LinkedIn: Overraskelse av standardinnstillinger påvirker personvernet ditt

I det siste er jeg fokusert på personvern. Jeg studerer hvordan adferdsmålrettet annonsering påvirker det. En del av behandlingen min innebærer å lese personvernregler - interessante ting, forresten.

Derfor besøkte jeg LinkedIns personvernregler. At jeg har vært medlem av LinkedIn siden første dag, er en annen grunn. Det er en av få nettverksenheter jeg er villig til å være med på. Skimming sin policy, jeg fant den typisk. Ingen skikkelige overraskelser. For eksempel:

"Vi selger ikke, leier eller på annen måte gir personlig identifiserbar informasjon til tredjepart uten ditt samtykke, bortsett fra der det er nødvendig å utføre instruksjonene dine (for å behandle betalingsinformasjonen din, for eksempel) eller som beskrevet i seksjon 2 av dette personvernet Politikk."

Her er seksjon 2:

"Lag og distribuer annonsering som er relevant for deg eller nettverkets LinkedIn-opplevelse. Hvis du deler interaksjonene dine på LinkedIn, for eksempel når du anbefaler et produkt, følger et selskap, etablerer eller oppdaterer profilen din, blir med i en gruppe osv., Kan LinkedIn kanskje bruk disse handlingene til å lage sosiale annonser for nettverket ditt på LinkedIn ved å bruke ditt profilbilde og navn. Du kan kontrollere om LinkedIn bruker navnet og bildet ditt i sosiale annonser her . "

Det er en ledetråd der inne, men jeg så den ikke.

Så leste jeg En boks du ønsker å fjerne merket på LinkedIn av Steve Woodruff. Whoa. Har jeg noen gang savnet noe. Woodruff foreslo at jeg skulle gå til lenken i det andre sitatet. Her er hva jeg fant:

Det sjekket jeg ikke.

Jeg begynte å lure på hva annet jeg ikke sjekket. Tilbake til personvernreglene og finn dette:

"Gjennom informasjonskapsler og andre teknologier som lar oss gjenkjenne deg, tilpasse opplevelsen din og tjene annonser både på og utenfor LinkedIn. Lær mer om informasjonskapsler, beacons i seksjoner 1G og 1H, nedenfor. Du kan velge bort annonsering fra LinkedIn her ."

Denne gangen klikket jeg på lenken og fant følgende:

Det sjekket jeg heller ikke.

Begge er ikke avmerket nå.

Sosial reklame

Jeg vil komme tilbake et øyeblikk. Husker at jeg ikke visste hva sosial reklame var. Jeg fant ut det. Og det beste sitatet jeg kunne finne for å beskrive det kom fra Facebooks Mr. Zuckerberg:

"Sosiale handlinger er kraftige fordi de fungerer som pålitelige henvisninger og forsterker det faktum at folk påvirker mennesker. Det handler ikke lenger bare om meldinger som sendes ut av selskaper, men i økende grad om informasjon som deles mellom venner. Så vi har tenkt å bruke disse sosiale handlinger for å bygge en ny type annonsesystem. "

Det forklarte hva LinkedIn prøver å gjøre. Det det ikke forklarte, var hvordan jeg gikk med på det.

Policyendring

Jeg fant hvordan og hvorfor. LinkedIn gjorde noen dramatiske endringer 16. juni. Endringene blir forklart i dette LinkedIn-sammendraget. Her er hva den sa om sosial reklame:

"Annonsering og påtegninger på LinkedIn: Vi la til denne delen for å forklare at LinkedIn kan bruke ditt profilbilde og navn i sosial reklame som vises til nettverket ditt på LinkedIn.

Vi forklarer også at sosial annonsering vil inneholde informasjon fra deg og dine forbindelsers interaksjon med LinkedIn-nettstedet (for eksempel når du anbefaler et produkt eller en tjeneste på en bedriftsside, følger et selskap osv.).

Vi viser deg også til Innstillingen der du kan kontrollere bruken av profilinformasjonen din i LinkedIns sosiale reklame. "

Jeg gjorde et søk i sammendraget og fant tre omtaler av medlemmer som måtte velge bort og bare en om å velge bort alt nytt for meg. Det synes jeg er urovekkende.

Andre nye standardinnstillinger

Steve Woodruff avsluttet sitt innlegg med følgende oppdatering:

"Når du er ferdig med Konto, kan du sjekke de nye standardinnstillingene under E-postinnstillinger (for eksempel Partner InMails); og Grupper, selskaper og applikasjoner (for eksempel datadeling med tredjepartsapplikasjoner). Det er en Facebook deja vu!"

Siste tanker

LinkedIn har kommet ned på siden av opt-in kontra opt-out. Dette er klart. Jeg lurer på om LinkedIns motiver. Oppdatering : Ryan Roslansky, direktør for produktmarkedsføring for LinkedIn, har allerede svart offentlig på klagene i dette innlegget. De har til hensikt å endre hvordan sosiale annonser ser ut . Men ikke gjør noe med opt-in / out-situasjonen:

"Vi gjorde det enkelt for medlemmene våre å velge bort inkludering fra alle sosiale annonser med ett klikk. På hvert medlems kontoer og innstillinger-siden er det første alternativet under Personvernkontroller (under fanen Konto) 'Administrer sosial reklame' ."

Jeg lar deg bestemme om dette er en forbedring eller ikke.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com