Long Now-stiftelsens 10.000 år lange klokke

Newtons tredje lov forteller oss at "For hver handling er det en like og motsatt reaksjon." Sir Isaac Newton snakket om tyngdekraft og makt, men konseptet omsettes godt til andre beslutninger. Alt vi gjør nå har en viss innvirkning på fremtiden. Vil du ha bevis? Se på måtene den industrielle revolusjonen endret samfunnet og familiestrukturen på. Det er en god praksis å vurdere hva konsekvensene av våre handlinger vil være i fremtiden.

Long Now Foundation er dedikert til konseptet fremtidig tenking. Ideen er i utgangspunktet at fremtiden er nå fordi det vi gjør i dag påvirker fremtiden. Stiftelsen bruker til og med femsifret årstall (det ble opprettet i 01996) for å "løse deca-millennium-feilen som trer i kraft om 8000 år."

Long Now Foundation bygger en mekanisk klokke som vil holde tiden i 10.000 år for å stå som et ikon for langsiktig tenking. Den første prototypen, designet av dataforskeren Danny Hillis, er i Science Museum i Londons utstilling "Making of the Modern World". Da prototypen var fullført, opprettet The Long Now Foundation en åtte meter høy planet tracking-skjerm kalt en orrery. Disse konseptene kombineres for å lage en gigantisk klokke for nåtiden og fremtiden som vil spore mange kalender- og astronomiske hendelser.

Den 10.000 år lange klokken skal installeres i Van Horn, Texas, og de har også et mulig sted på Mt. Washington, øst i Nevada. Long Now kan foreløpig ikke si når ikonet skal installeres; når alt kommer til alt, når du bremser ned og strekker ut det "nå", vet du at det vil bli fullført - det er bare vanskelig å si nøyaktig når.

Dette TechRepublic-galleriet har bilder av prototypen til 10.000-årsklokken. Besøk også The Long Now Foundation-siden for å lese mange flere detaljer om det 10.000 år lange klokkeprosjektet, inkludert prinsippene som Hillis brukte i de innledende designstadiene og det første konseptbeviset for klokkegeneratoren for klokken. Hvis du er interessert i å lære enda mer detaljer, selger stiftelsen en bok om de mekaniske tegningene for den første prototypen på 10.000 årsklokken.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com