Mister du Google Reader? Prøv Tiny Tiny RSS i stedet

Google Reader stenger butikken snart, og tilsynelatende lar millioner av brukere være fortvilte. Eller så sier de i det minste.

Etter min mening er oppsigelsen av Google Reader i stedet fantastiske nyheter. Jeg har allerede forklart de generelle årsakene til en slik uttalelse på mitt personlige nettsted. Her vil jeg i stedet vise deg en av de praktiske løsningene : Gratis programvare som kanskje ikke er like komplett og polert som Google Reader, men tilbyr en veldig lignende tjeneste, på en måte som aldri vil forlate deg alene som Reader handler om å gjøre. Denne uken vil jeg dekke den grunnleggende installasjonen, og den neste den avanserte bruken.

Skriv inn Tiny Tiny RSS

Teknisk sett er Google Reader mer eller mindre en nettbasert RSS-aggregator. En av de enkleste og rikeste gratis programvarene i samme kategori er Tiny Tiny RSS (TT fra nå av for kortfattethet). Jeg lastet ned, installerte og konfigurerte kopien du ser kjørt i skjermdumpene her på omtrent ti minutter. Jeg gjorde det på mitt eget skrivebord, og kjørte Fedora 17, akkurat som en rask demo for dette innlegget. Du kan (og bør) gjøre det samme på hvilken som helst datamaskin som er permanent tilgjengelig fra Internett. På denne måten vil din helt egen RSS-aggregator være tilgjengelig fra hvilken som helst datamaskin du måtte bruke.

Å installere TT er ikke vanskelig i det hele tatt. Du trenger bare hvilken som helst webhotellkonto med PHP-støtte og tilgang til en MySql- eller PostGreSql-database. Jada, hvis det er første gang du prøver noe lignende, trenger du sannsynligvis mer enn ti minutter, men mellom de offisielle installasjonsinstruksjonene og de ekstra forklaringene nedenfor, bør du ikke ha noe problem.

Selve installasjonen

Last ned ZIP-arkivet fra TT-nettstedet med den siste stabile versjonen av programvaren (1.7.2 da dette innlegget ble skrevet), og pak det ut på webområdet ditt. Du vil skaffe en mappe som heter Tiny-Tiny-RSS-XYZ. Jeg foreslår at du flytter den til noe med et kortere navn, som jeg gjorde:

 #> cd / var / www / html 
 #> mkdir bittesmå 
 #> cd liten 
 #> wget TT.zip 
 #> unzip TT.zip 
 #> mv Tiny-Tiny-RSS-1.7.2 tt 
 #> cd tt 
 #> chown -R apache: apache cache / lock / feed-icon / 

Jeg endret navnet på den utpakkede katalogen fra Tiny-Tiny-RSS-1.7.2 til tt for å gjøre URL-en hans kortere. Deretter byttet jeg eier av noen undermapper til å være den samme som webserverbrukeren min. Dette gjorde at mappene ble skrevet, som forespurt av de offisielle instruksjonene. Hvis du installerer TT på en hostingkonto, må du ta kontakt med leverandøren din om hvordan du utfører de samme operasjonene.

Databasen

Her er de nøyaktige trinnene for å lage og klargjøre en Tiny Tiny RSS-database med MySql, som er det desidert mest vanlige alternativet på økonomiske webhotellkontoer. Jeg viser kommandolinjeversjonen, men de samme grunnleggende operasjonene er tilgjengelige i alle MySql-administrasjonsgrensesnitt:

 #> mysqladmin opprette min_tt 
 #> mysql -u rot 
 mysql> bruk mysql; 
 mysql> CREATE USER 'tt_user' @ 'localhost' IDENTIFISERT AV 'helloRSS'; 
 mysql> gi alle rettigheter på my_tt. * til 'tt_user' @ 'localhost'; 
 mysql> exit; 
 #> mysql -u tt_user -p my_tt 
 mysql> kildeskjema / ttrss_schema_mysql.sql; 
 mysql> exit 
( Merk : Jeg har redigert kommandoene ovenfor for å gjøre det klart, og forlatt all MySql-utdata!)

På vanlig engelsk oppretter de seks første linjene over en MySql-database (my_tt), og en MySql-bruker (tt_user, med "helloRSS" som passord) med full tilgangsrettigheter. De tre siste linjene betyr at den brukeren vil måtte utføre kommandoer i filskjemaet / ttrss_schema_mysql.sql som er inkludert i TT-distribusjonen i hvilken som helst MySql-klient. Denne handlingen fyller databasen med alle tabellene den trenger for å fungere.

Grunnleggende konfigurasjon

Når databasen er klar, må du gå inn i TT-mappen, kopiere config.php-dist-filen til en annen, kalt config.php, og redigere etter dine behov. For en enkel installasjon av én bruker, må du bare endre disse seks parametrene:

 define ('DB_TYPE', "mysql"); 
 define ('DB_USER', "tt_user"); 
 definere ('DB_NAME', "my_tt"); 
 define ('DB_PASS', "helloRSS"); 
 definere ('SELF_URL_PATH', 'http: // localhost / bittesmå / tt /'); 
 definere ('PHP_EXECUTABLE', '/ bin / php'); 

De fire første er selvforklarende. SELF_URL_PATH er rotnettadressen til TT-installasjonen. Riktig verdi på PHP_EXECUTABLE varierer fra system til system. Hvis webserveren er en Linux- eller Unix-boks, bør du skrive inn hvilken php ved en ledetekst for å vite hva du skal bruke.

I tillegg til disse trinnene, må du sørge for at mb-strengene og xml-utstrekningene for PHP er installert og aktivert. Ellers får du mer eller mindre kryptiske feil i stedet for påloggingssiden til figur A :

Endelig strømmer!

Etter å ha gjort alt som er forklart i de foregående avsnittene, er du endelig klar til å peke nettleseren din til http: // localhost / tiny / tt (eller hva nettadressen din vil være, selvfølgelig) og begynne å konfigurere programvaren. Logg inn som "admin" med passord "passord" (og endre det umiddelbart, selvfølgelig). Du finner et intuitivt miljø, tilgjengelig fra alle nettlesere (det er også en Android-klient!). Tiny Tiny RSS lar deg enkelt definere så mange strømmer du vil ( figur B ):

Organiser innmatinger i kategorier ( figur C ):

TT kan vise alle feeds i en kronologisk strøm, sortere dem på flere andre måter eller begrense visningen til noen kategorier. For å gi deg en ide om hvordan resultatet kan se ut, lastet jeg skamløst inn feedene til TechRepublic Open Source-bloggen og de av noen av mine egne blogger, og fikk visningen av figur D.

Konklusjon (foreløpig)

Det du har lest så langt, bør være et bevis på at oppsigelsen av Google Reader, uten hell, ikke vil være slutt på RSS, blogging eller Civilization generelt, uansett hva du har hørt på nettet. Neste uke skal vi se på hva annet Tiny Tiny RSS kan gjøre, som er mye mer enn det du allerede har sett.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com