. Figur B

Klikk på bildet for å forstørre det.

Gantter gir ressurser og kalendervisninger for å støtte oppgaveplanlegging og ressursoppgave. Ressursvisningen er lik Microsoft Project-ressursarket der teammedlemmer er definert og timekostnader tildeles. Ferier og ikke-arbeidstid er definert i kalendervisningen, som gir en nøyaktig beregning av sluttdato basert på en organisasjons ferie- og ferieplan. Når oppgavene og ressursene er tildelt, kan timeplanen ressursnivelleres og datoene justeres basert på ressursoppgaver og tilgjengelighet.

Gantter støtter også prosjektfrister og vil vise en advarselsindikator når en tidsfrist overskrides. Du kan bestemme om en oppgitt oppgitt oppgave er på den kritiske banen ved å velge funksjonen Vis kritiske baneoppgaver ( figur C ). Siden Gantter er nettbasert, kan hele prosjektgruppen få et sanntidsbilde av prosjektframgangen uten å måtte vente til neste teamstatusmøte. Figur C

Frister og den kritiske banen (Klikk på bildet for å forstørre.)

Hvis du utviklet en prosjektplan i Microsoft Project og vil dele den med teamet ditt, vil Gantter til og med importere Microsoft Project-filen. Jeg ble imponert over hvor godt Gantter fungerer med Microsoft Project og emulerer Microsoft Prosjektets utseende og følelser innen i en nettleser.

Samarbeid støttes via redigering på filnivå med det opprinnelige Gantter-nettet eller med Google Drive-integrasjon. Hver prosjektplan har dokumentstillatelser som kan settes per brukerbasis ( figur D ). Medlemmer av prosjektgruppen kan også laste ned prosjektmilepæler ved å eksportere dem til et iCalendar-format og importere dem til populære kalenderprogrammer (Outlook, Lotus Notes, Google Kalender). Figur D

Integrasjon med Google Drive (Klikk på bildet for å forstørre.)

Funksjonshull

Gantter er et nettbasert syn på Microsoft Project-data som støtter samarbeid og dynamisk planlegging. Selv om det er et nettbasert verktøy, mangler det noe av nøkkelfunksjonaliteten og visningene i Microsoft Project. For øyeblikket støtter ikke Gantter en prosjektbaseline, noe som gjør variansanalyse og detaljert oppgavesporing vanskelig å utføre. Frister og milepæler støttes, selv om det er nyttig å ha en grunnlinje for alle prosjektoppgaver.

Kjernen Gantt Chart-visningen er den eneste oppgavevisningen; Hvis du vil modellere ressursendringer med ressursbruk eller oppgavebruk, må du fortsatt importere dataene til Microsoft Project. Å legge ressurser til en oppgave er dialogboksdrevet i stedet for å velge en ressurs fra en rullegardinliste. Gantter støtter filtrering etter ressurs; Det kan imidlertid være nyttig å legge til tilpasset filterstøtte når du sporer sene oppgaver etter ressurs eller filtrerer på en bestemt dato.

Helhetsinntrykk

Jeg gir Gantter store tommelen opp. Replikering av Microsoft Project-opplevelsen i en ren webbasert applikasjon uten appletter eller nettleseravhengige plugins er en imponerende prestasjonsdesign og koding. Å sette teamene i stand til å importere en eksisterende Microsoft Project-plan for en nettbasert visning uten å kreve en SharePoint-spesifikk løsning blir også satt pris på. Selv om Gantter sine samarbeidsfunksjoner er begrenset til filnivåredigering, vil prosjektgrupper som søker en effektiv og gratis Microsoft Project-løsning som er "i skyen" være fornøyde.

Prosjektets samarbeidsområde vil fortsette å utvikle seg og forbedre seg når innovative selskaper finner bedre måter å samarbeide på mens de støtter tradisjonelle prosjektplanleggingsbehov. Jeg ser frem til lanseringen av Microsoft Project 2013 og Microsoft Project Pro for Office365-tilbudet. Med andre selskaper som driver med samarbeid og planlegging i skyen, vil det være spennende å se hva pioneren for prosjektplanlegging vil tilby.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com