Gjør saken for UX / UI-design

5 måter å sikre at UX-design er suksess Brukeropplevelse er en grunnleggende del av å designe et godt produkt. Her er fem tips for å bygge et produkt brukerne dine vil elske.

Heldigvis blir fordelene ved et godt designet brukergrensesnitt bred forståelse. Et system som er brukervennlig, intuitivt og visuelt tiltalende krever mindre opplæring for sluttbrukere, reduserer samtaler om støtte og gjør brukerne mer produktive, og til slutt gjør systemet rimeligere å starte og vedlikeholde.

Kyndige selskaper utnytter til og med hundrevis av millioner brukt av Googles, Facebooks og Microsofts i verden, og låner deres visuelle design og brukergrensesnittelementer slik at sluttbrukere umiddelbart kan være produktive i selskapets applikasjoner uten trening siden arbeidsplassverktøyene deres fungerer. det samme som rekreasjonsappene deres.

Selv om disse sannhetene er overfladisk selvfølgelige, gjenstår en viktig utfordring: å bevise verdien av design slik at noen faktisk vil betale for det. Nevn de reduserte treningskostnadene, og du vil sannsynligvis bli møtt med entusiastiske nikker og spenning til noen ser regningen for å ansette en brukeropplevelse / brukergrensesnitt (UX / UI) designer eller ekstern part, og plutselig blir de nikkende hodene til skarpe ansikter og lukkede budsjetter. Så hvordan gjør du saken for å bruke penger på design og brukervennlighet når fordelene virker vanskelige å tallfeste?

Kraften til prototypen

En av de beste merknadene jeg har hørt om kraften i prototyping kom mens vi snakket med en Silicon Valley-veteran, som sa: "Alle tror vi er smartere i dalen, og det er bare ikke sant. Vi bare A / B tester alt ."

Denne prosessen er blitt skalert til det punktet at hver enkelt av oss ubevisst blir utsatt for dusinvis eller til og med hundrevis av A / B-tester hver dag. En favorittapp på telefonen din har sannsynligvis et litt annet brukergrensesnitt enn den samme appen på en kollegas telefon, og hjemmesiden til Amazon.com kan endre seg litt hver gang du besøker.

I bakgrunnen tester disse selskapene alt fra om en viss ordlyd får deg til å klikke på en ny funksjon, til om en knapp skal være grønn eller blågrønn. De validerer effektivt grensesnittet ved å se, hvilken konfigurasjon som gir den beste responsen, tusenvis av ganger hvert minutt.

Dette er et intuitivt opplagt konsept, men vi ser det ofte som noe som er for komplekst eller krever for mye kreativitet eller teknologi for å implementere i et IT-miljø. Det er definitivt ikke tilfelle når du innser at en prototype kan være en skisse på et stykke papir, eller to statiske skjermbilder som er skrevet ut og plassert side om side ved et bord og presentert for potensielle brukere.

Med minimal ekstra raffinement kan du utnytte verktøy som Axure, Adobe XD, Balsamiq Mockups eller dusinvis av skybaserte prototypingverktøy som lar deg lage applikasjonsmodeller raskt, i noen tilfeller til og med legge til muligheten til å klikke og samhandle med mockupen.

I stedet for uendelige timer med å diskutere hva brukerne ønsker og trenger, gir den enkle handlingen å sette et par alternativer foran et dusin virkelige, levende sluttbrukere konkret, handlingsfull og ofte uventet positiv retning.

Ta med sjefen

Prototyping trenger sjelden fullverdig teknologi eller tilkobling. Hvis du bruker mer enn en dag eller to på å generere en runde prototyper, overkompliserer du sannsynligvis ting.

Tilsvarende, når du tester prototypene dine, trenger du ikke lage en formell fokusgruppeinnstilling med enveisspeil og videofasiliteter. Bare gå til hvor sluttbrukerne er, ta tak i noen og be om tilbakemeldinger. Eksperimenter med individuelle økter kontra små grupper, da det er fordeler og ulemper med hver. Du kan til og med bygge et testutvalg med et halvt dusin mennesker som er på vakt for å få raske prototyperifiseringer.

Når du har fått dine "prototype ben", inviter i sjefene som til slutt vil avgjøre om et budsjett er tilgjengelig å bruke på design. Vi kan snakke til vi er blå i ansiktet om fordelene ved design og hvordan det til slutt vil spare penger, men ingenting gjør saken bedre enn en ekte live sluttbruker, og stirrer på en prototype av en nøkkel forretningsapplikasjon og uttrykker full forvirring og frustrasjon over hvordan de ville samhandle med et slikt verktøy. Kombiner dette sentimentet med en opplevelse i bedriftens nylige fortid der systemadopsjon vaklet og treningskostnader skyrocketed, og du vil raskt bygge en sterk sak for å bruke på design som selv sjefen vil melde seg av på.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com