Mary Meekers internetttrender fra 2018 rapporterer: 5 ting forretningsfolk trenger å vite

Hvordan lage en visjon for digital transformasjon På MIT Sloan CIO-symposiet 2018 forklarte Jeanne Ross fra MIT Sloan Center hvorfor 'digitalisert' er forskjellig fra 'digitalt' i bedriften.

Onsdag ga KPCB-partner Mary Meeker ut sin Internet Trends-rapport for 2018 - en presentasjon på 294-lysbilder som undersøker den globale effekten av internett på økonomien, og hvordan det endrer brukernes hverdag.

Mens rapporten er sterkt fokusert på forbrukersiden av tech, er det noen viktige trender som påvirker næringslivet. Teknologiselskaper representerer 25% av det samlede amerikanske markedskapitalet, og antallet vokser, som nevnt på lysbilde 39. I tillegg er seks av de topp 15 CapEx- og FoU-forbrukerne i USA tekniske selskaper, viser rapporten.

Når teknologien fortsetter å påvirke USAs og verdensøkonomiene, vil visse aspekter av feltet være spesielt viktige for forretningsfolk å følge med. Her er fem av de viktigste tingene i Meekers rapport for fagfolk å ta til etterretning.

1. Internett påvirker og forstyrrer arbeidsplasser

Teknologiske forstyrrelser er ikke noe nytt på arbeidsplassen, men tempoet det skjer er akselererende, som nevnt på lysbilde 142 i rapporten. Den raske adopsjonen av internett kombinert med massiv vekst i lagring og datakraft, skifter raskt det daglige arbeidet i hver bransje.

Teknologi gjør det også lettere for frilansarbeidere å finne jobber, og frilansarbeid vokser i raskere tempo enn tradisjonelt arbeid. Arbeidstakere på etterspørsel har stor etterspørsel og øker i antall. Innvandring er også viktig for å skape nye tekniske jobber, ettersom 56% av de høyt verdsatte teknologifirmaene ble grunnlagt av første eller andre generasjon amerikanere, som nevnt på lysbilde 289.

2. Forbrukerne flytter til mobil

Selv om dette kan høres ut som en ødelagt post, fortsetter kundene å flytte til mobil, og de ser ikke ut til å avta. Apper for mobilhandel og mobilbetaling gir bedre opplevelser på nettet og i butikken, og mange tjenester - inkludert mobilappbaserte - skifter fra engangskjøp til abonnementsmodeller. Mobil shopping-apper alene har erfaring med 6% vekst fra år til år, konstaterte rapporten. Den neste generasjonen detaljhandel inkluderer mobilteknologi og detaljhandel i butikken, noe som fremmer det omnikanale idealet noen selskaper streber etter.

3. AI overalt

Kunstig intelligens (AI) -plattformer vokser fremtredende, brakt frem for lys av skyledere som Amazon Web Services (AWS) og Google Cloud Platform (GCP). Dette inkluderer maskinvareverktøy for GPU-akselerasjon, og API-er for funksjoner som naturlig språkbehandling og datamaskinvisjon.

Basert på en Morgan Stanley CIO-undersøkelse som er sitert i Meekers rapport, er AI ikke en enorm prioritering for økt forbruk, men den øker raskt. Meeker siterte Googles administrerende direktør Sundar Pichai, som sa at "AI er en av de viktigste tingene som menneskeheten jobber med." USA og Kina er de to største aktørene i AI akkurat nå, ifølge rapporten.

4. Personvernparadokset

Et av de mest gripende poengene som Meeker bemerket, var fremveksten av "personvernparadokset", der internettgiganter bruker personopplysninger for å gjøre tjenester bedre og billigere, noe som øker både brukerengasjement og kontroll av myndighetene.

Etter Cambridge Analytica-kontroversen på Facebook og bruk av GDPR, må selskaper gå en fin linje mellom å tilpasse sine produkter og tjenester og forbli i god favør med forbrukere, vakthundgrupper og regulatorer. Bedrifter må forstå de utilsiktede konsekvensene av produktene sine, og regulatorer må forstå de utilsiktede konsekvensene av forskrifter, sa Meeker i rapporten.

5. Enterprise meldingstjenester forbedrer produktivitet, samarbeid

Forbruk har omformet hva foretakene forventer av sine tech-verktøy, med Dropbox og Slack som to av de beste eksemplene, bemerket Meeker i rapporten.

Et spesielt aspekt ved forbrukerprodukter som også eksploderer i bedriften, er meldingstråder. Disse trådene hjelper til med å organisere informasjon og teamene som trenger den, samtidig som de gir kontekst og historie, heter det i Meekers rapport. Verktøy som Slack kan forkorte ombordprosessen, eliminere mange e-postsamtaler og hjelpe utviklingsgrupper til å markedsføre seg raskere enn før.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com