Mikrobiomanalyse: Hvordan et teknisk selskap endrer helseoppførsel, en fekal prøve om gangen

På tre år har forskere ved det San Francisco-baserte selskapet uBiome analysert mikrobiomene til over 50 000 deltakere i 65 land. For 89 dollar kan hvem som helst sende inn en fekal prøve, samlet ved å tappe et brukt stykke toalettpapir, og få en rapport om den unike sminke av tarmen deres. Det er som bakterieversjonen av et fingeravtrykk.

Nyere har forskere ved uBiome utviklet evnen til å fortelle kundene sine hvordan deres spesielle bakteriesminke presterer. Med andre ord, hvordan de metaboliserer næringsstoffer - karbohydrater, fett, proteiner og vitaminer - sammenlignet med andre grupper mennesker som har blitt analysert. De fleste av selskapets kunder er folk som bare er nysgjerrige på hva som er i tarmen og hvordan deres handlinger - ting som kosthold, probiotisk forbruk eller røyking - kan påvirke innholdet.

Bilde: uBiome

"Det vi vanligvis forteller brukerne våre, er at det beste å gjøre med denne typen data er å gjøre et kontrollert eksperiment, " sa uBiomes senior bioinformatiker Daniel Almonacid. "Så for eksempel fjerner de litt mat fra kostholdet, eller øker du mengden av en bestemt mat i kostholdet, og de ser hva som endrer seg." Selskapet selger "gut time lapse" -sett, der kjøpere kan ta fekale prøver fra før, under og etter eksperimentet og få analysert dem.

Det er det siste eksemplet på hvordan kraften i data forvandler menneskers evne til å ha større synlighet til egen helsehjelp og ta kontroll over visse aspekter av det.

Selskapet har også begynt å gjøre undersøkende studier på et større nivå. Nylig rekrutterte de kvinner til en studie av forholdet mellom vaginale bakterier og menstruasjonssykluser. Almonacid sier at 540 kvinner meldte seg på i løpet av tre timer.

"Jeg tror det er denne enorme, latente fascinasjonen for vitenskap som folk flest ikke får utøve, " sier administrerende direktør Jessica Richman.

For øyeblikket rekrutteres deltakere til studier av mikrobiomene hos personer med tilstander som irritabel tarm syndrom, spiseforstyrrelser og clostridium difficile kolitt. Richman sier at hennes favoritt så langt er "eye crusties study." Målet med den ene er bare å finne ut hva bakterier er i den søvnen som dannes i hjørnet av øynene våre.

"Den virkelige fordelen med denne innbyggervitenskapelige plattformen når vi vokser er om spørsmålet er litt dumt - som å studere øyeskorps - eller om spørsmålet er ekstremt alvorlig. Du kan på en måte gjøre dem alle på denne plattformen og få resultater som er av interesse for enkeltpersoner eller for hele helsesystemet, "sa hun.

Et notat om sikkerhet og personvern: Richman sa at i likhet med all tradisjonell medisinsk forskning, følger selskapets studier en protokoll satt av et institusjonelt evalueringstyre, som sikrer beskyttelse av deltakernes personlige opplysninger.

Richman og Almonacid ser en fremtid for mikrobiomanalyse på legekontorer og sykehus samt i hjem til nysgjerrige borgere.

"Vi har hatt det gode problemet, antar jeg, at mange leger som ønsker tilgang til teknologien vår for å bruke den til pasientene sine, " sa Richman.

Foreløpig tilbyr selskapet bare produktene sine til forbrukerne som et utforskende verktøy. Men heller enn å bli bare et diagnostisk verktøy, ser Richman mikrobiomanalyse som en del av bevegelsen, sammen med alle andre helsesporingsenheter som har kommet med nylig, for å hjelpe pasienter med å bedre styre sin egen helse.

"Det er en trend som er beskrevet av mange navn, " sa hun. "Borgervitenskap, pasientstyrking, e-pasient, pasientsentrisk medisin, presisjonsmedisin, og de koker alle sammen til noe veldig likt som pasienten har mye mer kontroll over prosessen med helsevesen."

Almonacid har en veldig dristig spådom for fremtiden for teknologien: "To eller tre år fra nå, alle kommer til å bli (genetisk) sekvensert så snart de er født og mikrobiomet vil bli sekvensert på flere punkter i løpet av (deres) levetid ."

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com