Administrer selskapets iPads med iPhone Configuration Utility

Gitt den enorme populariteten iPad har hatt i løpet av de siste årene, virker det uunngåelig at disse enhetene til slutt vil mette arbeidsplassen. Men selv når nettbrett begynner å oversvømme nettverket ditt, er det tilgjengelige verktøy som kan gjøre arbeidsmengden lettere, inkludert iPhone Configuration Utility (iPCU), som hjelper deg med å sikre og administrere både iPhones og iPads.

Hvis du allerede har det, kan du laste ned iPhone Configuration Utility. Heldigvis er dette et verktøy med flere plattformer og vil fungere på Windows XP med Service Pack 3 eller nyere og .NET 3.5 framework eller Mac 10.6.8 eller nyere.

I det første skjermbildet er det flere forskjellige alternativer å velge mellom - for eksempel å importere apper og tilby profiler - men den primære rollen til iPCU er å sette opp konfigurasjonsprofiler. Med disse profilene kan du sikre enheten med passord, angi alternativer for fjerntørking, deaktivere kameraer og til og med deaktivere andre programvarefunksjoner som YouTube eller iTunes. Når disse profilene er opprettet, kan de skyves til enheter som er koblet til datamaskinen via USB, eksportert og sendt til en bruker, eller gjort tilgjengelig via et nettsted.

For å begynne med er det noe annet ordforråd du bør være klar over. Konfigurasjonsprofilen er den faktiske profilen som vil bli distribuert til iOS-enhetene. Nyttelasten er en individuell samling av funksjoner som oppretter profilen, for eksempel VPN, Wi-Fi-innstillinger, og så videre.

La oss ta en titt på iCPU:

Generelt: I denne delen må du konfigurere og opprette navnet på profilen sammen med identifikatoren. Identifikatoren må være unik og følge en navnestruktur i et omvendt DNS-format (dvs. com.company_name.identifier). Du kan også legge inn informasjon om organisasjonsnavnet, en kort beskrivelse og angi sikkerheten for profilen. Du kan spesifisere at et passord skal legges inn før brukeren fjerner profilen. Innenfor dette alternativet, bør du vite at alternativet Aldri vil spesifisere at alternativet kan oppdateres, men aldri fjernes. Passord: Her kan du stille kravene til passkoden, spesifisere hvor lang passkoden skal være, hvor ofte den skal endres, og andre parametere for å sikre at iOS-enheten følger selskapets retningslinjer. Begrensninger:
  • Enhetsfunksjonalitet: Alle fysiske og andre slike funksjoner som du kan aktivere eller deaktivere. Har du en policy mot kameraer? Deaktiver kameraet. Betaler du for en ansattes dataplan og vil ikke at den skal bruke data mens du streifer? Juster den innstillingen. Du kan også deaktivere FaceTime, installasjon av apper, kjøp i appen og til og med Siri. Game Center-innstillingene kan også justeres innenfor dette området.
  • Bruksområder: Funksjoner som YouTube, iTunes, informasjonskapsler og andre nettleserfunksjoner kan kontrolleres her.
  • iCloud: Dette området kan være av betydelig verdi for brukerne, siden du kan gi uttrykk for hvor ofte enheten skal sikkerhetskopieres og allerede har tatt vare på den, i motsetning til å prøve å finne dataene sine når brukeren på en eller annen måte tørker eller mister enheten.
  • Sikkerhet og personvern: Her kan du velge om diagnostiske data skal sendes til Apple eller ikke, eller spesifisere om brukeren kan installere sine egne sertifikater.
  • Innholdsvurderinger: Her kan du spesifisere om eksplisitt musikk eller podcaster kan kjøpes eller lastes ned fra iTunes-butikken.
Wi-Fi (Enterprise Settings): Hvis du bruker Enterprise-godkjenning til organisasjonens trådløse nettverk, kan du gjøre spesifikasjoner, sertifikater og krypteringsinnstillinger, avhengig av bedriftens oppsett. VPN: Her kan du konfigurere VPN sammen med legitimasjon, sertifikater og andre slike nødvendige brikker for å gjøre VPN lett tilgjengelig for brukerne dine. E-post: Dette brukes for alle e-postkontoer som bruker IMAP- eller POP3-spesifikasjoner. Hvis du bruker en Exchange-server, bruker du Exchange ActiveSync-innstillingene nedenfor. Exchange ActiveSync: Hvis selskapet ditt bruker Microsoft Exchange, kan du opprette alle innstillingene her for å minimere oppsettetiden for brukernes tilgang til e-post, kalender og kontakter. LDAP (Attribute Alias): Dette er spesielt nyttig hvis bedriften bruker LDAP for kontakter. Du kan kartlegge kontaktfeltene til de tilsvarende iOS-kontaktfeltene. CalDAV: Dette inneholder innstillingene for alle kalendere som bruker CalDAV-spesifikasjonene. CardDAV: For alle kontakter som er synkronisert gjennom CardDAV-spesifikasjonen, kan informasjonen for synkronisering etableres her. Abonnerte kalendere: Hvis noen CalDAV-kalendere er konfigurert, er det her du kan definere skrivebeskyttet tilgang til andres kalendere. Webklipp: Innstillingene her er nyttige for å legge til snittveier til Web Clip til brukernes iOS-skrivebordsskjermer. Du kan bestemme hvordan disse ikonene skal se ut på skrivebordet, og du kan gjøre webklippene ikke-brukerbare. Legitimasjon: Ytterligere sertifikater som brukes av organisasjonen eller av brukeren, kan angis her. Alle sertifikater må være i formatet .cer, .crt og .der for å bli gjenkjent av enheten. SCEP: Du kan legge til organisasjonen CA slik at brukere kan laste ned andre sertifikater om nødvendig. Mobile Device Management: Hvis du planlegger å bruke en Mobile Device Management-tjeneste i organisasjonen din, er det her du oppgir kravene og tilleggsinformasjon som vil kontrollere enhetsinnstillingene. Du må ha bedriftens innstillinger og serverinformasjon for MDM for å fullføre denne delen av nyttelasten. Avansert: Dette er for mobilinnstillinger som kan hjelpe deg med dekning av celletjenester for brukerne dine. Du kan stille inn APN-innstillinger og endre alternativer for tilgang til roaming. Bruk dette avsnittet med forsiktighet.

Selv med dette verktøyet er profiler på iOS-enheten et opt-in og opt-out-oppsett. Du kan angi at profilen ikke skal fjernes av brukeren, men det hindrer ikke brukeren i å tørke sin egen enhet og laste inn alt uten at profilen er installert.

Det må huskes at nettbrett er designet og laget for å være en individuell, forbrukerbasert enhet med all funksjonalitet rettet mot den mentaliteten. Selv om profiler vil hjelpe deg med å hjelpe brukerne dine med å sette opp iPads for å bruke selskapets ressurser, vil det ikke garantere at de er 100% sikre og ingenting vil bli kompromittert.

Passordkoder kan settes opp og kreves, tørking kan fullføres på eksterne måter, men sikkerheten din er bare så god som brukerne dine forstår det. Så selv om iPCU kan være ekstremt fordelaktig når det gjelder å sette opp VPN, installere sertifikater og håndtere passkodekrav, bør IT-avdelingene dine fortsatt vurdere retningslinjer og opplæringer designet for å hjelpe brukerne til å forstå nødvendigheten av sikkerhet og hvordan det kommer dem til nytte, ikke bare deres selskap og arbeidsgiver.

Hva er noen opplevelser du har hatt med iPhone Configuration Utility, og på hvilke måter har det kommet deg? Del kommentarene dine i diskusjonstråden nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com