Måltidserstatninger gjør teknisk arbeidere mer produktive. Kan de også løse verdenssult?

Måltidserstatninger gjør teknisk arbeidere mer produktive. Kan de også løse verdenssult? Soylent, People Chow og Huel har funnet fans i teknologibransjen som ikke vil kaste bort arbeidstid på å spise måltider. Men noen har større mål om å fylle matmangel.

De siste to årene hver morgen åpner Eric Shashoua, grunnleggeren og administrerende direktøren for Kiwi for Gmail, en Soylent-måltid til drikke. Og lunsj. Og en matbit.

Hans 12- til 14-timers arbeidsdager som leder et teknisk selskap krever dyp konsentrasjon og lite tid til å bryte til lunsj.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

"Jeg hadde søkt på noe som Soylent i evigheter, siden jeg kunne forestille meg hvor praktisk det ville være hvis du bare kunne drikke mat, " sa Shashoua. "Jeg er ingen matgutt. For meg er det mer praktisk om dagen."

Elon Musk sa en gang: "Hvis det var en måte jeg ikke kunne spise slik at jeg kunne jobbe mer, ville jeg ikke spise. Jeg skulle ønske det var en måte å få næringsstoffer uten å sette meg ned til et måltid, " ifølge boken Elon Musk: Tesla, SpaceX og Quest for a Fantastic Future .

I dag har et relativt lite, men entusiastisk antall teknikere fulgt denne etosen, og erstattet noen eller alle måltider med "ernæringsmessige" drinker som går under navn som People Chow, Huel, Super Fuel, og kanskje mest populært, Soylent, for å få proteiner, karbohydrater og fett som trengs for å leve uten å gå gjennom bryet med å spise et tradisjonelt måltid. Det er mulig at disse måltidserstatningene også kan spille en rolle i matens fremtid når det gjelder å skaffe måltider til mennesker i nød.

"Jeg tror ikke at det appellerer til den gjennomsnittlige personen som virkelig liker mat og ser frem til det, ikke som oppgaven midt på dagen, men som en veldig hyggelig pause, " sa Shashoua. "Men det er mange, mange, mange mennesker som er som meg som virkelig ønsker å få mat ut av veien. Det er livsendrende."

Fremtiden til mat (ZDNet / TechRepublic spesialfunksjon)

Å erstatte måltider er ikke en utrolig vanlig praksis, sa Jan English-Lueck, en antropologiprofessor ved San Jose State University og en fremtredende stipendiat ved Institute for the Future, som studerer kultur i Silicon Valley. Men teknologibransjen, med sin besettelse av produktivitet og effektivitet, er moden for å ta i bruk denne typen funksjonell mat.

"Ettersom funksjonell mat blir sett på som et svar på dilemmaet" Hva spiser jeg? ", Vil det bli stadig viktigere, " sa engelsk-Lueck. "Den tar den bearbeidede matmodellen til sitt endelige uttrykk."

Stigning av måltidets erstatninger

Hvis det var en måte jeg ikke kunne spise slik at jeg kunne jobbe mer, ville jeg ikke spise. Elon Musk, administrerende direktør i Tesla og SpaceX

USA har en lang tradisjon med måltidserstatningsdrikker for vekttap, med SlimFast og Ensure rister som treffer markedet på 1970-tallet. Men markedsføring av disse nyere produktene som tidsbesparere i stedet for vekttapprodukter hjelper dem å appellere til et nytt publikum.

"Muligheten til å markedsføre at du har en bedre pakke, med mer næring som gjør det mer matlignende, og det faktum at du kan selge det som abonnement på nettet, og det er snackslignende praktisk - det er nyvinningen, " Lueck sa. "Det er et hierarkisk sprang over sikre."

I 2012 arbeidet Soylent-grunnleggerne med en teknisk oppstart og levde av frosne maishunder og øyeblikkelig ramen-nudler. De utviklet Soylent som et eksperiment for å spare tid og penger. Etter å ha publisert et blogginnlegg om det, vokste det raskt online-teknikk i teknologisamfunnet. Medstifterne startet en crowdfunding-kampanje, med et mål på $ 100 000 for å starte selskapet. De raket inn mer enn 1 million dollar i forhåndsbestillinger, og ytterligere 1, 5 millioner dollar i frøfinansiering, med investorer inkludert Reddit-medgründer Alexis Ohanian.

Fremtiden til mat (ZDNet / TechRepublic spesialfunksjon)

"De fleste merker kunne bruke utallige dollar og år og aldri hatt en fanbase som var rabiat og lidenskapelig - Soylent hadde det fra et enkelt blogginnlegg, " sa Ohanian, som nå er grunnlegger av Initialized Capital. På dette tidspunktet hadde Soylent subreddit 32.600 abonnenter.

Kjøleskapet på Initialized Capital har nå en hel hylle Soylent i enhver smak, sa Ohanian. Han tar tak i en for å spise som et måltid når han er på vei til flyplassen, eller et møte der han ikke får tid til å sette seg ned og spise, sa han. "Det er et veldig nyttig alternativ til alle de raske og usunne alternativene der ute når du sjonglerer en travel livsstil, " sa Ohanian.

Et produktivitetsverktøy

Ingeniører og utviklere må være i et visst hodeområde for å produsere kode, og å ta en pause av en eller annen grunn, inkludert et måltid, kan forstyrre den strømmen, sa engelsk-Lueck. Den slags arbeidsflyt kan gjøre et måltid erstattningsdrink mer attraktivt, la hun til.

Det er mange, mange, mange mennesker som er som meg som virkelig ønsker å få mat ut av veien. Det er livsendrende. Eric Shashoua, administrerende direktør i Kiwi for Gmail

"Vi skapte mye buzz tidlig i teknologiselskapene - de er i utgangspunktet tidlige adoptere av ny teknologi, så det var ingen overraskelse de fikk bak ingeniørmåltider, " sa administrerende direktør i Soylent, Bryan Crowley. "Vi hører fra mange kunder med stappfulle timeplaner, hektiske jobber og ingen tid til å få den næringen de vil ha for den travle hverdagen." Kjernekonsumenter av Soylent inkluderer nå teknikere, spillere og studenter, la han til.

Tekniske fagfolk og gründere er nøkkeldemografien for kunder hos Jimmy Joy, som lager et produkt som heter Plenny Shakes, ifølge selskapets forretningsutvikler Jeroen van Duijn.

Det samme gjelder Super Body Fuel, sa eier Alex Snyder. Snyder, en tidligere programmerer med mange matallergier, interesserte seg for erstatning av måltider rundt den tiden Soylent startet sin crowdfunding-kampanje. Han donerte, men ble lei av å vente på at produktet ble utgitt, og begynte å dabbe seg selv.

I dag "erstatter jeg sannsynligvis mer enn jeg burde, " sa Snyder. "Jeg skal lage min egen mysteriumblanding fra restene etter produksjonen, og jeg skal ha den til lunsj og en matbit. Og ærlig talt, vanligvis til frokost også når jeg er på jobb."

Fagfolk har en tendens til å ha mindre fritid enn tidligere, sa Shashoua, og har en tendens til å oppsøke matalternativer som er raske og praktiske.

"Jeg spiser bedre fordi jeg spiser, " sa Shashoua og byttet ut to måltider om dagen med en drink. "Ellers låner livet meg seg til mange tapte måltider og så spiser dårlig på fri-dagene. Ting er mindre stressende fordi jeg ikke trenger å bytte oppgaver så drastisk fra å være i midten av intensivt arbeid, og så gå og se etter mat et sted. "

'Jeg ville aldri gjort det igjen'

For tre år siden gikk Dary Merckens, CTO for Gunner Technology, gjennom en selvbeskrevet "effektivitet-mani." Han brukte 30 dager på å spise noe annet enn å bytte ut måltider, og begynte med Soylent og byttet til People Chow. "Det var et eksperiment for å se om utskiftninger av måltider fungerte så langt som å forenkle den daglige, " sa Merckens.

Dommen? "Det sparer definitivt tid, og er en mer effektiv måte å konsumere mat på, " sa Merckens. "Jeg ville aldri gjort det igjen. Men jeg ser hvorfor folk vil gjøre det hvis du trenger å presse hvert sekund ut av hver dag du muligens kan."

Arbeidsverdenen er midt i en effektivitet-mani, sa Merckens. "Det er liksom hva som har ført oss til teknologi akkurat nå - hvis det er en mer effektiv måte å gjøre noe på, er det per definisjon bedre. Jeg er ikke sikker på at det, som faktisk har vist seg å være tilfelle i virkeligheten."

Andre eksempler på dette inkluderer Pomodoro-teknikken for tidsstyring, eller øve innboksen null.

"Silicon Valley, eller teknisk generelt, er besatt av å komme til hovedhensikten med ting og så bare fokusere obsessivt på det, " sa Merckens. "Så de ser for seg at mat bare er kalorier og næringsstoffer, og det er alt det er. Men det er så mye av et sosialt aspekt å spise at jeg tror at negativene fra så langt oppveier det positive som du får fra tidsrommet."

Dette er sannsynligvis grunnen til at flere mennesker i teknikk eller industri ikke har hoppet på båndturen for måltidserstatning, sier Charles Godfray, professor i befolkningsbiologi og direktør for Oxford Martin School ved University of Oxford.

"Det er en veldig liten boble blant et veldig lite antall mennesker, " sa Godfray. "Vi spiser for å holde oss i live, men å spise er så mye del av det sosiale stoffet i alle samfunn, og er også en del av hvordan vi identifiserer oss, at jeg tror det bare vil være en veldig liten brøkdel av mennesker som går den veien ."

Adressering verdenssult

Uansett om måltidskiftet får tak i for profesjonelle, kan de ha et større formål: Å gi næring til mennesker i nød.

I 2050 vil verden trenge 70% mer mat når det gjelder kalorier for å mate en global befolkning på 9, 6 milliarder, ifølge FN. Og for første gang i menneskets historie vil matproduksjonen begrenses globalt av tilgjengeligheten av land, vann og energi, sa en forsker fra Texas A&M. Syntetiske måltidserstatninger som er ernæringsmessige, men krever færre ressurser å lage, kan muligens gå inn for å fylle sultgapene.

Hjelpeorganisasjoner som UNICEF bruker allerede klar-til-bruk terapeutisk mat (RUTF) for underernærte bestander. Disse pastaene på 100 gram inneholder nødvendig energi, protein, fett, vitaminer og mineraler, og har en holdbarhet på to år.

Soylent som selskap eksperimenterer med cellernæring for å produsere mer mat uten tradisjonell beplantning og vanning, sa Crowley. Og Soylent for Good-initiativet investerer i programmer laget av sulteksperter hos matbanker, redningsorganisasjoner og frivillige organisasjoner. Selskapet har også gitt mer enn 1, 5 millioner måltider til steder i nød, sa Crowley.

Pris kan imidlertid være et problem. Tolv flasker Soylent i sin opprinnelige smak koster for eksempel 39 dollar, mens 150 pakker RUTF typisk er under 50 dollar.

"Erstatningstypene måltid er dyre, nisjeprodukter designet for middelklassen, så etter mitt syn er de nesten uten betydning for spørsmål rundt matsikkerhet, " sa Godfray.

Måltidserstatninger kan bli mer populære generelt når de begynner å utvide sitt publikum, og når mennesker med spesifikke allergier eller helsebehov, sa English-Lueck. "Det blir en del av et økosystem for å spise, " la hun til.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com