Administrer kontaktene dine med Zohos kraftige nye verktøy

Dagene til Rolodex er for lengst borte, men behovet for å administrere og hente forretningsinformasjon raskt er viktigere enn noen gang. For samme funksjonalitet som det lille mekaniske pariserhjullignende verktøyet, er de fleste avhengige av e-postklientens innebygde kontaktsjef. Problemet er at det er mye endring i forhold til hva de fleste bedrifter trenger. Zoho vet dette og har trappet opp sitt allerede kraftige spill for å inkludere et nytt verktøy kalt Zoho ContactManager. (Merk: Dette er ikke Zoho Mails Zoho People-funksjon; det er mye annerledes og mye kraftigere.)

Funksjoner

Funksjonene i Zoho ContactManager inkluderer muligheten til å:

 • Spor alle kontakter;
 • Spor relaterte muligheter, aktiviteter og andre detaljer;
 • Spesifiser hvor hver kontakt passer innenfor sitt selskap (for bedre meldinger og salgskoordinering);
 • Importer kontakter fra tredjeparts forretningsapplikasjoner;
 • Etabler regler for kontaktoppdrag (som hjelper deg med automatisk å tildele kontakter til de aktuelle selgerne);
 • Tilpass ved hjelp av intuitive tilpasningsveiviser for dra og slipp;
 • Integrer POP-aktivert e-post ved hjelp av Zoho Mail Add-on for CRM;
 • Synkroniser kontakter, oppgaver og kalendere mellom Zoho CRM og Outlook med Zoho CRM Plug-in for Microsoft Outlook;
 • Skape e-sammenflette dokumenter og postetiketter ved hjelp av Zoho CRM-plugin-modulen for Microsoft Office; og
 • Integrer med web-skjemaer for sluttbrukerkontaktoppføring.

Koste

Zoho tilbyr en 30-dagers gratis prøveversjon av ContactManager. Da kan du i en begrenset periode registrere deg for den fullstendige versjonen av ContactManager på en "betal det du vil" -basis.

Krav

For å komme til Zoho-kontakter, må du ha en Zoho-konto. Når den kontoen er sikret, logger du på Zoho Mail-kontoen din og går deretter til Zoho ContactManager.

Importerer kontaktene dine

En av de første oppgavene du vil gjøre er å importere de nåværende kontaktene dine; du kan importere fra en CSV-fil, en XLS-fil, Zoho-kontakter (fra e-postverktøyet) eller Gmail. Du vil se importvinduet når du logger deg på Zoho ContactManager. La oss gå gjennom import fra Zoho siden jeg antar at du integrerer deg med de andre verktøyene fra Zoho-kontoen din.

I importvinduet klikker du på Zoho-ikonet og venter på at kontaktene dine lastes inn. Hvis du vil importere kontaktene dine fra listen til ContactManager, klikker du på Velg alle eller velger individuelle kontakter. Klikk OK for å fullføre importen. Denne prosessen kan ta en stund, avhengig av hvor mange kontakter du har. Når importprosessen er fullført, returnerer en rapport antall importerte kontakter og antall eksisterende kontakter. Nå som du har importert alle kontaktene fra Zoho Mail, er du klar til å begynne å bruke dem i ContactManager.

Bruker Zoho ContactManager

En funksjon jeg synes er veldig nyttig, er muligheten til å komponere en e-post direkte fra en kontaktliste. Følg disse trinnene for å gjøre det:

 1. Åpne ContactManager og finn kontakten du vil sende e-post.
 2. Klikk på kontaktens navn.
 3. Klikk på fanen E-post.
 4. Klikk på vinduet merket Klikk her for å komponere e-post ( figur A ).
 5. Skriv e-posten.
 6. Klikk Send.

Figur A

Å komponere e-poster fra en kontaktliste i Zoho ContactManager.

Avtaler er en annen funksjon som kan appellere til deg, avhengig av din virksomhet. Hvis du vil opprette en avtale for en kontakt, klikker du på fanen Tilbud og klikker deretter Legg til første avtale. I det resulterende vinduet ( figur B ) kan du legge inn detaljer for Deal Name, Deal Value, Closed Date, Description and Tags.

Figur B

Opprette en avtale for en kontakt i Zoho ContactManager. (Se et forstørret bilde av bildet.)

Du kan også knytte sosiale kontoer til en kontakt. Si for eksempel at du vil knytte en Twitter-strøm til en bestemt kontakt. Følg denne fremgangsmåten for å gjøre dette:

 1. Åpne Zoho ContactManager og finn kontakten det gjelder.
 2. Klikk på fanen Sosial.
 3. Velg Twitter fra rullegardinmenyen Vis.
 4. Klikk på Konfigurer nå.
 5. Tillat tilgang til Twitter-kontoen din (hvis du blir bedt om det).
 6. Velg Twitter-kontoen du vil knytte til kontakten ( figur C ).
 7. Klikk Tilknyt.

Nå kan du sende tweets til den brukeren fra kontaktoppføringen.

Figur C

Knytter en Twitter-konto til en kontakt i Zoho ContactManager. (Se et forstørret bilde av bildet.)

Fra en kontaktliste kan du legge til koder i kontakten; Dette vil bidra til å aktivere mye kraftigere søkefunksjonalitet innen ContactManager. For å legge til koder, klikk på koblingen Legg til koder i kontakten og skriv koden. Jeg anbefaler på det sterkeste å gjøre dette, spesielt hvis du har mange kontakter.

Sammendrag

Hvis du leter etter en kraftig kontaktleder som kan integreres i Zoho, må du ikke se lenger enn ContactManager. Ikke bare vil du kunne legge inn kommentarer om en kontakt, du kan merke dem, lage avtaler for dem, legge til oppgaver og til og med samhandle med dem sosialt. Det eneste som mangler er telefonintegrasjon.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com