Ledelsestimer fra Super Bowl

Super Bowl 53 er klar til å lage historiske datahistorier. Fans på Mercedes-Benz Stadium vil trolig toppe Super Bowl-databrukene når New England Patriots går head-to-head med Los Angeles Rams.

For omtrent to uker siden fikk jeg en telefon fra faren min: "Hva tenker du om å dra til Super Bowl neste helg?" Det var absolutt ikke noe jeg forventet, spesielt ettersom spillet bare var noen dager unna. Min far er en lang tid New England Patriots-fan, og et spill i Atlanta ble plassert mellom våre to hjem og ga et løfte om mye bedre vær enn fjorårets kamp i Minnesota. Noen timer senere, og litt tidsbestemt hotellbooking og logistikk ble satt; vi skulle til Super Bowl.

Super Bowl-teknologi, med ikke-så-super utførelse

Som man kunne forvente var spillet florert av sponsorer. Spesielt var betalingskortutsteder Visa en fremtredende sponsor og promoterte deres "trykk for å betale" -teknologi. Selskapets logo ble fremtredende vist på skilt ved spillet og begivenhetene rundt spillet, og det var til og med spesielle kasselinjer i de forskjellige varebutikkene for Visa-kortholdere, så vel som folk som ga instruksjon og demonstrasjon om hvordan de kunne bruke trykk for å betale.

Dette var imponerende; nesten hver eneste kjøpmann var imidlertid underbemannet ved kasseangangene, eller gjennomgikk hvordan de skulle betjene betalingsterminalene, som så ut til å ha blitt distribuert spesielt for spillet.

Etter å ha brukt litt tid på prosjekter som involverte forbrukerbetalingsteknologi, innser jeg at det er et vilt komplekst teknologiproblem. Dette var sikkert tilfelle med spillet, der hundrevis av pop-up-leverandører - fra massive varebutikker i et konferansesenter til mobile ølselgere - kom ned på byen og krevde sikker tilkobling, terminaler, strøm, skannere og alt det tilbehør som kreves for å behandle betalinger. Mens teknologien så ut til å fungere fint, ble linjene lange, og kundene virket universelt frustrerte som kasseansatte, ofte med fremtredende Visa-logoer på sin uniform, og slet med å betjene terminalene.

Mye av den utrolige teknologien, antagelig sett på som den "vanskelige delen" av problemet, ble negert av dårlig planlegging og trening, og jeg hørte mer enn noen få kunder som uttrykte frustrasjonen overfor Visa spesielt siden merkevaren deres var så tydelig forbundet med betalinger. på spillet.

Kraften i politikken

På den andre siden av mynten var hele Atlanta-området flatt av vennlige mennesker som støttet arrangementet. Frivillige fra Atlanta sto på hvert gatehjørne i sentrum og ønsket folk godt, ga veibeskrivelser eller bare ønsket dem velkommen til byen. De tusenvis av sikkerhetspersonell, antagelig stort sett midlertidige ansettelser for arrangementet, var vennlige, hyggelige og glade for å hjelpe besøkende i en slik grad at alle jeg snakket med om spillet bemerket personalets behageligheter.

Det andre bemerkelsesverdige og mye omtalte aspektet av spillet var konsesjonspriser på stadion. Mercedes-Benz stadion i Atlanta er et vakkert stadion som er mindre enn to år gammel, og som de fleste moderne profesjonelle sportsarenaer, fylt med alle slags restauranter, matstativer og barer. Tilsynelatende er stadion kjent for sine rimelige priser på mat og drikke til vanlige sportsbegivenheter, og det ble tatt en bevisst beslutning om å ikke heve prisene for Super Bowl. Til tross for at de var sikre på at deltakerne betalte en høy pris for billetter, var det ingen hulning på mat og drikke.

Jeg har senere kommentert dette til en kollega som bor i Atlanta, og han nevnte at stadion gjorde betydelig undersøkelser da det åpnet i 2017 og bestemte at folk bruker mer på konsesjoner totalt sett når prisene er på fornuftige nivåer. Ikke bare var de politiske fanvennlige og gjorde at besøkende utenfor byen følte at de ble ønsket velkommen og ikke ble utnyttet, men tilsynelatende var det også økonomisk gunstig for stadion.

Som teknologiledere er det lett å anta at bitene og bytene skal være vårt eneste fokus. Til tross for at de fleste IT-ledere erkjenner viktigheten av opplæring og menneskelige hensyn, blir det for ofte stående som ettertanke eller gitt så liten finansiering og tid at det er klart at retorikken rundt viktigheten er milevis fra virkeligheten. Imidlertid kan disse menneskelige og politiske faktorene ofte gjøre eller ødelegge den opplevde suksessen til et teknologiprosjekt, til det punktet at selv om en teknologi blir vellykket utført, kan den oppleves som en fiasko av sluttbrukeren, og negere det harde arbeidet og pengene brukt på å implementere det.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com