Mac Sharing Del 4: Remote desktop

Skjermdeling - muligheten til å se og kontrollere en annen datamaskin eksternt - er en veldig enkel og potent måte å tilby ekstern teknisk support og utnytte evner og programvarepakker som ikke finnes på kontrollenheten.

Som et ekstremt eksempel kan en kraftig stasjonær datamaskin kontrolleres fra et nettbrett eller en smarttelefon - lett å sette opp, men uten tvil, mindre å kontrollere med fingeren.

Dette er det siste i Mac Sharing-serien, der vi også har dekket:

 • Mac-deling Del 1: Slik kobler du deg til (det grunnleggende mellom Mac-maskiner)
 • Mac-deling Del 2: Fildelingsscenarier (litt mer avanserte tips for Mac-maskiner)
 • Mac-deling Del 3: Windows i miksen (spesifikt for deling mellom Windows og Mac-maskiner)
Nivå: Bryter / mellomliggende

I denne guiden vil vi se på noen av metodene for deling av skjermbilder mellom Mac, Windows PC, iOS og Linux / Android enheter over et lokalt nettverk eller via Internett.

Sikkerhet først

Til tross for graden av kontroll det gir, er skjermdeling enklere å sette opp enn fildeling. Dette har en tendens til å maskere sikkerhetsproblemene i hodet til brukerne. På grunn av at eksternt skrivebordskapasitet effektivt gir noen full kontroll over en annen brukers datamaskin, bør sikkerhetshensyn ta høy prioritet. For eksempel vil den eksterne datamaskinen mest sannsynlig ha tilgang til alle påloggede tjenester i måldatamaskinens nettleser, og vil lett kunne installere programvare og gjøre endringer i sikkerhetsinnstillingene som ikke er mulig via konvensjonell fildeling.

Når du tilbyr teknisk støtte via skjermdeling, er det sannsynligvis god teknisk etikette for å informere mindre kunnskapsrike målbrukere om disse hensynene og til og med råde dem å se økten for fred i sinnet.

Mac til Mac i et lokalt nettverk

Se Apples korte støtteside for full informasjon. Her er den supersnelle metoden.

Utfør eller instruer målbrukeren på målet Mac om å utføre disse endringene:

 1. Gå til ppApple-menyen (øverst til venstre) og velg Systemvalg
 2. Klikk på det gule ikonet for delingsinnstillinger ( 3. ned, 4. eller 5. venstre)
 3. Slå på og velg Skjermdeling i venstre sidefelt på panelet
 4. Velg Alle brukere ; eller bare disse brukerne: og legg til brukere som har lov til å dele den aktuelle Mac-skjermen. Administratorer inkluderer alle som kjenner legitimasjonen til den Macen.
 5. Se etter den ønskede Mac-maskinen i sidefeltet i et Finder-vindu på den kontrollerende Mac-maskinen.
 6. Klikk på Del skjerm ... -knappen. Angi brukernavnet og passordet til mål-Mac-en.

Klikk for å forstørre.

Den innebygde Mac Screen Sharing-appen vil starte og koble til mål-Mac-en. Klikk på Screen Sharing.apps menyer for å få en følelse av utvalget av alternativer.

Kontroller Windows fra en Mac på et LAN

Ledning

For å se og kontrollere Windows på en Mac, er en gratis / åpen kildekode, lokal nettverks ekstern desktop-app kalt Cord godt anbefalt (gjennomgått av Tech Republic i 2012), og bruker RDP på ​​kjernenivå protokoll, noe som resulterer i god kvalitet og ytelse over et lokalt nettverk. Programvaren ligner Microsoft RDP for Mac, men i motsetning til den appen er den oppdatert og stabil. Den bruker innebygde Windows-tjenester og krever derfor endring av innstillinger i Windows. Ledning har også begrensningen for å skjule den eksterne PC-en på skrivebordet bak påloggingsskjermen, noe som gjør det mindre ønskelig for scenarier der den andre brukeren trenger å se hva du gjør.

Windows, Mac, iOS og Linux / Android eksternt skrivebord

Hvis du vil bli overveldet, kan du se på Wikipedia's enorme sammenligningsside, eller bli her for en rask oppdatering.

VNC

Det robuste bestefarparet (opprinnelse tilbake til 1998) på eksternt stasjonær skrivebord er RealVNC (gratis åpen kildekodeutgave, $ 30 personlig, $ 50 per stasjonær desktop).

Chrome eksternt skrivebord

Det utmerkede gratis nettleserbaserte Chrome Remote Desktop tilbyr internett-fjernskrivebord for Chrome-brukere med en Google-konto.

Alternativer for Internett / LAN eksternt skrivebord

LogMeIn, og den litt nyere ungen: TeamViewer, tilbyr begge løsninger i virksomhetsklasse med gratis-for-personlig bruk.

Teamviewer

Selv om ytelsen etter sigende er litt tregere enn LogMeIn, er enkel installasjon og bruk, og bredt spekter av enhetsstøtte grunnen til at jeg anbefaler TeamViewer som en one-stop-shop for alle eksterne skrivebordoppgaver (foruten den nevnte Mac- LAN-skjermdeling til Mac-nettverk). Les mer om TeamViewer mye om Tech Republic.

Etter en rask, all-standardinstallasjon av TeamViewer, kan du bruke den til å få tilgang til nesten hvilken som helst plattform eksternt fra hvilken som helst enhet: Mac, Windows, Linux, iOS og Android støttes alle med et ganske ensartet grensesnitt for å holde læringskurven grunne.

Nok en sikkerhetspåminnelse

Som du kanskje forventer, kommer denne enkle installasjonen til en pris: sikkerhet. TeamViewer har vært en favoritt blant angripere som tilbyr å "fikse" datamaskinen din (og bankkontoen) over telefonen; og en dokumentert utnyttelse skjedde i Ungarn ved å bruke versjon 6 av TeamViewer for Windows, så sørg for at du bruker den nyeste versjonen.

Installerer TeamViewer

Etter å ha lastet ned appen / programmet for plattformen din fra TeamViewer.com, fortsett med en standardinstallasjon. På en Mac: Fortsett, Fortsett, Enig, Installer, tast inn passord, OK, Lukk.

Når du starter for første gang, vil du bli møtt av SetupAssistent (skrivemåten er et ledetråd til TeamViewers hjem i Tyskland). Omgå assistenten ved å klikke på Fortsett, Godta, Hopp over, Fullfør med mindre du vil få tilgang til den datamaskinen på et senere tidspunkt.

To paneler vises: TeamViewer-hovedpanelet (vanligvis til venstre) er delt i to seksjoner: Tillat fjernkontroll med IDen din til venstre; og kontroller ekstern datamaskin til høyre.

Den IDen endres ikke, bare passordet etter hver økt.

 1. Få partnerens ID og engangspassord
 2. Skriv inn ID-en i feltet Partner ID
 3. Klikk på Koble til partner-knappen
 4. Skriv inn passordet

TeamViewer kobles til den eksterne enheten. Øverst i TeamViewer-vinduet kan du stille inn kvalitetsalternativer.

Økten kan avsluttes ved å lukke vinduet for den andre datamaskinen, eller via sesjonspanelet på datamaskinen som blir kontrollert.

TeamViewer over LAN

TeamViewer har LAN-tilgang som standard, men for forbedret kvalitet, eller av sikkerhetsmessige årsaker, kan du slå den på, utelukkende om ønskelig.

Slik endrer du LAN-innstillingen:

 1. I TeamViewer - Innstillinger, eller på Windows i menyen, klikk på Tilbehør og deretter på Alternativer
 2. Velg kategorien Generelt og endre rullegardinmenyen til å godta innkommende LAN-tilkoblinger

Når du bare velger godta, vil den vise IP-adressen til datamaskinen i ID-feltet. Koble til ved hjelp av IP-adressen eller ved å bruke vertsnavnet.

TeamViewer på nettbrett og smarttelefoner

Installasjon på smarte enheter er enda enklere. Prøv å kontrollere datamaskinen din fra et nettbrett. Du kan bestemme at det er for fiddly i den skalaen, men den typen bruk er absolutt ikke uhørt:

Faktisk scenario: Jeg har en gang satt opp TeamViewer for en kirurgisk anestesilege på en iPad - ansett som mer klinisk steril enn en bærbar PC som er et potensielt reir for bakterier. Han var i stand til å få tilgang til bestemte spesialapper som bare er tilgjengelige på sin stasjonære Mac.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com