Leter du etter en ny jobb? 10 må-haves du trenger for å lande drømmerollen din

For det første de dårlige nyhetene: om du ønsker å få en kampanje hos din eksisterende arbeidsgiver, eller du leter etter en bedre jobb et eller annet sted (hvor som helst) ellers er det bare å være god - eller til og med flott - på jobben din.

Som Vicky Maxwell Davies, partner i lederne for Boyden og co-leder for CIO-praksis, bemerker: "Mange mennesker, særlig IT-folk, føler at hvis de bare gjør en virkelig god jobb, er det nok.

Bare det å være god på jobben din er ikke nok til å skille seg ut som en CIOPhoto: Shutterstock

"Dessverre er ikke livet rettferdig - og du må sørge for at folk vet at du har gjort en god jobb, " sa hun.

Så hvis du sikter til en ny jobb, enten i din egen organisasjon eller i ikke-karterte farvann, har silicon.com satt sammen en liste over de 10 must-dosene for IT-arbeidere og CIOs som ønsker å skille seg ut som de beste kandidatene for det toppjobb.

1. Arbeidet med det varme prosjektet

For å komme videre i karriereløpet, må arbeidssøkere manøvrere seg for å ende opp med å jobbe med det prosjektet som vil være det mest synlige, i så vel som ut av selskapet, og gi mest mulig verdi for virksomheten.

Tim Cook, medsjef for informasjonsoffiserens praksis hos det utøvende rekrutteringsfirmaet Russell Reynolds, sa til silicon.com at hvis IT-ansatte ønsker å komme seg videre til seniornivå, må de unngå å holde seg i interne konsulentroller.

"Hvis du er i en intern konsulentrolle, må du på et tidspunkt gå av med den rollen og inn i en rolle der du har noen harde kanter som du er ansvarlig for, " sa han.

I følge Cook kan arbeidere i prosessen med å levere et større prosjekt demonstrere for potensielle arbeidsgivere at de har de nødvendige ferdighetene for å ha en rolle på høyt nivå.

"Du må kunne mestre mange ting. Du må prioritere, du må kunne håndtere tilbakeslag og problemer. Du har sannsynligvis måttet forhandle med tredjepart både internt og eksternt, " han sa.

IT-arbeidere som ønsker å bevege seg oppover i bedriftsstigen, må jobbe med et prosjekt som skal vise deres evne til å endre virksomheten, sa Boydens Maxwell Davies til silicon.com.

"Du må gjøre noe som kommer til å se bra ut på CV-en din. Ofte kommer det til å bli et stort transformasjonsprogram, noe som virkelig kommer til å påvirke hvordan virksomheten fungerer, " sa hun.

2. Snakk med hodejegerne

For IT-ansatte som føler at det mangler muligheter i sin nåværende organisasjon, kan det være et godt grep å kontakte en hodejeger: Russell Reynolds Cook sa at firmaet hans mottar CV-er hele tiden, og at selv om IT-ansatte bare vil ha råd, kan hodejegere være en nyttig ressurs.

"Jeg tror det er viktig å følge med på den eksterne markedet bare slik at du kan se hva andre menneskers perspektiver på karrieren din så langt er, " sa han.

3. Polere LinkedIn-profilen din

Å slå opp potensielle ansettelser på LinkedIn er nå en bærebjelke for rekruttering av ledere, så personer som leter etter en bedre jobb bør sørge for at profilen deres er opp til bunnen av.

Få anbefalinger fra kolleger kan komme ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com